středa 8. ledna 2020

25 let s akné. Moje podivná cesta za uzdravením

Foceno bez mejkapu a bez filtru.
První fotka je jedno z nejhorších loňských stádií, nicméně v minulosti byla i mnohem, mnohem horší. Jen jsem nenašla odvahu to vyfotit.
Další dvě fotky jsou naopak to nejlepší, čeho jsem zatím tu a tam schopna dosáhnout. Většinu času se pohybuju někde mezi tím. Zatím. A o té cestě za uzdravením je celý tenhle předlouhatánský (a pro mě v mnoha ohledech důležitý) článek.

Asi nikdy jsem žádný článek nerozmýšlela tak dlouho. Jestli s tím jít ven. Jestli otevřít to nejbolavější místo, co v sobě mám.

A když už jsem se pak někdy v březnu rozhodla, že jo, tak jsem se skoro celý další rok schovávala za "něco důležitějšího, co musím napsat právě teď". Jenže pravda je taková, že jsem se bála. Bála jsem se, že když o tom napíšu, tak sama sebe uřknu a propadnu se zase zpátky. Taky jsem měla strach, že když jsem teprv v procesu léčby, tak o tom nemám co komu vyprávět.


Jenže víte co? Právě proto, že jsem na cestě k uzdravení, mi to přijde smysluplné sdílet. Je to podle mě uvěřitelnější a smířlivější pro ty, co jsou na cestě taky.


Sama vím, že mě máloco dokáže víc nakrknout než nějaká hladkopleťačka, co se nakrucuje před kamerou a povídá vám, jak jí stačilo začít se mazat tím a tím super mazadlem a čárymáry fuk! její akné zmizelo.

Píšu to pro všechny ty z vás, kteří jsou stále ve fázi hledání své cesty ke zdravé pleti.


Otevírám se jen kvůli tomu, že vím, že mě samotné by takový příběh pomohl, kdybych ho před pár lety slyšela.


Udělám takový menší proclaimer. Protože mi to přijde opravdu důležité, tak si ho prosím přečtěte:

  • Sdílím svoji cestu. Je dost ezo. Ale je moje. Tak ji prosím neodsuzujte. Tohle je fakt moje bolavé téma a o rýpaly nestojím. Protože si nejsem jistá, jestli je ustojím.
  • Nejsem lékař. Ani kosmetička. Ani paní odbornice přes beďary, kterých je dneska plný internet. Vemte si z toho prosím to, co uznáte za vhodné. Zbytek nechte ležet.
  • Nepište mi prosím komentáře "Už jsi vyzkoušela toto? Mám s tím výborné zkušenosti." Věřte mi. Věnuju se tomuhle tématu už fakt dlouho. Pochybuju, že je nějaké "toto", o jehož existenci bych nevěděla. Nicméně hlavní důvod je ten, že moje "toto" neleží nikde venku a všechna dosavadní vyzkoušená cizí "toto" vedla v lepším případě k nulovému zlepšení, v horším případě k ještě většímu propadu.
Tak. Jestli jste toto dočetli a berete výše uvedené na vědomí, můžeme začít.

Když mi bylo 11 let, začalo se mi dělat akné. O dva roky dřív, než jsem dostala menstruaci. Nebylo to jen pár pupínků, co běžně vídáte na puberťácích. Byly to velké, bolavé boule po celém obličeji.

Maminka mi koupila Aknecolor (oranžoví spolupamětníci soustrastně vzpomenou) a po večerech mi hnisavé pupínky vymačkávala. Dneska by vás každá kosmetička za takový přístup hnala sviňským krokem, ale tenkrát to bylo celkem normální. Když mi pak mamka začala půjčovat a posléze koupila můj vlastní mejkap, byla jsem jí vděčná.

Tohle spousta lidí taky možná odsoudí. Když máte akné, tak by se pleť neměla zatěžovat. Jenže tohle dokážou říct podle mě jen lidé, co nikdy pořádné akné nezažili. Nikdy nepochopí, jaký je to rozdíl. Jen díky mejkapu jste s to některé dny připustit, že vyjdete ven mezi lidi, místo toho, abyste seděli doma s papírovým pytlíkem na hlavě a báli se podívat do zrcadla.

Abyste tomu rozuměli. Akné vulgaris - to není ten roztomilý kulatý minipupínek, co se ve filmech udělá hlavní hrdince mezi očima zrovna když se chystá na rande.

Akné vulgaris vypadá asi takhle:

  • Bolí vás celý obličej. Dělají se vám na něm tvrdé velké boule, které často ani nemají hnisavou hlavičku, abyste si od té bolesti mohli ulevit, jakkoli víte, že se to dělat nemá.
  • Máte pocit, že kůže není vaše a nepatří k vám. Je to jako byste měli mezi svalovinou a kůží natažený igelit. Nemůžete si sáhnout na obličej. Nemůžete si ho normálně promnout. Nemůžete si opřít hlavu o dlaň. Nemůžete se poškrábat.
  • Kůže se vám škaredě loupe. V mém případě fakt hodně. Většinou si lidi bez akné myslí, že aknózní pleť = mastná pleť. Nemusí to být nutně pravda. Jsou různé druhy akné a když "vyhrajete" loterii, můžete krom akné řešit ještě to, že se pleť nestíhá normálně domašťovat.
  • Do kůže se vám nic nevsákává. Chová se, jako by se bránila jakémukoli pokusu o to něco do sebe pustit. Namažete se večer a ještě ráno jste mastní, jako kdybyste si krém právě nanesli. (A opravdu jsem toho vyzkoušela hodně, veřte mi.) Nicméně i když se lesknete jako prasátko, kůže pod krémem je úplně suchá a vesele se loupe dál.
  • Kůže občas někde praskne. Z prasklin pak teče krev. Když máte štěstí, spustí se vám krev doma ve sprše (protože i mírný proud vody je prostě na vaši kůži moc) nebo ve spánku, protože jste si obličejem přejeli o polštář. Když štěstí nemáte, praskne vám obličej na veřejnosti, protože si o něj třeba omylem zavadíte. Někdy krev teče chvilinku. Ale když je to na blbém místě a prasklina se trefí do nějaké žilky, tak může téct třeba i 15 minut a ignoruje to, že zrovna stojíte před sedmi sty lidmi (true story, mávám do Bratislavy).
  • Strašně dlouho se vám všechno hojí. Normální pleti trvá tři čtyři dny, než pupínek zmizí. Mojí pleti to trvá několik týdnů. Není výjimkou, když se mi jeden běďar hojí třeba měsíc.

Tohle by už samo o sobě stačilo k tomu, aby si jeden řekl, že tohle fakt nechceš. Jenže to horší teprve přijde. Akné z vás docela snadno může udělat psychického mrzáka a asociální trosku. Protože obličej, obličej prostě narozdíl od jiných částí těla neschováš.


  • Musíte se naučit žít s jistými společenskými omezeními. Třeba dlouhé pařby (ne že bych teda nějak pařila) jsou fakt něco, čeho se nechcete zúčastnit. I když se večer před odchodem namalujete, při půlnočním návratu vypadáte jak zbitá, oloupaná zombie. To by ale bylo to nejmenší. Nemůžete například normálně plavat a už vůbec ne se potápět. Nejde jen o to, že by se smyl mejkap. Ale voda mi pleť tak strašně vysušuje, že když se do pár minut nepromastím, stáhne se mi, začne strašně bolet a praská. Velmi si rozmýšlíte, jestli se vydáte do sauny. Pot umí póry hezky rozdráždit k tomu, abyste se do druhého dne osypali. Podobné je to s masérskými oleji. No a pak je tu přespávání jinde než doma. Aknózní pleť po ránu fakt nevypadá hezky. Speciální kategorie je pak probouzet se vedle muže. Přes tenhle filtr jsem v mém životě moc chlapů nepustila.
  • Od dětství posloucháte narážky lidí, kteří akné nikdy nezažili, hloubku problému nechápou a nevědomky a nechtě ubližují. "Fuj! Co to máš za boláky na obličeji?" (chlapeček zmého oddílu na táboře). "Až budu doktorka, tak ti ty tvoje fleky vyléčím." (spolužačka na gymplu, ze které doufám doktorka není). "Já jsem přesvědčená, že máš něco špatnýho v krvi." (ne, nemám, moje krev je přesně taková, jaká má být).
  • Přestanete věřit všem povídačkám o akné. "Až ti bude osmnáct...", "až se ti ustálí menstruační cyklus...", "až se zamiluješ...", "až se vdáš...", "až otěhotníš..." (haha), "až porodíš..." (hahahahaha), "až...". Až nakonec vás přestane bavit čekat a smíříte se s tím, že pravděpodobně budete jediná stoletá babička, co půjde do rakve s akné.
  • Máte pocit, že akné je něco, co vás definuje. Když vám někdo kouká do obličeje, jste si jistí, že nevidí nic jiného, než akné. Jste (nesmyslně) přesvědčení o tom, že lidi o vás mluví jako o "té holce s akné". Nemáte ve svém okolí nikoho, kdo by měl na obličeji něco tak strašného jako vy. Máte pocit, že to nemá cenu vysvětlovat, protože vás nikdo nechápe.
  • Stydíte se. Strašně se stydíte. Vyhýbáte se kontaktům s lidmi. Chodíte se sklopenou hlavou. Bez mejkapu nejdete vynést ani ten pověstný koš. Schováváte obličej pod vlasy. Nosíte nenápadné oblečení, abyste se co nejvíc schovali a neupozorňovali na sebe. 
  • Nenávidíte se. Máte pocit, že jste CELÍ oškliví a že si nezasloužíte se hezky obléknout, protože by se to nehodilo k tomu strašnému obličeji. Hodiny strávíte v koupelně tím, že se s pocitem zhnusení pozorujete. Vstáváte se zkaženou náladou, protože víte, že první, co v zrcadle uvidíte, bude zas ten strašný, rozbolavělý ksicht. Nenávidíte celý svět. A hlavně všechny hladkopleťáky. Obzvláště pak ty co kouří, pijou, ponocujou, mažou se indulonou a cpou se koblihama.


Takže tohle, TOHLE je, přátelé, ve zkratce akné.


Když už jsme u té životosprávy. Asi přeskočím tu část, kdy jsem věřila, že akné vyléčím konvenční kosmetikou a chemoléky. Pravděpodobně každý, kdo akné trpěl, si touhle fází prošel. Kupoval kdejakou "zaručenou mastičku", aby posléze zjistil, že je to jen "zaručeně drahá ptákovina".

Myslela jsem si, že když přejdu na přírodní kosmetiku (jakože opravdu přírodní, ne tu, co má na sobě napsáno 100% NATURE a namalovanou louku), tak se problém spraví. Nespravil.

Když jsem se pak časem dostala k celostní medicíně, říkala jsem si, že mám vyhráno. Cítila jsem, že tohle musí být ono. Nejvíc mi sedl přístup Tracy Raftl, která dává akné i do jiných kontextů než "kožní potíže", jde cestou přírodní léčby a krom svého vyléčení má za sebou stovky success stories. Domnívala jsem se, že když přečtu a vyzkouším všechny její rady, zvítězím. Ale nestalo se nic.

Souběžně s tím jsem už léta pracovala na tom, abych vyčistila stravu. 


Nikdy mi nedělalo problém začít okamžitě dělat něco, pro co jsem se rozhodla. Teď jsem třeba 14 dní testovala, jaké je to být bez kafe. Já, která bez ranního kafe vraždila a bez odpoledního kafe usínala.

Alkohol jsem vypnula ze dne na den a i teď, skoro rok poté, ho piju cca 1x - 2x do měsíce v malém množství a vím, že kdyby bylo nutno, vzdám se ho hned.

Snížila jsem výrazně konzumaci cukrů. Bohužel ani tenhle častý spouštěč akné není mým klíčem. Například teď přes Vánoce jsem snědla na své poměry fakt dost cukru a pleť se mi nezhoršila. (Mimochodem bylo ale zajímavé sledovat, jak ještě tři dny po odjezdu z cukrového ráje od babiček a po najetí na náš běžný domácí stravovací režim mě honila brutální mlsná, kdy tělo řvalo všemi buňkami "déééj mi ten cukrrrr!")

Zkoušela jsem vyřadit lepek. Žádné zlepšení.
Zkoušela jsem vyřadit laktózu. Taky nic.
(Obojí už zase jím, jen tedy v podstatně menším množství, protože je mi takhle dobře po energetické stránce.)

Krom toho téměř nejím polotovary a vysoce průmyslově zpracované výrobky.
Vyhýbám se smaženému.
Nejím těžká jídla, neholduju české kuchyni.

Jím kupu zeleniny, dostatečně piju vodu a čaj.
Když je na výběr, kupuju si bio.

Píšu to všechno proto, abyste si nemysleli, že lidi, co mají akné, si to musí nutně zapřičiňovat tím, čím krmí své tělo. "Jste to, co jíte" v tomhle ohledu platí jen částečně a pro některé.

Zajímavá ale je jedna věc. Ať jím, co jím, na moje akné to vliv nemá. Ani dobrý, špatný.

Třeba v období své vejšky jsem jedla jak prasátko. Čínské polívky z pytlíku. Buřtguláše. Hranolky. A spousta piva. A pleť jsem neměla horší.

Když tedy pominu konvenční i nekonvenční kosmetiku, na mou pleť nemá (negativní či pozitivní) vliv nic z následujících faktorů:


  • alkohol, káva, lepek, cukr, maso, smažené, ...
  • zelené potraviny (omg, jestli ještě jednou uslyším od někoho o chlorelce a ječmínku, přísahám, budu zlá),
  • čistící čaje, očistné kúry, půsty,
  • hormonální a jiné doplňky stravy, vitamíny,
  • čínská medicína,
  • menstruační cyklus (změny pokožky na celém těle cítím, ale na akné to vliv nemá - někdy mám pleť paradoxně nejlepší před nebo během menstruace),
  • mejkap,
  • horský vzduch, smog, slunění, stres, 
  • a všechny ostatní, co vás ještě napadnou a chcete mi je navrhnout, si přečtěte ZDE (a třeba tam najdete něco, co zrovna vám pomůže).
Nebo abych byla přesnější. Po vystavení výše zmíněným faktorům se mi akné může zlepšit i zhoršit. Nicméně dlouholetým pozorováním to považuju spíš za (ne vždy se vyskytující) koincidenci, nikoli kauzalitu.

Než se dostanu k vysvětlování mé cesty, která mi jako jediná funguje a bude asi to nejpodivnější, co jste kdy slyšeli, bylo by asi fér napsat, že mám pár ne-ezo pomocníků.

Ne že by tyto věci akné vyloženě akné zlepšovaly, ale výrazně napomáhají hojení:
  • Spánek. Aspoň osm hodin denně. A chodit spát do 23h. Což se nemá rádo s mojí touhou psát blog a knížky po nocích. Ale snažím se. (Zvlášť po přečtení knížky Proč spíme, kterou tímto vřele doporučuju.)
  • Nesahat. Nemačkat. Neškrabat. Jestli máte pocit, že s tímhle máte "krapet" problém, možná jste ještě neslyšeli o dermatilománii. Já jsem si jistá, že jsem jí nějaký čas také trpěla, i když ne v nějak extra těžké formě. Bylo to hlavně v době, kdy jsem si sama sebou nebyla jistá a jakmile jsem se dostala pod psychický tlak, začala jsem si bezmyšlenkovitě jezdit prsty po obličeji a strhávat strupy.
  • Sádlo. Kamarádka mi dala vlastnoručně vyrobený krém. Bylo to pro mě jako zázrak. Něčím se namažu a ono se to třeba do půl hodiny vsákne! Hned jsem jí psala, co použila za olej. Houby olej. Sádlo. Jsem na chvíli ochotná zapomenout na své vegetariánství. Děkuju, prasátka, která jste kvůli mně umřela. Částečně dobře se mi taky vsakuje arganový olej. Ostatní zatím vyzkoušené oleje jsou katastrofa.
  • Víra. Tady už si udělám takový malinký můsteček do následující ezo části. Vypozorovala jsem totiž, že když jdu spát s vírou, že "to není tak zlý a zítra to bude určitě lepší", tak se to stane. Možná toto by byla i cesta k úplnému uzdravení. Jen prostě i pozitivní afirmace mají své limity. Když nevěříte tomu, že vaše pleť je hlaďounká a krásná, je blbost si to před spaním říkat. Je to pak podle mě jen další schovávání se a lhaní sama sobě.
Tak. Jestli jste dočetli až sem, tak předpokládám, že jediný důvod je, že vás akné taky trápí. Asi čekáte, že vám konečně odhalím tu svou tajnou ingredienci. Dobře. Jste připraveni?

Moje podivná cesta za uzdravením


Na mém akné vždycky dost zvláštní, že se mi koncentruje jen na obličeji. Záda, dekolt i oblast pod vlasy - klasická místa, kde se akné rádo dělá - mám úplně čisté.

Lidi s akné často mívají sklon i k jiným nemocem kůže jako třeba ekzémy nebo opary. Jenže já na nic z toho netrpím. Kůži všude jinde po těle mám úplně zdravou, aniž bych ji kdykoli čímkoli mazala.

Proč se brání jen můj obličej?


Tohle je dobrá otázka, kterou mě dlouho nenapadlo si položit. Obličej je nejvíc exponované místo. Jenže když třeba v létě vystavuju i jiné části těla, akné se mi na nich nedělá.

Když jsem se nořila do tajů celostní medicíny a pátrala po tom, co nám chce akné říct, narazila jsem několikrát na větu, že akné nás brání před vnějším světem. Kůže nám dělá bariéru, která se snaží zastavit všechno, co si k sobě nemáme pouštět a co by nám mohlo potenciálně ublížit.

Ačkoli jsem zkoušela ze svého života odstranit spoustu faktorů, proti kterým by mě mohl můj obličej bránit (a pomalu ztrácela naději, že ten kouzelný Faktor X najdu), tohle tvrzení se mnou hodně rezonovalo. Už jen proto, že moje akné se vyskytlo poprvé v době, kdy začalo kulminovat to, že mě okolí nepřijímá. Od dětství jsem měla intenzivní pocit, že jsem celá špatně. Že nepatřím do tohohle světa. Že mu nerozumím.

Lidi mi připadali strašně komplikovaní. Nechápala jsem jejich chování. Velkou část dětství a dospívání jsem trávila tím, že jsem je pozorovala a snažila jsem se pochopit, jak fungují. A ačkoli mi to nedávalo mnohdy smysl a nesouznělo to se mnou, snažila jsem se to napodobovat.

Kdyby okolí tušilo, jak MOC jsem se snažila, možná by to ocenilo. Ale takhle zpětně uznávám, že ten výsledek byl i přes veškerou moji snahu dost... pochybný. Ve škole se se mnou nikdo nechtěl bavit. Jinde jsem si kamarády najít taky neuměla. Doma na sebe čím dál víc narážely moje a mamky rozdílné povahy. Upnula jsem se na učení a kreslení. Tam nikdo zvenku nemohl. Byl to můj tichý svět, kde všechno bylo logické a nikdo mi do něj nelezl.

Pamatuju si takový okamžik z dětství, kdy stojím u okna, koukám ven a hlavou mi ve vzteku běží myšlenka, že chci už být dospělá, abych z tohohle všeho mohla utéct. Jenže jsem nemohla. Takže mi nezbývalo, než se schovávat. Teď samozřejmě vím, že útěk (ať už fyzický, nebo do sebe samé) je dost debilní strategie, jak něco řešit. Ale tenkrát jsem to líp neuměla.

Před čím mě tedy obličej chrání, když ne před fyzickými či chemickými vlivy?


Začala jsem zhruba tak před rokem a půl mít podezření, že můj obličej takhle bojuje proti lidem a jejich energiím. Já vím. Zní to dost uhozeně, ani nemusíte být dermatologové.

Pustila jsem se do pozorování. Kdy se mi akné nejvíc rozjede? S kým jsem se předtím potkala? Jak jsem se u toho cítila? Dostala jsem pár indicií, že tahle interpretace dává smysl.

Zjistila jsem, že existují lidé, po setkání s nimiž se mi akné pokaždé rapidně zhorší.
Na druhou stranu jsou zase lidé, jejichž přítomnost hojení akné urychluje.

Skládala jsem si tyhle střípky, ale pořád mi chyběl ten velký AHA moment. Až jednou...


Šla jsem před víc jak rokem z natáčení jednoho rozhovoru a ve dveřích vrazila do člověka, se kterým jsme si do té doby jen párkrát psali a volali. Protože oba jsme dost tupí na rozpoznávání lidí podle obličejů, tak nám trapnou chvíli trvalo, než jsme se poznali.

Já měla zrovna ten den rozbolavělý a nateklý celý obličej. Strašně jsem se chtěla zašít domů, smýt si mejkap a namazat se něčím, co by mi aspoň na chvíli přineslo pocit úlevy. Jenže právě v tu chvíli mi on nabídl, že bychom se mohli za hodinu sejít na kafe. A já kývla, protože roky praxe mě vytrénovaly k tomu, že říct někomu, že vás bolí obličej, stydíte se za sebe a nechcete se na nikoho zblízka dívat, je společensky nevhodný důvod odmítnutí schůzky.

Na tom kafi jsme tehdy seděli asi tři hodiny. I když jsme se vlastně neznali, tak ta konverzace neuvěřitelně dobře a hladce plynula. Ryhle jsme propadli do hlubokých témat a rozuměli tomu, co na nich tomu druhému připadá zajímavé, jakkoli by to většina lidí přešla bez povšimnutí jako nicotnost. Jako bychom si viděli navzájem do mozků.

Já mám obecně problém koukat lidem do očí. Musím se do toho strašně nutit. Když to situace vyžaduje, tak naprosté většině lidí koukám na bod mezi očima, protože to pak vypadá, jako bych jim koukala do očí a já jsem s to to ustát. 

Oči lidí mě při mluvení strašně ruší. Utíkají mi myšlenky, špatně se soustředím, vyčerpává mě to. Mnohem líp se mi mluví k velkému davu lidí než v malé skupince. Protože nemusím hledat jednotlivé oči a v hlavě si lidi spojím do jednoho rozmazaného chuchlu. 

Úplně nejradši při rozhovorech jeden na jednoho koukám někam bokem dolů, i když vím, že to není slušné a že protistrana má pocit, že ji neposlouchám nebo že mě nezajímá, co říká.

(Mimochodem viděli jste někdy nějaký rozhovor s Vojtěchem Dykem? Sedí bokem, kouká do strany dolů. Přesně takhle mluvím s lidmi, když necítím tlak společenských konvencí na udržování očního kontaktu.)

Nicméně zpátky k tématu. Mám pár lidí, u kterých mi koukání do očí nevadí. Není to ani tak podle toho, jak moc jsou mi blízko nebo jak často se vídáme. Je jich fakt málo, ale existují. Jestli chcete trochu toho slibovaného ezosvěta, tak pro mě jsou to lidé, u kterých mám pocit, že se naše duše znají i odjinud než jen z tohohle života.

Můj společník na kafi, kterého jsem nikdy předtím naživo neviděla, se ukázal být jedním z takových lidí. Jakoby koukal přímo do mě. A já byla s to udržet oční kontakt, protože mi ten jeho pohled nijak neubližoval.

Rozloučili jsme se, já odešla domů, odlíčila jsem si obličej plný nateklých boulí a zahnisaných rozbolavělých míst, namazala se a šla spát.

Když jsem se ráno vzbudila, namířila jsem si to jako obvykle do koupelny, abych se mrkla, co za hrůzy se mi zas před noc na obličeji vyrojilo. A málem jsem upadla. Ze zrcadla na mě koukal úplně čistý obličej.


Nechápala jsem to tenkrát úplně stejně, jako to teď asi nechápete vy. Jakože od Honzíkovy smrti jsem zvyklá na různé druhy znamení a "nevysvětlitelných šťastných náhodiček", které se mi dějí. Jenže tohle pro mě bylo prostě jak zázrak od Ježíše.

Nejen o zázracích píšu v knížce Moje milá smrti.

Když jsem to pak kamarádovi psala, měl z toho radost A taky tvrdil, že si vůbec nevšimnul, že bych nějaké akné měla. Toužil mě s ním vidět. Několikrát jsme se spolu domlouvali, že mu to teda ukážu, až to bude hrozné. Jenže se to nikdy nepovedlo. I když jsem ho povolala třeba jen den předtím, tak do schůzky s ním se mi obličej jak mávnutím kouzelného proutku zahojil.

Najednou jsem věděla, že mám v ruce klíč k uzdravení.


Jen se ho musím naučit používat. Kamaráda si přivázat k noze nemůžu. Ale můžu se naučit chápat, co se mi v jeho přítomnosti děje a proč. Zkoumala jsem to rok a pořád se mi nedařilo z toho vytáhnout tu esenci, která by mi v hlavě secvakla to poslední kolečko.

Teď udělám malý, zdánlivě nesouvisející úkrok stranou. Za loňský rok jsem přečetla 57 knížek. S knížkami se to má u mě tak, že nemám pocit, že bych si je vybírala já, ale že si ony hledají mě. A takto se mi mezi těmi 57 knížkami sešly tři zdánlivě nesouvisející tituly. Sci-fi, román pro ženy a seberozvojová knížka.
Ve všech třech zazněla v různých kontextech, nicméně v obdobných variacích věta:

"Líbí se mi se na sebe dívat jeho očima."


Pokaždé mi u toho naběhla husina. Ale až když jsem to četla potřetí, tak mi to secvaklo. Tohle je to ono. Tohle je příčina mého akné.

Čím větší je nesoulad mezi tím, jak já sama sebe vidím, a tím, jak mě vidí člověk, v jehož přítomnosti se nacházím, tím víc se moje pleť brání. Brání mě před tou disproporcí, abych mohla zůstat taková, jaká jsem. Abych se nemusela měnit vevnitř podle očekávání ostatních, měním se venku.

Proto na ostatní působím jako silná a svéhlavá. Proto se snadno obejdu bez potvrzení svých rozhodnutí od okolí. Proto si bez ztrát na psychice klidně plavu proti proudu, když to tak cítím.

Když mi tohle došlo, rozbrečela jsem se jak želva.

  • Najednou jsem začala rozumět tomu, proč se mi nejhorší akné dělalo v době, kdy jsem nejvíc cítila, že jsem na tomhle světě nějakým omylem.
  • Vysvětlilo se tím to, proč mi v přítomnosti některých lidí po pár hodinách naskáčou pupínky.
  • Pochopila jsem, proč se mi tak strašně zkazila pleť po Honzově smrti, když jsem najednou ztratila nejen svoji dávno dávno dávno milovanou duši, ale i člověka, který se byl ochotný za mě do krve bít, když mi chtěl někdo ublížit.
Všechno do sebe zapadlo jak skládačka.

Neuvěřitelným způsobem to také proměnilo můj vztah ke každému pupínku, který na obličeji mám. Občas je i hladím a děkuju jim, že mě chrání. Snažím se jim vysvětlit, že už to dělat nemusí. Že už nejsem ta malá holčička, která má pocit, že se narodila do světa, kam nepatří.

Moje pleť má k dokonalosti stále ještě hodně daleko. Někdy mám týdny, kdy se mi pleť vyčistí a krom starých jizviček na ní není vůbec nic. Většinu dní mám ale pupínků na poměry běžného člověka dost, ale pro mě je to obrovský skok. Pleť mě už nebolí. Můžu si po dlouhých letech normálně promnout obličej. A hlavně mám pocit, že kůže na obličeji je mou součástí. 

Pořád ještě hledám cestu, jak to udělat, aby mé akné nezáviselo to na tom, s kým se potkávám. Už teď jsem ale vlastně spokojená. Vím, že jsem na dobré cestě. A ještě jednou věcí jsem si jistá. Nevyléčí mě žádná zázračná rada zvenčí. Ten klíč vzejde ze mě samotné.

309 komentářů :

  1. Veroniko,
    ani nevíte jak Vám rozumím, i když zrovna s akné jsem neměla až tak velké problémy jako Vy.
    Občas se mi, ale dělají podobné boláky na obličeji, ale i jinde, ve svých skoro 50 letech :-o
    Rozumím i tomu, že člověk se upíná ke všemu možnému, i nemožnému aby si od problému ulevil, Aby nakonec zjistil, že žádný zázračný krém, mast, lék, strava,... neexistuje a vše je jen v jeho hlavě!
    Jenže jak z toho ven, když Vás problém trápí dlouhé roky,...?
    Já osobně si myslím, žr ke všemu si člověk musí dojít sám, kolikrát je to hodně dlouhá cesta a pěkně trnitá, ale pokud člověk nepřijme sám sebe a nedá se na první místo, tak problém sám nezmizí!
    Mohly bychom si o tomto tématu povídat, hodiny a hodiny, já osobně rozumově vím, ostatním umím poradit, dělat vrbu, ale i já mám svá bolavá místa, mám zdravotní problémy a ulevit si dokáži jen částečněa na určitou dobu,...
    Dnešní zrychlená doba, svět techniky, tabulek, škatulek, ...nám cestu neusnadňuje, nebo my sami, si cestu ještě více komplikujeme :-o
    Sleduji Vás tady na blogu, znám Vás osobní příběh, mám i jednu Vaší knížku pro děti ,...
    Nemám vždy úplně totožné názory na vše o čem píšete, ale mezi řádky tuším, že jste silná žena!
    Moc Vám do nového roku přeji ať jste šťastná v tom co děláte a hlavně zdravá Vy i Vaše děti .
    Ilona

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dle svých zkušeností souhlasím, že pomoc nikdy nemůže přijít zvenčí. Vždy je odpověď uvnitř nás. Ale cesta je hodně náročná, hodně dlouhá a jen osobní zkušenost, provázená často i bolestí a utrpením nás může dovést k cíli.

      Vymazat
    2. Úžasné ❤️

      Vymazat
    3. I want to thank Dr Emu a very powerful spell caster who help me to bring my husband back to me, few month ago i have a serious problem with my husband, to the extend that he left the house, and he started dating another woman and he stayed with the woman, i tried all i can to bring him back, but all my effort was useless until the day my friend came to my house and i told her every thing that had happened between me and my husband, then she told me of a powerful spell caster who help her when she was in the same problem I then contact Dr Emu and told him every thing and he told me not to worry my self again that my husband will come back to me after he has cast a spell on him, i thought it was a joke, after he had finish casting the spell, he told me that he had just finish casting the spell, to my greatest surprise within 48 hours, my husband really came back begging me to forgive him, if you need his help you can contact him with via email: Emutemple@gmail.com or add him up on his whatsapp +2347012841542 is willing to help any body that need his help. 

      Vymazat
  2. Fakt bezva článek, díky za něj. Myslím si, že podobný princip může fungovat i ve spoustě jiných věcí, jako je celulitida, obezita, stres apod. I to jsou věci, které vychází z našeho hlubokého nitra a odráží se v nich i to, jak se na nás dívají ostatní a jak nás dokážou či nedokážou uvést do pohody či nepohody. Často také mají vliv slova vyslechnutá z dětství: jseš taková nebo maková, která nás dokážou uvést do stavu strachu a toho, že se pak takovými nebo makovými opravdu staneme...

    OdpovědětVymazat
  3. Milá Veroniko, určitě s vámi souhlasím, že je tam spojitost - akné a lidé, se kterými se potkáváme (ale můžou to být i situace, prostředí, ve kterém se necítíme dobře). U sebe vnímám, že je to hodně hodně moc o sebelásce. Že je to prostě o tom, být v každém okamžiku sama sebou a neřešit, co si o mě ten druhý myslí ♥ Přestát hrát role a jen být, uvnitřněná a v pohodě sama se sebou. Pak zjišťuju, že můžu být s kýmkoli a kdekoli a nemůže mi to vůbec nijak ublížit. Žádná cizí myšlenka, slovo, názor..Jsem spojená sama se sebou a jsem v pohodě ♥ Pak je všechno v harmonii, i pleť ♥

    OdpovědětVymazat
  4. Verunko, tak to je neuvěřitelnej článek! Děkuju za něj!❤️ Já mám od dětství atopickej ekzém a vlastně úplně totožný zkušenosti. A naprosto mě fascinuje, že jsem došla po letech k téměř totožnýmu klíči! Wow. Spadla mi brada, strašně se mi ulevilo, že na to někdo kouká stejně “bláznivě“ jako já... Děkuju moc a držím palce na Tvojí cestě!�� Jana (@zasadnezdrave)

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji, že jsem mohla nahlédnout a pochopit. Opravdu skvěle napsaný článek.
    Lenka

    OdpovědětVymazat
  6. Krasne ,drzim palce na ceste sebauzdravovania ....



    OdpovědětVymazat
  7. Jste borka!��Fandím.... Dáša

    OdpovědětVymazat
  8. Diky za odvahu a napsání tohoto článku. Četla jsem se zatajeným dechem až do konce. Protože ty pocity všechny tak dobře znám, ale ne proto abych našla pro sebe řešení. já už mám pleť čistou a i záda, za který jsem se taky strašně styděla a tam to trvalo dýl než ten obličej, ale zmizely bez jakýchkoliv přípravků a procedur a já si říkala, hele asi se totální vynechání chemie nejen v kosmetice, ale i doma, promítlo až na ty zada. Ale ve skutečnosti to bude spíš tím, kam jsem se posunula za poslední tři roky, jak vnímám sebe, že nemám strach co řekne okolí...stojím si sama za sebou. Né že by se mi občas taky něco nevylouplo, ale vesměs už mám korektor jen na kruhy pod očima, když se nedaří moc spát. Držím palce na cestě a děkuji. Ps:kdysi mi jeden kluk, co se mnou chodil řekl, ať si koupím nějakou pleťovou vodu, protože co jsem s ním chodila, tak jsem měla vážně ultra boláky. Brzo jsem se s ním rozešla a už nikdy jsem neměla tak strašný stav pleti jako tenkrát...po dvaceti letech už chápu proč....

    OdpovědětVymazat
  9. Hodně bolavé hodně osobní ..i pro mne

    OdpovědětVymazat
  10. Silná zpověď. Krásné věty. ��

    OdpovědětVymazat
  11. Milá Veroniko, děkuji za krásný a upřímný článek. Zrovna odličuji silné vrstvy mejkapu z boláků, které zastupují moji bezdradnost, co si počít se vztahem, ve kterém jsem a ve kterém bohužel přestávám vidět budoucnost...

    OdpovědětVymazat
  12. Krasny clanok! Sice akne nemam, ale naprosto s Vami suhlasim a chapem presne to vysvetlenie ku ktoremu ste dosla! Ja to mam podobne, ale urcite ste mi otvorili cestu, ako sa pozerat a vnimat na niektore moje neduhy :-) Majte sa krasne!

    OdpovědětVymazat
  13. Veroniko díky...za odhalení bolavého místa a za psaní o tom,o čem píše málokdo...jsem na tom podobně,někde ve fázi přírodní kosmetiky,hodně běhu a vody,snad mi dojde i ta další fáze,díky za nakopnutí :)

    OdpovědětVymazat
  14. Na většině fotek nebo i videozáznamů s vámi to není vidět,respektive sama bych si toho nikdy nevšimla.To je výhoda. Ty nejdrsnější projevy kožních nemocí, které často bývají i na jiných částech těla,jsou pro nositele opravdu těžké z mnoha důvodů. Lupénka, atopie, akné...Mně problémy odeznívají s věkem. Má to hodně co dělat s hormony, fází cyklu,stravou, stresem, kvalitou vody,vzduchu...no a lidé, které potkáváte, to může klidně být ten stresový nebo naopak uklidňující faktor - a opět vliv na hladinu hormonů.....

    OdpovědětVymazat
  15. Pavlína Hořejšová9. ledna 2020 v 22:08

    Veru, děkuju za sdílení. Řeším ekzém na rukou, taky od jedenácti, a nějak jsem vždycky tušila, že to je o kontaktu s tímhle světem a lidmi, ale nikdy na to nenašla ten klíč. Ale tenhle text mi osvítil nový pohled. Vím naprosto jistě, že se mi v kontaktu s jednou osobou ten ekzém proměnil v obří puchýře hnisu na celé ruce, bylo to úplně děsivé, a zmizelo to mávnutím kouzelného proutku po tom, co zase odjela. No, moc děkuju, po dlouhé době si zase promluvím se svýma rukama.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako bych to psala já! Po kontaktu s "léčitelkou", která mi byla tak strašně nesympatická a kam mě přivedla maminka asi ve 13 letech ve snaze pomoci, se mi v podstatě svlékla kůže na rukou, jak píšete - bylo to děsivé! No také si teď jdu promluvit se svýma rukama a zjistit, proč po porodu je to takové peklo...

      Vymazat
    2. Organismus je vycerpany,hormonalni zmeny. Mela jsem to taky. Psychika to neni,domluva nepomuze:)

      Vymazat
  16. Dává to smysl, v psychologii se akné popisuje jako strach ze vztahu (a tím pádem jakási obrana aby díky tomu byl vznik vztahu asi komplikovaný). Už je to dávno co jsem tohle slyšela a celkem pravidelně se mi to vybavuje kdyz vidím někoho z tímhle problémem, případně kdyz mě se občas něco udělá taky, řeknu si, s jakým pocitem to mám spojeny a celkem to funguje. Já tím trpěla hlavně v pubertě a ne takhle Ale stačilo mi to. Držím palce ve vaší cestě

    OdpovědětVymazat
  17. Strašně moc a moc vám děkuji za tento článek. Zrovna dnes už jsem se rozbrečela, že už nevím co ještě vyzkoušet, abych konečně ve svých 32 letech nevypadala jak nějaká zanedbaná feťačka. Poslední dva roky (po narození druhého dítěte) bojuju s boláky na obličeji, krku a zádech a už jsem z toho vyřízená. Váš článek mi ale MOC pomohl.
    A mimochodem- NIKDY jsem si nevšimla, že bojujete se stejným problémem.

    OdpovědětVymazat
  18. To bylo, jako bys popisovala můj život, včetně acnecoloru a vět:"po porodu se ti to spraví". Díky za sdílení tvé cesty. Za nový pohled na věc. Zamýšlím se nad svou pletí z tvého úhlu pohledu. Petra

    OdpovědětVymazat
  19. Wau.. Díky moc, Adriana

    OdpovědětVymazat
  20. Text, který mnou rezonuje. Díky moc.

    OdpovědětVymazat
  21. Ahoj Veroniko, diky za zajimavy nazor. Jak rikas ty, take jsem vyzkousela uplne vsechno. Momentalne se mucim s vysazovanim lepku a laktozy. Bez velkych uspechu. To co pises by me vzivote nenapalo, ale zni to opravdu zajimave. Rozhodne to stoji za uvahu i snahu zaradit do zivota. Preju hodne stesti do budoucna. Tva trochu znama z beache :)

    OdpovědětVymazat
  22. Děkuji za článek,sama jsem si prošla peklem. Když jsem otehotnila a porodila,kojila..pleť byla nejhorší. Kdyby nebylo malého asi bych skocila pod vlak. Měsíc jsem byla zavřená doma a při pohledu na sebe do zrcadla jsem jen brecela. Proudy hnisu ze mě tekly nekontrolovatelne. Nikdy mě nenapadlo se na to podívat tímto směrem. Byla jsem u doktorky a ta když mě uviděla hned ve dveřích se zdesila. V té době můj malý synek měl atopicky ekzem a v něm stafylokoka,já to měla taky. Hubu nateklou jak balón,v noci jsem nespala jak to bolelo,palelo,cukalo v tom. Byla jsem za exota. Lidi mě zastavovali na ulici a nabízeli mi různé produkty. Hrozné období. Já to tedy vyřešila léčbou dlouhou,agresivní ale je klid.

    OdpovědětVymazat
  23. Verunko zdravím a souzním.. Stejným způsoben jako Vy jsem se já zbavila astmatu. Trvalo roky, než jsem přišla na to, co mne dusí. Byl to strach o mojí mamku alkoholičku, která když zemřela, já se přestala dusit. I když mi ohromně chybí, je to i jistá úleva. Mmch jsem na Vás narazila, když mamka zemřela a já hledala články o smrti.. abych porozuměla..Zajímavý pohled na akne jsem zaznamenala i na stránkách Emaptia. Akné
    Obtíže s navazováním kontaktů, tělesné problémy, nedostatek sebedůvěry, výzva objevit a prožívat sexualitu, uvolnit cestu k druhému pohlaví.
    Akné nejvíce postihuje dospívající díky tomu, že prožívají období otvírání se jiným pohledům na svět a duševně se osamostatňují, tím se stávají zranitelnějšími. Je to doba hledání svého já, sebedůvěry a lásky k sobě, doba hledání vlastní hodnoty a ocenění.

    Je třeba poznat, že každý má své pozitivní a negativní stránky a není třeba se s nikým srovnávat.
    Je třeba zbavit se strachu projevovat své city, neuzavírat je v sobě, učit se lásku projevovat i přijímat.
    Moc zdravím a děkuji za článek. Mirka

    OdpovědětVymazat
  24. Veroniko, respekt!! Prostě z hloubky duše klobouk dolů.ten vás klíč je,myslím,ke všemu.ja mám své motto: co vyzařujeme to přitahujeme.��

    OdpovědětVymazat
  25. Hezky napsane. Gratuluji k prohlednuti, ne na darmo se rika "vse je jen v hlave".

    OdpovědětVymazat
  26. Veru, parádní článek, nádherný ... ezo/ne ezo ... souzním, že odpovědi jsou v nás. O cokoli jde (nemusí to být nutně jen akné), má to s něčím spojitost a jen my ji můžeme odhalit. Nádherně jsi to popsala.

    OdpovědětVymazat
  27. Já bych řekla, že to není žádné ezo, ale čistá psychosomatická medicína :) Hnízdil, Honzák, Dahlke a spol. Fandím každému, kdo sebere odvahu podívat se pravdě do očí a uznat, že fyzické problémy velmi často (někdo tvrdí, že bez vyjímky) začínají v naší hlavě.

    OdpovědětVymazat
  28. Užasný! Máte můj velký obdiv za otevřenost se kterou jste takové citlivé téma sdílela, jste skvělá a bezpochyby na té správné cestě!

    OdpovědětVymazat
  29. Ahoj Veronika, dakujem za tvoje zdieľanie. krásne si to napísala a pochopila. posledné dni to vnímam podpobne. rozmýšlala som kedy začalo akné mne. a prišla som k podobným výsledkom. ked som nebola sama sebou, neukázala sa aka som naozaj. idem si tu tvoju vetu poznačiť, idem sa naladiť a pochopiť. plačem a dakujem. držím palce nech nás naša pleť-koža chráni, ale tak aby sme videli jej zdravú podobu. :)

    OdpovědětVymazat
  30. Souzním. A děkuji. Mně obdobně pomohlo čínské přísloví: "Napětí je stav, kdy myslíme na to, kým byste měli být. Uvolnění je stav, kdy jste tím, kým jste." A ona je to krásná paralela i k tomu pupínku, který je celý napjatý i kůže kolem něj a vymáčknutím se snažíme, aby na pleti nebylo nic cizího a byla tím, čím je. A čím více napjatých situací prožíváme, tím více se to projevuje i na obličeji...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji Jani. To prislovi si napisu. Porad si sama na sebe vytvarim tlak vysokymi naroky, ktere nejsou realne mozne. Tohle jsem si potrebovala precist. Dekuji.

      Vymazat
    2. Celý článek od Veroniky - jako bych ho psala já. A toto přísloví od Jany - píši si.
      Článek mě povzbudil, reakce mě povzbudila. Na svoje "beďary" se teď budu učit koukat jako na pomocníky, ne jako "problémáče". Díky, ženy.

      Vymazat
  31. Děkuji za tento článek, s akné bojuji asi od svých 15-ti let a tento rok mi bude 30. Už je to mnohem lepší, ale stále se ukazují. Díky Vašemu článku si připomínám, že je potřeba se na sebe dívat jinak, jinýma očima. :-)

    OdpovědětVymazat
  32. Strašně moc Vám děkuju!! Moc to pro mě znamená. Teď brečím jak želva já a všechno do sebe zapadá.

    Přeju Vám hodně štěstí!

    OdpovědětVymazat
  33. Akne tohoto typu zpusobuje Stafylococcus aureus,ktery lze prokazat krevnimi testy. Cestuje po organismu,nekdy je v latentni fazi(spi),proto se plet zlepsi.Zalezi na celkovem zdravotnim stavu.

    Samozrejme,ze jako kazdou nemoc,kontakt s nekym pro me negativnim ji muze zhorsit.
    Myslet si,ze to stoji jen na psychice,je nezodpovedne a nebezpecne.
    S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Psychika ma vliv na imunitu. Imunita na vliv na to, jak moc se S. aureus muze v tele mnozit a projevovat. Ludmila

      Vymazat
    2. Neumite cist,nechapete text. Viz vyse..Myslet si,ze to stoji jen na psychice....

      Vymazat
  34. Dobrý den ��, přeji na cestě trpělivost a spoustu sebelásky. Mě od 12 let trápily kožní alergie (znenadání bez zdánlivé souvislosti, zřejmě coby kombinace emoce a ?, mi začala natékat a oranžovět kůže na celém těle včetně obličeje, která byla pod tlakem otoku napnutá a hodně moc bolela svědila a žhnula. Pomáhaly studené sprchy, ale ty způsobily zimnice. Do toho křečovitá bolest břicha. Pomohl jen odvoz do nemocnice a antihistamikum do krve. Zblázněná autoimunita = potlačené emoce, nemožnost žít svůj život díky manipulativnímu prostředí, ztráta sama sebe, hněv obrácený vůči sobě, rychlý únik skrze odvoz do nemocnice. Pomohlo mě začít se vracet sama k sobě, být tím kým jsem bez ohledu na to co si myslí okolí (48 let, loni jsem se přes smutek konečně dostala k agresi a hněvu :), postupně postupně). Hodně pomohla kraniosakrální biodynamika (nakonec jsem jí i vystudovala) a výklad mapy Human designu (také vystudovala). Lékem je nakonec vždy sebeláska, vzít si zpět svou životní sílu, hluboká důvěra v život/v moudrost těla a naopak nevěřit vlastní mysli, která se snaží chránit, ale ve skutečnosti vše jen zhoršuje :) Držím palce! �� Jste dokonalá taková jaká jste ❤️��. Eva K.

    OdpovědětVymazat
  35. Tak přesně takhle jsem to měla s atopickým exémem. Mazala jsem vším možným, kůže se mi drolila, byla suchá a bolavá. Měla jsem depky - suchá místa v obličeji pálila a na oblečení mi zůstávaly bílé šupiny z krku. Exém zmizel sám od sebe. Zpětně jsem si uvědomila, že jsem nedůvěřovala sama sobě a děsně se bála, že něco nezvládnu resp. nestihnu. Bylo to v době, kdy od nás odešel muž a já zůstala se dvěma syny 5 let a 2,5 roku sama. Časem jsem si uvědomila, že vše zvládneme bez tatínka, že ho nepotřebujeme. Já si vše zorganizovala podle sebe a je klid.

    OdpovědětVymazat
  36. Četla jsem s dokořán otevřenou pusou a ptala se: "Sakra, kdo píše o mně???". Ty pocity o hladkopleťačkách sedly jak prdelka na hrnec. Jen já nebojovala a nebojuji s akné, ale s ekzémem, který se objevil 14 dnů po narození úporně, po celém tělea a od konce puberty se drží už jen v obličeji (až bude menstruace, po prvním pohlavním styku, po porodu..., chacháááá!). 49 let. Vyzkoušeno také kde co. A tomu, kdo vynalezl makeup, bych dala Nobelovku ♥.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 14dni po narozeni...Tady sama jasne vidite,ze to neni psychikou..ani jinymi lidmi

      Vymazat
    2. 14denní miminko podle vás nemůže mít narušenou psychiku? Právě že nejtěžší traumata včetně celoživotních psychických poruch vznikají v raném dětství. Nemelte nesmysly.

      Vymazat
  37. Neuvěřitelné, akné sice nemám, ale Váš článek jsem zhltla skoro bez dechu. Drzim Vám palce a ať se ten vnitřní hlásek už neztrati.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Článek jsem nepsala (i když se mě téma týká), ale děkuji za tuto odpověď.

      Vymazat
  38. Veroniko, mám to asi podobnou mechaniku, akorát s očima. Od mala mám +osm dioptrií, teda teď nově už devět. A taky jsem si vždycky přišla jako mimoň, který asi mimoněm musí být, protože mu nikdo moc vlastně nerozumí a on nerozumí světu. Teď jsem se tím zrakem začala zabývat víc a ta interperetace brýlí jako bariéry/ochrany/obrany před světem mi dává zatím nejvíc smysl. Abych se nemusela měnit podle očekávání ostatních a vůbec s touhle disproporcí nějak vcházet do konfliktu, raději zůstávám schovaná za tlustýmu skly. Možná je to takovej divnej začarovanej kruh, že se člověk často před zdrojem bolesti vlastně paradoxně ukrývá v bolesti. Hm. Ráda bych se to naučila ustát a jak píšete "jsem na cestě", teda jako doufám ... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anebo existuji vrozene dedicne ocni vady,ne??
      M.

      Vymazat
  39. Děkuji za krásný článek...v mnohém mi byl velmi blízký.. Mám z Vás radost a přeji aby se vám dál dařilo.. Krůček po Krůčku.. ❤️

    OdpovědětVymazat
  40. Skvělý článek, trpím pupínky od poberty. Teď je mi 22 a stále se mi dělají a dospěla jsem k názoru, že už se dostávám do věku kdy pupínky asi z puberty nebudou. Je tedy pravda, že nejhorší období je vždy před menstruací, ale než to zmizí je půlka cyklu za mnou. Jím zdravě, hodně piju a používám přírodní kosmetiku a prostě nic. Váš článek se mi líbí ,protože mi dává zamyšlení co mi to chce říct a jako malá jsem přesně prožívala svůj svět kdy jsem tedy nejvíce času trávila s koňmi a s lidmi si nerozuměla a s rodiči se těšila až budu dospělá a dělat si co chci. :D :D tak půlku odpovědi už mám :D

    Niky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mno taky s tím "bojuji" asi úplně stejně jako autorka.. je mi 38 let... Momentálně kojím 3. dítě a menstruaci nemám ani 18 měsíců po porodu... Nejlepší pleť a vlasy jsem měla během posledních dvou těhotenství a následných 6-ti nedělí.. pak se mi to vždycky vrátilo do aknozniho standardu :(

      Vymazat
  41. Pane bože, nevím, jak je to možné 🙏, ale jako bych z půlky četla o sobě! Vaše pocity jakoby byly i mé pocity! Sice Vás znám z dálky, ale tím víc je to pro mne zvláštní..
    Gratuluji k pochopení a uzdravení 💙!

    OdpovědětVymazat
  42. V životě jsem nečetla žádný text o kožní nemoci (u mě atopickému ekzému), který by se mnou tak rezonoval, jako ten Váš... Děkuji, jdu na to také zkusit přijít!

    OdpovědětVymazat
  43. Byly doby, kdy jsem ze stejných důvodů vstávala časně ráno v začátcích našeho vztahu a nanášela si mejkap! Než jsem dovedla uvěřit tomu, že existuje člověk, který mě bez něj bude schopný vidět a přitom se mnou zůstat. Přeji, ať už to teď k cíli jede expres bez zbytečných zastávek a přestupů:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem někdy v přítomnosti muže v make-upu i spala, ... co kdyby náhodou se v noci probudil a viděl mě :-). :-(

      Vymazat
  44. Moc krasne napsane❤akne mam od detstvi,nejdriv me trapil tezky rozvod rodicu,pak moje pihy(ktere mi ted trochu pomahaji maskovat akne ��)sikana ve skole,prace,...pak jsem 4 roky resila manzelovy nevery a akne se objevilo i na zadech,zvlastni...uz rok jsme od sebe,i kdyz se diky synovi vidime skoro kazdy den...mam noveho pritele,ktery je vlastne moc fajn a super,ale od leta se mi oblicej moc moc zhorsil a pritom to na jare vypadalo ze je konecne puberta pryc...zvlastni,asi mam jeste na cem pracovat

    OdpovědětVymazat
  45. Děkuji! Článek jsem četla, protože si mne přitáhl...Četla jsem, protože je skvěle napsaný! Neuvěřitelně mě zajímala podsatata věci s tak silným vnitřním prožitkem. Prožitek hledajícího se stejným logickým postupem! Ach jo. Zase brečím. Je opravdu těžké hledat souznící bytosti, hledající proč se děje co se děje. Ať jsou to reakce lidí, či těla, či masky...Hledání do jádra věci. Opravdu to oceňuji, rezonuji a rozumím a držím pěsti, ať se daří po všech stránkách. Ať nacházíte více lidí, před kterými nepotřebujete nosit masky! Ještě jednou děkuji!

    OdpovědětVymazat
  46. Děkuji. Děkuji moc

    OdpovědětVymazat
  47. Děkuji za tento článek. Akne mám v různých formách od 13 let (nejprve na čele, na gymplu se mi přestěhovalo na tváře a bradu). Bez mejkapu nevychazim, bolaky se mi hojí měsíc(e), mám jizvicky na tváři i na dusi. Teprve po přečtení tohoto článku mi to začíná dávat smysl. Jakobych četla o sobě. Díky, díky, díky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak doufam,ze to lecite. Hormonalni nerovnovaha a pritomnost Stafylococcus aureus,zlateho stafylokoka,je nejcastejsi pricina.
      Psychicky stav samozrejme ovlivni kazdou nemoc.
      Ale myslet si,ze je vse o psychice je velice nebezpecne.! Ta bakterie proste tu existuje a akne zpusobuje.!

      Vymazat
    2. Kožní lékařka mi řekla, že zlatý stafylokok je druhotná infekce akné, nikoliv příčina. Vrací se ale i po cílené léčbě ATB. Krev mi na to teda nikdy nebrala. Po svých zkušenostech jsem zastáncem kombinace léčby a práce s psychikou.

      Vymazat
    3. Krevni obraz je zaklad. Stafylococcus cestuje,schovava se i v organech,coz je nebezpecne. Nekdy spi. ATB se berou na tuto bakterii. Nekdy akne doprovazi teplota zvysena pokud je prave tato bakterie pritomna. Samozrejme ze hormonalni nerovnovaha a psychicky stav ovlivni.
      Pak je lecba atb cca 2,5 mes,ktera ma vedlejsi ucinky a je na tezsi formy. Muze zvysovat cholesterol,zpusobovat prenatalni vady u plodu,apod.

      Vymazat
  48. Jen čtu a přikyvuju a směju se s radostí, jak přesně a výstižně je popsáno vše a není třeba nic doplňovat, vysvětlovat. Je mi 44 a je to asi deset let, co jsem tuhle bitvu také konečně vyhrála.
    Zuzana

    OdpovědětVymazat
  49. Veroniko, clenek jsem shltla aniz bych mela nebo sdilela vase problemy. Bavil me a diky za nej!!!
    Renata

    OdpovědětVymazat
  50. Byla jsem na tom hoodne dlouho (12-25) stejne, a dosla jsem k vicemene stejnemu zaveru jak Vy...zajimave...:)))

    OdpovědětVymazat
  51. Veroniko, děkuji!
    Při čtení článku jsem měla husí kůži, tolik porozumění v tomto problému jsem snad nikdy nezažila..
    V poslední době jsem dospěla ke stejné podstatě věci jako vy. Není to boj, je to cesta, cesta k rozuzlení problému, tam uvnitř v nás.
    Má hormonální porucha nemá z lékařského hlediska známou příčinu. Mně je v poslední době příčina již zcela jasná. Po velké vztahové změně ale cítím, že jsem se vydala tou správnou cestou.
    Držím všem, kteří se v životě potýkají se stejným problém přeji, aby k tomu také došli a jejich život byl šťastnější.

    OdpovědětVymazat
  52. Milá Veroniko, je moc dobře, že jste to napsala.Z tohoto článku si vezme každý co potřebuje. Základ je ale stejný. Co musím pochopit, co mi to tělo říká, čeho se bojím,co jsem nepřijala,většinou je to nějaký strach...moc děkuji. Radka

    OdpovědětVymazat
  53. Děkuji!! Obrovský nádherný puzzlik do mé skládanky. Děkuji, že jste se podělila. Vyslala jste tím do světa velmi silnou léčivou energii. Mám ráda vaše pohledy na svět. Ať se daří! H.

    OdpovědětVymazat
  54. Je to pravda... při pobytu v nemocnici a klidu na lůžku 10 dní, všechny puntíci zmizeli a po 10 dnech v práci je to zase horší. Jen by to chtělo odvahu práci změnit a tu jsem ještě
    nenašla...

    OdpovědětVymazat
  55. Ano, takhle to funguje!!! Léta mi otékala pusa jen při pohledu na rajčata, která jsem měla spojená s mým pobytem na chalupě, kde jsem kousala mé kamarádky. Léta jsem si to nevědomky vyčítala - se slovem rajče mi otekla pusa. Až po narození syna jsem mamince těch pokousaných, dávno už dospělých žen řekla, jak mi je to líto. Ona mi řekla, že to nic, já si odpustila ... a šla si dát rajče, na které jsem dostala neuvěřitelnou chuť a nic, pusa dobrý :-)

    OdpovědětVymazat
  56. Děkuji, že jsi to napsala, vím, že to muselo stát hodně odvahy. Při čtení se mi chtělo až brečet, je to jako bys to psala o mě s tím rozdílem, že já jsem svoji cestu k vyléčení bohužel zatím nenašla. Zkusím se zaměřit na to, cos psala,treba by to mohla být i má cesta. Akné trpím od základní školy, letos mi bude 37 a pořád bojuji. Jedine, co mi pomohlo a měla jsem pleť normální, ne hezkou, ale normální, bylo Curacne, které ale mělo takové vedlejší účinky, že už si znovu léčbu nelajsnu. Mám pocit, že celý můj život je určován mojí pleti a jen se modlím, ať tu hrůzu po mě nezdědí má dcerka. Kdo to nezažil, opravdu nepochopí.
    Ještě jednou Ti děkuji za sepsání tohoto článku a strašně moc Ti přeji, ať Ti krásná pleť vydrží už napořád.

    OdpovědětVymazat
  57. Děkuji mockrát za článek, právě jste mi odpověděla na to,proč se od rozvodu dělá takhle bolavé akné mě..měla jsem bolaky v pubertě, pak se to nějak víceméně srovnalo, když jsem byla vdaná, těhotná, pri kojení- nic,pleť jak abyste, sem tam před menses drobný pupínek. Jen jsem s hrůzou vzpomínala na pubertu a děkovala Bohu,že tohle už neřeším. Pak najednou "na stará kolena" bum a znovu. A přesně jak píšete, bolaky, které se dělají před očima, rano při líčení nic a do hodiny bolak, že bolí půlka obličeje.. do toho křehká kůže,která praska, krvácí,svědí,nehoji se..nezabírá nic,vyzkoušela jsem většinu věcí, co jste popisovala. Trochu zabraly hormony, ale stejně to není žádný zázrak. A ty vztahy? Od rozvodu, když jsem s někým byla, tak problém, člověk se stydí odlicit, probudit se vedle nového partnera..a nyní,když jsem sama,tak mám pleť oběť hladkou, že jsou dny,kdy si ani nedám makeup, jen lehce zamaznu staré jizvy..takže ano i u mě je to o vztazích, kůže se mi snaží říct ,s kým ano, s kým ne..��‍♀️ tak to je dobrý ukazatel do budoucnosti..a jen tak mimochodem, podle toho,jak sama sebe popisujete, co máte rada,co Vám vadí- nenapadlo Vás nechat si udělat testy na Aspergeruv syndrom? Přijdou mi ty projevy,co popisujete, docela typické�� nicméně děkuji moc,za Vaši odvahu sdílet takove bolave místo..

    OdpovědětVymazat
  58. Velké poděkování Dr. Wealthymu, že nikdy nevěřím, že po všech těch letech zklamání z obrovských spamerů na internetu, kteří chodí po podvodných lidech, stále existuje opravdové kouzlo smrti, dokud jsem nebyl vhodný setkat se s dr. Wealthy skutečným kouzlem kouzel, přes blízkého přítele jménem Jennifer, kterého mi Dr. Wealthy předtím pomáhal, když jsem ho kontaktoval se svým e-mailem na wealthylovespell@gmail.com, vysvětluji, jak mi můj bývalý manželé dávají problém v mém manželství, nikdy mi nedovolila chvilku klidu a Musím to ukončit tím, že ji zabiju, a nechci využít vraha, protože to bude riskantní, tak jsem to musel udělat duchovně, proto jsem se ho rozhodl kontaktovat, ujistil mě, že se nebudu bát Kontaktoval jsem správnou osobu ve správný čas, spolupracoval jsem s ním a za méně než týden byla moje ex mrtvá, spala a nikdy se neprobudila díky Dr. Wealthy, opravdu je to opravdu skromný muž. můžete kontaktovat dr. Wealthyho s jakýmkoli smrtelným kouzlem, jako je zabít svého nadřízeného v kanceláři a zaujmout jeho místo, kouzlo smrti zabít svého otce a zdědit jeho bohatství, smrtelné kouzlo zabít každého, kdo vás v minulosti obětoval, kouzlo pro zvýšení mezd, kouzlo pro povýšení v kanceláři, kouzlo, aby se váš bývalý milenec vrátil, pokud věci ve vašem životě nefungují dobře, pak ho musíte kontaktovat nyní e-mailem wealthylovespell@gmail.com zavolejte nebo přidejte jej na WhatsApp +2348105150446.

    OdpovědětVymazat
  59. Měla a doteď mám taky stejný problém (i když už se mi to taky celkem lepší - je mi 32). Ještě navíc jsem se styděla za to, že "kovářova kobyla chodí bosa", protože moje máma je kožní. Máma z toho byla frustrovaná snad ještě víc než já, takže na mě vyzkoušela snad úplně všechno od různých lihů, kyseliny salicylové, peroxidu vodíku atd. atd. až po různé lasery, AHA kyseliny či retinoidy, po kterých se nesmí 2 roky otěhotnět, aby dítě nebylo postižené.

    Občas něco trochu zabralo, ale jakmile jsem to vysadila, zase se to vrátilo zpět. Většinou to ale ani nezabralo. Akorát mám ze všech těch chemikálií taky papírovou a přesušenou kůži.

    Zlepšilo se to asi až s postupným usazením se s manželem, který mě neustále nepozoroval, jestli se mi udělal další beďar a taky mě odnaučil "nípání se". Taky se mi to přece jen zlepšovalo s každým těhotenstvím (a s porodem většinou došlo zase k dramatickému propadu, kromě teď třetího dítěte, kdy už to zůstalo docela dobré).

    Mně taky na rozdíl od Vás dělají docela dobře ty oleje (hlavně mandlový) a pak na promaštění konopný krém Carun (ten mě podobně jako Vás sádlo asi jako jediný nedráždí). A teď mi jizvičky trochu vyhlazuje 30 procentní kyselina mandlová, na kterou kupodivu nemám tak dráždivou reakci jako na ovocné kyseliny.

    Tak ať vám dobrá pleť vydrží. A hlavně ať máte kolem sebe lidi, které kolem sebe chcete mít.
    Ráda jsem zavítala na Váš blog (objevila jsem ho paradoxně až teď s článkem o akné:-D

    OdpovědětVymazat
  60. Dobrý den,při čtení vašeho článku mi vytanulo na mysli téma "autismus objevený až v dospělosti"...asi v návaznosti na vaše silné pocity nepochopení vůči světu....

    OdpovědětVymazat
  61. Děkuji moc za odvahu jít s kůží na trh (doslova).Tak už to chápu, proč mi to akné (28 let, velmi podobná forma jako u Vás) skoro úplně zmizelo, když jsem psala diplomku a v podstatě jsem byla měsíc zavřená doma. Dekuju a přeju hodně štěstí!

    OdpovědětVymazat
  62. V mém případě šlo o hormonální akné a zlepšilo se to s antikoncepcí. Děti neplánuju, tak jestli by zafungovalo to "až" (otěhotním/porodím/dokojím),to se asi nedozvím. Tohle vysvětlení zas tak ezo nezní. Stres, psychika, možná dílem i ty hormony. Respektive psychosomatika. Mně se zas chytá každá rýmička, když nejsem v pohodě.

    OdpovědětVymazat
  63. Dobrý den, děkuju za úžasný článek. Také jsem vyzkoušela kde co (vynechání lepku, cukru, mlíka, rok a půl čínská medicína, zelený ječmen a já nevím co...) a nic, už asi tak 20 let. Spánek, slunce, ok, ale taky žádná hitparáda. A jediné, opravdu jediné dvě situace, kdy jsem si všimla, že je to lepší, je po večeru stráveném s lidmi, se kterými se cítím dobře a cítím, že energie volně proudí (mimochodem mám to tak i s povlakem na jazyku); anebo v období, kdy jsem si každý večer našla 20 minut na pozorování dechu. To se pleť měnila jako zázrakem. Takže tolik moje zkušenosti a jsem ráda, že ve Vašem článku je to vyřčeno - že to není jen o tom, že "aha, ta se láduje kde čím, co jí nesedí" nebo že "aha, ta by měla jíst ječmen a chlorelu" atd. Děkuju!

    OdpovědětVymazat
  64. Dalo by se to i bez toho ezo obalu říct prostě tak, že akné vám způsobuje stres.

    OdpovědětVymazat
  65. Zkuste si přečíst knihu Aspergerka. Možná pochopíte i víc, proč se nedokážete koukat lidem do očí, proč máte pocit, že jste jiná.

    OdpovědětVymazat
  66. Veroniko, dekuji i za zminku o ocnim kontaktu, mam to podobne a nikdy jsem o tom nikoho neslysela mluvit. Nepisete o tom jinde obsirneji? Nevnimam to jako problem, spis zajimavost. Ale az budu mit cas, treba se na to kouknu i jako na problem a nekam to posunu. Kdyz se koukam lidem do oci, mivam pocit, jako bych se jim propadala do hlavy a zacinala se zabyvat vsim moznym, co tam maji, nejen tematem hovoru. Trochu me nastval posledni komentar, ktery jako by vam diagnostikoval aspergeruv syndrom. Nevhodna zkratka, ktera muze vest mimo. S lidmi s aspergerovym syndromem jsem pracovala a vim, ze jejich vynechavani ocniho kontaktu muze mit s tim mym nebo vasim neco spolecneho, ale celkove nastaveni osobnosti, ktere k tomu vede, muze byt hodne odlisne. Nicmene lidi s aspergerovym syndromem byvaji inspirativni, a kdyby me tak nekdo oznacil, brala bych to spis pozitivne ☺ jen me stvou tyhle amaterske diagnostiky obecne.

    OdpovědětVymazat
  67. Můj šestiletý manžel mě opustil pro jinou dívku, protože ho obviňuji, že viděl jinou dívku, a od té doby se ho snažím získat zpět, ale on se ke mně odmítá vrátit, nereagoval na můj hovor ani e-mail a dokonce zrušte přátelství se mnou na obličeji a také mě přestaňte sledovat na IG a on mi řekl, že už se mnou a mými dvěma dětmi skončil, byl jsem opravdu zmatený, hledal jsem na internetu pomoc a viděl jsem svědectví o tom, jak kouzelníci Pomozte jim získat jejich ex zpět, takže jsem se rozhodl to zkusit, ale byl jsem ještě více zmatený kvůli mnoha svědectvím, která jsem viděl, ale moje mysl mi řekla, abych šel s DR SAGURU, protože jsem o něm provedl mnoho výzkumů a našel jsem nic špatného na něm, tak jsem ho kontaktoval a vysvětlil jsem mu své problémy a vrhl na mě kouzlo lásky a zaručil mi 7 dní, že se můj bývalý ke mně vrátí a k mému největšímu překvapení třetí den skvělý zázrak na mě spadl a můj bývalý se ke mně vrátil třetího dne a prosil mě o odpuštění DR SAGURU ty jsou jen ti nejlepší, budu i nadále zveřejňovat jeho jméno, protože je to můj Spasitel, nyní jsme jedna velká šťastná a jednotná rodina, pokud potřebujete jeho pomoc, můžete mu poslat e-mail, neztrácejte naději příliš brzy, kontaktujte ho, pokud potřebujete jeho pomoc můžete mu poslat e-mail @ drsagurusolutions@gmail.com pro snadnou a rychlou komunikaci můžete mu také zavolat nebo přidat do Whats-App s tímto číslem +12098373537

    OdpovědětVymazat
  68. Dr. Sacre změnil život mé rodiny, můj manžel mě opustil před 4 lety, viděl jsem svědectví, jak Dr. Sacre přivedl zpět milence, kontaktoval jsem ho za to a můj manžel se vrátil ke mně, mluvíme, ptám se ho, jestli existuje jak mě může přimět získat dobrou práci, je síla, kterou řekl ano, ale řekl mi o schránce s dvojitými penězi, poté, co mi vysvětlil, jak to funguje, se mi to líbí a rychle to přijímám, pak jsem zaplatil za krabici a Provedl modlitbu za krabici, poslal mi ji a já ji obdržím, vložil jsem jen 200 euro a po 24 hodinách jsem zkontroloval a zjistil jsem, že peníze byly v krabici asi 20000 euro, dám manželovi nějaké peníze zahájit velmi dobrý obchod a moje děti chodí do jedné z nejlepších škol v Holandsku tady a já stále používám krabici až do dneška mám šťastnou rodinu nyní vše kvůli Dr. Sacre, jsem multi bohatý v Holandsku, Dr. Sacre je nejlepší sesílatel kouzel na světě, sdílím tyto informace s lidmi, abych jim pomohl vědět, jak
    může zbohatnout, kontaktujte Dr. Sacreho na e-mailu sacretempleofpower@gmail.com nebo WhatsApp +2349076034359 Dr. Sacre je nejlepší v mém životě

    Paní Amelia

    OdpovědětVymazat
  69. Byl jsem v zoufalém hledání nějakého způsobu, jak přimět mého bývalého přítele, aby se do mě zamiloval. Měli jsme své vzestupy a pády, ale za posledních 6 měsíců náš vztah šel na jih. Strávil jsem 500+ kouzelnickým sesilaním, o kterém jsem si myslel, že mi pomůže, a nevěděl jsem, že nepomohla. Natahuji ruku, protože chci být tou žádoucí ženou, kterou jsem býval, a on se do mě zamiloval a oženil se se mnou. Nemohu si představit toho chlapce s nikým jiným, dokud jsem opravdu nekontaktoval DR ISIKOLO, kvůli kterému se moje srdcová touha stala samozřejmostí. Dal mi podrobnosti o tom, jak mi pomoci, což udělal, když jsem vyhověl, a zachránil mého muže ze zlých rukou paní, která ho zhypnotizovala, a můj muž se k vám vrátil za 48 hodin a byl jsem opravdu ohromen, že takový projev sil je skutečně skutečný. Nyní mohu s radostí říct lidem, aby DR ISIKOLO vyzkoušeli v jejich problémech a čekali na okamžité výsledky. kontaktujte ho s jeho e-mailovou adresou. isikolosolutionhome@gmail.com nebo přímo WhatsApp +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  70. Můj život je plný štěstí, protože DR ISIKOLO mě činí šťastnou. Jmenuji se Roxana Anda, to, co se mi stalo, není to, co si mohu nechat jen pro sebe, ale také abych řekl světu, aby ti, kteří mají jakýkoli problém se svým vztahem nebo manželstvím, dostali své milostné zpět a byli znovu šťastní. Já a můj milenec jsme měli vážné problémy, které vedly k našemu rozchodu, protože po té době už můj život nikdy nebyl stejný, zkusil jsem všechny způsoby, jak ho získat zpět. ale byla to jen ztráta úsilí a ztráta času. Ale jednoho dne jsem při svém hledání na internetu narazil na někoho svědectví o DR ISIKOLO. Kontaktuji ho a vysvětlím mu svůj problém, jsem dodnes velmi překvapen, jak dokázal do 48 hodin přivést zpět mého milence. S touto velkou věcí, která se stala v mém životě, jsem se rozhodl vyprávět celému světu o tomto velkém muži jménem DR ISIKOLO. Pro ty, kteří něco potřebovali, mi řekl, že v jeho chrámu není nic nemožného. Tolik mu věřím. Přátelé nebo kdokoli, kdo čte mé svědectví, pokud potřebujete pomoci přivést zpět svého bývalého milence / bývalého manžela nebo chcete mít své dítě, laskavě ho kontaktujte prostřednictvím e-mailu; Zašlete mu e-mail na adresu isikolosolutionhome@gmail.com nebo jeho WhatsApp/Viber na: +2348133261196 .. A slibuji vám, že se váš milenec k vám určitě vrátí.

    OdpovědětVymazat
  71. DR ISIKOLO to pro mě udělal znovu poté, co pomohl ženě získat jejího manžela zpět. Chci dát světu vědět o sesilateli kouzel DR ISIKOLO, který mi přivedl zpět mou bývalou manželku, když jsem si myslel, že je ztracena veškerá naděje. DR ISIKOLO použil své mocné kouzlo k vyčarování úsměvu na mé tváři tím, že přivedl svou ženu svým kouzlem, nejdřív jsem si myslel, že se mi to zdálo, když se moje žena ke mně vrátila na kolenou a prosila mě, abych jí odpustil a přijal ji zpět a dokonce od té doby mě miluje víc, než jsem kdy čekal, a tak jsem se zavázal, že dám světu vědět o DR ISIKOLO, protože je to skvělý muž. Všechno, co jsem udělal, bylo vyhovět mu a on mi pomohl a do 48 hodin jsem dostal výsledek, což mě dodnes udivuje. Máte problémy ve vztahu? rozešel se s vámi váš partner a vy ho stále milujete a chcete? Máte problém s financemi? nebo potřebujete pomoc jakéhokoli druhu, kontaktujte dnes DR ISIKOLO, protože vám dávám 100% záruku, že vám pomůže stejně, jako pomohl mně. E-mailová adresa DR ISIKOLO je: isikolosolutionhome@gmail.com Můžete mu také Whatsapp na +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  72. Jak to mohu vysvětlit světu, že existuje muž jménem DR ISIKOLO, který mi pomohl přivést zpět mého bývalého milence a obnovit mé lůno. když byla ztracena veškerá naděje. Já a můj milenec jsme manželé posledních 5 let bez dítěte, žili jsme šťastně. až do jednoho dne jsme měli nedorozumění, protože jsem pro něj nemohl mít dítě, tak se rozhodl žít mě pro jiné ženy, byl jsem tak smutný a frustrovaný a nemohl jsem ani jíst, dokud jsem jednoho dne procházel internet, kde jsem viděl dámu jménem Sandra svědčit o kouzelníkovi zavolat DR ISIKOLO, který jí pomohl přivést zpět jejího manžela zpět domů, tak jsem se rozhodl zkusit kontaktovat kouzelníka kouzelníka DR ISIKOLO, takže vysvětlím DR ISIKOLO celý můj problém řekl mi, že bych se neměl bát, že mi pomůže vyřešit můj problém, že se moje milenka vrátí domů, k mému největšímu překvapení za pouhých 48 hodin mi manžel začne volat a prosit o odpuštění, teď to byl opravdu zázrak jsme zpět jako manželé, týden po obnovení mého lůna a právě teď je měsíc pryč celé mé poděkování patří DR ISIKOLO, už se nebojte, protože DR ISIKOLO je tu, aby vám všem pomohlo, udělám vám laskavost můj pokles jeho Whatsapp +2348133261196 nebo e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  73. Ahoj diváci, nikdy jsem si nemyslel, že se znovu usměju, můj manžel mě nechal se dvěma dětmi po dobu jednoho roku a dvou týdnů, veškerá snaha přivést ho zpět selhala Myslel jsem, že ho znovu neuvidím, dokud nepotkám dámu zvanou Christina, která mi řekla o kouzelníkovi s názvem DR ISIKOLO (https://isikololovetemple.com), dala mi svou e-mailovou adresu a číslo mobilního telefonu a já jsem ho kontaktoval a on mě ujistil, že do 48 hodin se můj manžel ke mně vrátí, Za méně než 48 hodin se můj manžel vrátil a začal prosit o odpuštění s tím, že to byla práce ďáblů, takže jsem dodnes překvapen tímto zázrakem, opravdu nevěřím v žádného duchovního lékaře, nemohl jsem otěhotnět za pět roky po porodu mých dívek, takže já a můj manžel jsme zoufale chtěli mít mužské dítě, ale jakmile bylo kouzlo sesláno, otěhotněla jsem s mužským dítětem a porodila jsem své třetí dítě, pokud potřebujete jakákoli pomoc, na kterou se s ním můžete obrátit: DR ISIKOLO vám zajistí dokonalý výsledek bez del ano. Emailová adresa. isikolosolutionhome@gmail.com nebo přímo WhatsApp +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  74. Děkuji, DR ISIKOLO, největší ze všech za to, co jsi pro mě udělal, jsem tak vděčný, můj milenec je zpět ke mně a nyní žijeme šťastně spolu. Kouzlo lásky DR ISIKOLO Leo je velmi silné a účinné a nemá žádné vedlejší účinky, jak slíbil. Rozhodl jsem se zkusit DR ISIKOLO vyzkoušet, když mě můj milenec opustil kvůli jinému. zpět ke mně ve 48 našich, jak mi slíbil a ujistil mě. to, co mě nejvíce vzrušuje, je to, že můj milenec ani nevěděl, že je pod kouzlem, pokud procházíte problémem lásky ve vztahu. Doporučuji vám kontaktovat DR ISIKOLO, aby váš problém vyřešil. Je velmi těžké ztratit lásku a já vím, jaké to je, takže nedovolte, aby vám někdo vzal milence. Kontaktujte DR ISIKOLO leo ještě dnes a získejte řešení problému. Pokud potřebujete jeho pomoc níže, je zde jeho web: https://isikololovetemple.com a e-mailová adresa. isikolosolutionhome@gmail.com nebo přímo WhatsApp +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  75. Po 5 letech manželství s mým manželem se 2 dětmi se můj manžel začal chovat divně a chodit s jinými dámami a ukazoval mi chladnou lásku, při několika příležitostech mi hrozí, že se rozvede, pokud se ho odvážím vyslechnout ohledně jeho aféry s jinými dámami, já byl úplně zničený a zmatený, dokud mi můj starý přítel neřekl o kouzelníkovi na internetu s názvem DR ISIKOLO prostřednictvím svého webu: (https://isikololovetemple.com), který pomáhá lidem s problémem vztahů a manželství pomocí kouzel lásky Zpočátku jsem pochyboval, jestli taková věc vůbec existuje, ale rozhodl jsem se to zkusit, když jsem se s ním spojil, pomohl mi seslat kouzlo lásky a do 48 hodin se ke mně můj manžel vrátil a začal se omlouvat, nyní přestal chodit s ostatními dámami a jeho se mnou v dobrém a skutečném. Obraťte se na toto skvělé sesilatelství kouzel lásky, aby váš problém ve vztahu nebo manželství byl vyřešen dnes, prostřednictvím: isikolosolutionhome@gmail.com nebo přímo Whatsapp +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  76. Ahoj všichni, je mi potěšením podělit se o skvělé svědectví o DR ISIKOLO (https://isikololovetemple.com), že mé rodině přineslo štěstí. Opravdu chci celému světu říct, že existuje kouzelné sesilatele zvané DR ISIKOLO, které je tak skutečné a pravé. Nikdy jsem v žádnou z těchto věcí nevěřil, ale když jsem na 2 roky ztratil manželku, potřeboval jsem pomoc, dokud nenajdu kouzelné sesilatelství kouzel, a on mě ujistil, že svou ženu dostanu zpět za pouhých 48 hodin, ale byl jsem na pochybách, a poté, co bylo kouzlo sesláno, o 48 hodin později, přesně jak kouzlo kouzelníka zaznělo, zazvonil telefon a překvapivě to byla moje žena, která mi za poslední 2 roky nevolala, a omluvila se za bolest, kterou má způsobila mě a řekla mi, že je připravena se pro mě vrátit domů. DR ISIKOLO jí opravdu dala vědět, jak moc ji miluji a potřebuji. A také jí otevřel oči, aby si představila, kolik lásky musíme společně sdílet. Budu toto svědectví sdílet po celém světě. Všechny poděkování patří DR ISIKOLO za dobrou práci, kterou pro mě udělal. Kontaktujte ho hned, protože je velmi silný a vždy vám pomůže. Věřte mu a udělejte vše, o co vás požádá, a nikdy o něm nepochybujte. jeho Whatsapp +2348133261196 nebo e-mail isikolosolutionhome@gmail.com.

    OdpovědětVymazat
  77. Děkuji moc, DOCTOR ISIKOLO za to, že se můj bývalý přítel vrátil ke mně. Píšu toto úžasné svědectví o tomto muži. Splnil všechna moje přání. Můj přítel a já jsme spolu chodili déle než 3 roky a přestože jsme měli tolik hádek, ale nikdy nás nenapadlo, že se rozejdeme. Jednoho dne mi zavolal přes telefon a řekl mi, jak je unavený ze vztahu a nevidí nikam, kam míříme. Uplynuly měsíce a můj přítel mě už nekontaktoval a už jsem o něm neslyšel a jeho mobilní telefon byl odpojen. Věděl jsem, že musím vyhledat pomoc kvůli tolika lásce, kterou k němu mám. Kontaktoval jsem toto skvělé kouzelnické kouzlo, protože jsem nikdy předtím nikoho nekontaktoval a říkám vám, že po dvoudenním kontaktu mi zavolal můj bývalý přítel a požádal mě, aby mě viděl, a příštího rána nosil prsten na mém prstu. Jsem velmi šťastný, protože se brzy stanem vdanou ženou pomocí tohoto velkého kouzelnického sesilatele s názvem DOCTOR ISIKOLO. Slíbil jsem, že vaše díla projevím všem, a prosím kontaktujte tohoto muže, aby vám pomohl na adrese isikolosolutionhome@gmail.com nebo jeho WhatsApp na: +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  78. Děkuji vám, pane DR ISIKOLO za vaše pravá kouzla. Jmenuji se Zara Matteo. To je opravdu neuvěřitelné a nikdy v životě jsem nic takového nezažil. Než jsem tě potkal, pane, vyzkoušel jsem všechny pravděpodobné prostředky, které jsem mohl získat zpět svého manžela, ale ve skutečnosti jsem si uvědomil, že pro mě nic nefunguje, a že můj manžel pro mě vyvinul hodně nenávisti. neexistovala žádná naděje na setkání s mým bývalým manželem. Ale když jsem četl dobré recenze o tom, jak DR ISIKOLO pomáhá ostatním, rozhodl jsem se mu poslat e-mail na adresu isikolosolutionhome@gmail.com. zkusit to a udělal jsem vše, co mi nařídil, a já jsem mu důvěřoval a řídil se jeho pokyny, stejně jako mi to zaručil za 48 hodin, a to bylo přesně, když mi zavolal můj bývalý. Pane, nyní jsme spokojenější než kdy jindy. Všechno vypadá perfektně a tak přirozeně! Mockrát vám děkuji, pane za vaše autentická a nesporná kouzla. zde opět jeho e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com Můžete ho také Whatsapp na +2348133261196. Děkuji pane za vaši pomoc.

    OdpovědětVymazat
  79. Chci poděkovat Velké DR ISIKOLO za to, že přinesl Obnovení mého narušeného vztahu. Nikdo mě nikdy nemohl přesvědčit, že Svědectví někdy přijde do reality. Byl jsem největší skeptik na světě. Nikdy jsem nevěřil na magická kouzla ani na nic souvisejícího, ale řekl mi spolehlivý zdroj (velmi blízký spolupracovník) a já jsem to vyzkoušel, byla to jedna z nejlepších věcí, jaké jsem kdy udělal. Můj milostný život byl v troskách; srdce se zlomí a bylo na pokraji třetiny. Prostě jsem nemohla čelit dalšímu rozvodu a chtěla jsem se více snažit, aby náš vztah fungoval, ale zdálo se, že to mého manžela nezajímá. a znovu se mnou zabrzdil. Byl jsem zmatený a neudělal jsem, co dělat znovu, spíše jsem je kontaktoval s DR ISIKOLO. Udělal kouzlo lásky, díky kterému se můj manžel vrátil ke mně přesně za 48 hodin, a ujistil mě. nyní jsme se svým já velmi spokojeni. DR ISIKOLO ji přiměla uvědomit si, jak moc se navzájem milujeme a potřebujeme. Tento muž je pro SKUTEČNÉ a pro dobro. může vám také pomoci napravit váš narušený vztah. Měla jsem zpět svého manžela! Bylo to jako zázrak. pokud potřebujete pomoc, kontaktujte ho hned. e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com Můžete ho také Whatsapp na +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  80. AUTENTICKÁ LÁSKA VYZNAMUJE PRÁCE ZA 48 HODIN zpět moji bývalou přítelkyni pomocí DR ISIKOLO na adrese (send@isikololovetemple.com).
    Viděl jsem lidi psát svědectví o kouzlu, kterým byli požehnáni a kým, takže chci také říci moje. Právě s těmito svědectvími jsem potkal doktora Isikola a kontaktoval ho, aby mi přinesl moji bývalou Katrinu zpět, abychom mohli trávit prázdniny společně, protože jsme se rozešli téměř rok a mé srdce nebylo stejné. Miluji tuto ženu z celého srdce. S pomocí doktora Isikola se ke mně můj bývalý vrátil za 48 hodin poté, co jsem mu vyhověl, a udělal to, co od mě vyžadoval. Je to velmi skutečné. I já jsem byl šokován a nemohl jsem uvěřit, že to skutečně funguje. Řekl bych vám, abyste kontaktovali tohoto muže, pokud si přejete mít svého milovaného zpět k sobě s rychlými výsledky na jeho e-mailu: isikolosolutionhome@gmail.com nebo WhatsApp/Viber +2348133261196. Jeho web: https://isikololovetemple.com

    OdpovědětVymazat
  81. Toto je web, který jsem četl o DR ISIKOLO (https://isikololovetemple.com) a kontaktoval ho, aby mi pomohl dostat mého bývalého přítele zpět, aby si mě vzal v prosinci tohoto roku, a vrátil jsem se sem, abych o něm mohl psát. DR ISIKOLO vám pomůže vyřešit váš problém bez ohledu na to, čím procházíte. Zveřejňování informací o kouzelníkovi je pro mě velmi zvláštní, protože jsem nikdy nevěřil, že budu schopen říci, že mi pomohlo kouzlo, které mi po 3 letech bez kontaktu přivedlo mého bývalého přítele zpět. Četl jsem o jeho kouzlu vúdú z jiných webových stránek a kontaktoval ho, aby mi pomohl, a za méně než 48 hodin mi zavolal můj bývalý přítel a já jsem byl šťastný, že se chce dostat zpět. Setkali jsme se v pátek a on mi navrhl. Byl to nejkrásnější prsten. Prosím všechny tady, obraťte se na doktora, aby za vás vyřešil váš problém a udělal vám radost z vašeho vztahu, který vás bolí. Láska je nejlepší pocit, jaký kdy zažil. Pošlete mu e-mail na adresu isikolosolutionhome@gmail.com nebo send@isikololovetemple.com. Můžete mu také Whatsapp na +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  82. Ahoj všichni, toto je ta nejúžasnější věc, jakou jsem kdy zažil, a musím se podělit o toto skvělé svědectví. Chtěl bych jen poděkovat DR ISIKOLOVI za to, že mi udělal čas a pomohl mi seslat kouzlo, které vrací mého bývalého milence, který o mě po šesti měsících zasnoubení najednou ztratil zájem, ale dnes jsme manželé a šťastnější než nikdy předtím. Byl jsem opravdu ohromen a šokován, když pro mě udělal práci a za 48 hodin poté se Kris vrátil do mého domu a začal prosit o odpuštění a o to, abych ho přijal zpět .. Opravdu mi chybí slova a nevím jak moc vám mohu vyjádřit své uznání, DR ISIKOLO, jste Bohem poslaným, abyste obnovili narušený vztah. Hluboce ho baví pomáhat lidem dosáhnout jejich tužeb, najít pravou lásku, získat zpět své bývalé milence, zastavit zneužívající vztahy, najít úspěch, přilákat štěstí, najít spřízněné duše a další. Kontaktujte ho ještě dnes a nechte ho, aby vám ukázal zázraky a úžas jeho systému kouzel lásky. Poskytuje nejlepší výsledky v kouzlení skutečných kouzel. Jeho web: https://isikololovetemple.com a můžete odeslat e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com Můžete mu také Whatsapp na +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  83. potřebujete řešení svého vztahu nebo manželských problémů, kontaktujte Dr. ISIKOLO (https://isikololovetemple.com)
    jsem zde, abych vydal svědectví o tom, jak mi toto mocné kouzlo s názvem DR ISIKOLO pomohlo napravit můj vztah. Zlomilo mi srdce, když mi moje snoubenka řekla, že už nemá zájem si mě vzít, protože měl poměr s druhou ženou, kde pracuje. Plakal jsem a vzlykal každý den, dokud to nebylo tak špatné, že jsem se obrátil na internet o pomoc, to bylo, když jsem četl recenzi o skvělé práci DR ISIKOLO, pak jsem ho kontaktoval o pomoc, abych získal svého milence zpět, on pomohl mi seslat mocné kouzlo lásky (smíření lásky) a k mému největšímu překvapení po 48 hodinách kouzla lásky se moje snoubenka vrátila na kolena a prosila mě, abych mu odpustila. Nyní jsme šťastně ženatí a všechny poděkování patří DR ISIKOLO Wondersovi za pomoc Zachraňte můj vztah, můžete kontaktovat DR ISIKOLO prostřednictvím jeho e-mailové adresy: isikolosolutionhome@gmail.com Můžete mu také Whatsapp + 2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  84. Veroniko,
    poslechla jsem si váš podcast na Cukrfree a tak na vás přišla. Váš článek mi vehnal slzy do očí a chci vám říct, že sem zcela jistě patříte a jste krásná bytost. Nedivím se, že kamarád stav vaší pleti nevnímal.

    OdpovědětVymazat
  85. Zoufale jsem hledal způsob, jak přimět svého bývalého přítele, aby se do mě zamiloval. Měli jsme vzestupy a pády, ale za posledních 6 měsíců se náš vztah vydal na jih. Natáhnu ruku, protože chci být tou žádanou ženou, kterou jsem býval, a on se do mě zamiloval a oženil se se mnou. Neumím si představit toho chlapce s nikým jiným, dokud jsem nekontaktoval chubygreat, kvůli kterému mé srdce toužilo. Dal mi podrobnosti o tom, jak mi pomoci, což udělal, když jsem vyhověl, a zachránil mého manžela před zlými rukama paní, která ho hypnotizovala, a můj manžel se ke mně vrátil za 48 hodin a byl jsem opravdu ohromen, že takový projev síly je opravdu skutečné. Nyní můžu lidem s radostí říci, aby zkusili chubygreat@gmail.com v jejich problémech a počkali na okamžité výsledky. kontaktujte ho s jeho e-mailovou adresou. chubygreat@gmail.com nebo přímo Whatsapp +2348165965904.
    Vaše řešení je zaručeno.

    OdpovědětVymazat
  86. Dobrý den, jmenuji se Dora Florian, chci se podělit o svůj úžasný zážitek s největším sesilatelem kouzel DR ISIKOLO. Můj manžel mě podváděl, a když jsem zjistil, že jsme se pohádali, vedlo ho to k naplnění rozvodu. Plakal jsem a onemocněl jsem, když jsem hledal citáty o lásce online Viděl jsem lidi mluvit o DR ISIKOLOVI a jeho skvělé práci, jejíž případ byl podobný mému, nechali jeho kontaktní informace, kontaktoval jsem ho a vysvětlil mu všechno v hlubokých slzách a on mi řekl nebojte se, že po 48 hodinách se můj manžel vrátí a on zruší rozvod a bude se mnou. poté, co jsem udělal všechno, o co mě požádal, k mému největšímu překvapení, dva dny po večeru, to byl můj manžel, poklekl a prosil mě, abych ho přijal zpět, a já jsem pochyboval o takových věcech, jestli vůbec existují pro někoho, ale tady svědčím o tom také. děkuji ještě jednou
    webové stránky: https://isikololovetemple.com

    OdpovědětVymazat
  87. Slíbil jsem, že vypovím své svědectví po celém světě, jakmile se můj muž vrátí ke mně a můj manžel přišel, stejně jako mi DR ISIKOLO řekl, když mi pomohl. Rozhodl jsem se správně a kontaktoval jsem DR ISIKOLO, velkého sesilatele kouzel, který vám může pomoci vyřešit vaše problémy. Můj muž mě nechal trpět a nikdy jsem nevěřil, že se ke mně znovu vrátí, ale když jsem kontaktoval DR ISIKOLO, ujistil mě, že můj muž přijde znovu. dal mi nějaký seznam věcí ke koupi, ale nemohl jsem je získat v mé zemi, a tak jsem mu poslal peníze a on koupil věci a připravil dokonalé kouzlo lásky. Můj manžel za mnou běžel za 48 hodin a prosil o odpuštění TOTO JE SKUTEČNÉ A PRAVÉ. Byl jsem tak překvapen, že kouzlo fungovalo přesně tak, jak mi řekl. To je tak úžasné a chci, abyste věřili, protože DR ISIKOLO je tak skutečný a žádám vás, abyste ho kontaktovali nyní na jeho e-mailu, aby vám také mohl pomoci způsobem, jakým pomohl mně. e-mail je isikolosolutionhome@gmail.com Můžete ho také Whatsapp na +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  88. Co bych udělal, abych svého manžela získal zpět, ne-li na pomoc DR ISIKOLO. Když jsem se s manželem rozvedl a řekl, že už mě unavuje, byla jsem úplně zmatená. Můj život bez něj nebyl ničím a snažil jsem se, co jsem mohl, aby ho zrušil rozvod, ale on řekl, že jeho mysl je smyšlená a šli jsme každý svou cestou. Plakala jsem v šoku, hanbě a bolesti, když můj přítel hledal pomoc a bylo mi řečeno, abych se spojil s DR ISIKOLO o pomoc od mého starého přítele, když uslyšela, čím procházím, a spěšně jsem kontaktovala DR ISIKOLO a všechno mu vysvětlil a on mi řekl, že se za mnou můj manžel vrátí a prosí mě, abych ho do 48 hodin přijal zpět. Později téhož dne mi můj manžel zavolal na telefon s pláčem a prosbou o odpuštění, myslel jsem, že se mi to zdálo, dokud nepřijel do domu s prosbou a přijal jsem ho s vědomím, že jsem udělal vše pro to, abych se s ním znovu spojil. Právě teď oba žijeme jako jeden. Další informace o tom, jak kontaktovat DR ISIKOLO, získáte na e-mailu: isikolosolutionhome@gmail.com nebo WhatsApp na čísle +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  89. OKAMŽITÉ DOSTUPNÉ OSOBNÍ / OBCHODNÍ / HOME / INVESTIČNÍ PŮJČKA NABÍDKA BEZ NÁKLADŮ / STRESU KONTAKTUJTE NÁS DNES VIA Volání / Text +1(415)630-7138 Whatsapp +19292227023 Email drbenjaminfinance@gmail.com

    Jsme finanční poradci poskytující spolehlivé půjčky jednotlivcům a financování pro podnikání, bydlení a zahájení projektů. Už vás nebaví hledat půjčky nebo jste v jakémkoli finančním nepořádku. Máte nízké kreditní skóre a bude pro vás obtížné získat půjčky od bank a jiných finančních institucí? pak se už nemusíte starat, protože jsme řešením vaší finanční neštěstí. nabízíme všechny typy půjček od 5 000,00 do 533 000 000,00 USD s nízkou úrokovou sazbou 2% a dobou trvání půjčky 1 až 35 let, abychom mohli splácet půjčku bezpečnou a nezajištěnou. Ztrácíte v noci spánek a trápíte se, jak získat půjčku Legit Loan? Kontaktujte nás prostřednictvím volání / SMS +1(415) 630-7138 Whatsapp +19292227023 E-mail drbenjaminfinance@gmail.com

    Sdílejte to a pomozte duši právě teď, děkuji

    OdpovědětVymazat
  90. Jsem dnes tak šťastný a rozhodl jsem se sdílet své štěstí. Můj manžel se odstěhoval z domu a nechal mě s dětmi. Byl jsem zlomený a ztracený, dokud mi nebyl představen psychický @olatemple_spells, přivedl jsem zpět svou milenku a nemohl znovu připojit jakýkoli narušený vztah, aby mohla vládnout láska. Můžete se na něj také obrátit po jakékoli magii❤️ E-mail: drolaspell@gmail.com, telefonní číslo: + 14094491764🙏

    OdpovědětVymazat
  91. Jsem dnes tak šťastný a rozhodl jsem se sdílet své štěstí. Můj manžel se odstěhoval z domu a nechal mě s dětmi. Byl jsem zlomený a ztracený, dokud mi nebyl představen psychický @olatemple_spells, přivedl zpět mého milence a může znovu spojit jakýkoli narušený vztah, aby láska vládla. Můžete se na něj také obrátit po jakémkoli druhu kouzla E-mail: drolaspell@gmail.com, telefonní číslo: +14094491764 ***

    OdpovědětVymazat
  92. Nikdy jsem nevěřil v kouzla ani kouzla, dokud jsem nepotkal toto speciální kouzlo s názvem DR ISIKOLO. Muž, kterého jsem si chtěl vzít, mi nechal 3 měsíce na náš svatební obřad a můj život byl vzhůru nohama. Byl se mnou 4 roky a opravdu ho tolik miluji. bezdůvodně mě opustil pro jinou ženu. když jsem mu zavolal, nikdy nezvedl moje hovory a nechce mě vidět kolem sebe. takže, když jsem tomu muži řekl, co se stalo. pomohl mi s několika čteními a po těchto čteních mě přiměl uvědomit si, že ta druhá žena udělala nějaká kouzla nad mým Manželem, a proto mě opustil ... řekl mi, že mi pomůže seslat kouzlo přivést ho zpět. Zpočátku jsem byl skeptický, ale jen jsem to zkusil a za 2 dny mi můj manžel zavolal sám a přišel za mnou se omlouvat. Nemůžu uvěřit, že se ke mě někdy může vrátit, ale teď jsem šťastný, že je zpět, a teď jsme manželé a žijeme jako šťastná rodina. Zveřejňuji to na fóru, pokud někdo potřebuje pomoc tohoto muže. Můžete ho kontaktovat prostřednictvím tohoto WhatsApp: +2348133261196 nebo e-mailu: isikolosolutionhome@gmail.com web: https://isikololovetemple.com

    OdpovědětVymazat
  93. Neuvěřitelné se právě stalo v mém životě, můj manžel, který mě opustil a moje dvouleté dítě pro jinou ženu, je zpět ke mně. Věci byly těžké, protože nemám práci a prosím o krmení, takže moje máma přišla na moji záchranu, aby mě a moje 2 roky dítě vzala domů, i když problémy nebyly vyřešeny, ale bylo pro mě o něco lepší hledat práci zatímco moje máma mi pomáhala s dítětem doma, když nepracovala, můj bratr se o ni staral, věci pro mě opravdu nefungovaly, protože jsem neměl práci. Zatímco jsem stále hledal práci, přišel jsem do kontaktu se ženou, která mi řekla, jak se pomocí DR ISIKOLO osvobodila od podobného problému. Dala mi informace a já jsem ho kontaktoval a po mém setkání s DR ISIKOLO mi dal relevantní informace o tom, jak mi pomůže, které jsem vyhověl a ke svému překvapení se můj manžel po 2 dnech vrátil ke mně a dostal mě tak ohromen. když se vrátil, odpustil jsem mu, protože ho chci zpět, přišel domů a usadili jsme se a věci se vrátily tak, jak byly, nebo ještě lépe. Zde je jeho kontakt, pokud si to chcete vyzkoušet: isikolosolutionhome@gmail.com Můžete ho také Whatsapp na +2348133261196. Děkuji DR ISIKOLO.

    OdpovědětVymazat
  94. Jmenuji se Kornelia Hobláková, chci poděkovat velkému poděkování muži, který dnes stojí za mými úsměvy tím, že se sešel se mnou a mým manželem poté, co se se mnou rozvedl, poté, co odešel, jsem trpěl vážnými zdravotními problémy kvůli přemýšlení a depresi, dokud jsem nekontaktoval sesilatel kouzel, který mi řekl, co mám dělat, a já jsem vyhověl a on mi ho za 48 hodin vrátil zpět. Doktor Isikolo, který je velmi mocným kouzelníkem, a přivedl mého manžela zpět ke mně a přiměl ho, aby mě prosil, abych mu odpustil všechno, co mi udělal, opravdu mi tolik chyběl a vždy jsem ho miloval. Jsem rád, že ho mám zpět v mém životě a všechna moje uznání patří doktoru Isikolovi za to, že mi pomohl a přivedl mého manžela zpět do mého života s jeho velkými schopnostmi. Moji přátelé tam venku, kteří prožívají problémy s manželstvím a rozvodem, vás ujišťuji, že svou milenku můžete získat zpět do svého života pomocí doktora Isikola. Můžete ho kontaktovat na: (https://isikololovetemple.com) Jeho jméno budu i nadále zveřejňovat na internetu kvůli dobré práci, kterou pro mě udělal. Jeho e-mail je opět isikolosolutionhome@gmail.com nebo jeho WhatsApp/Viber na: +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  95. Moje cesta k obnovení manželství začala před 7 dny, když mě moje 42letá žena změnila na o 10 let mladšího muže. Je mi 57 a jí je 55. Prošel jsem pouští a na své cestě jsem našel doktora Isikola. Bůh ho použil k uzdravení mého zlomeného srdce a vzal mé bolesti pryč svým kouzlem Mocné lásky. bylo to pro mě těžké, když jsem se snažil dostat ji zpět domů bez úspěchu, a to se stalo mučením mých dětí a já. Věřím Pánu a vím, že se chystá obnovit mé manželství. Vysvětlil jsem mu všechno a on mi řekl, co mám dělat, co jsem udělal, a udělal svou část a moje žena se vrátila domů ke mně a našim dětem za méně než 48 hodin. Musíme mít víru. Víra je ujištění o věcech, v které doufáme, a přesvědčení o věcech, které nevidíme. Muži a ženy se prosím nevzdávejte, Bůh může použít doktora Isikola k obnovení vašeho manželství nebo vašeho vztahu. Neztrácejte naději. Musíte se zamilovat do Pána. Obraťte se na doktora Isikola Pro mocné kouzlo lásky zaslané od Boha. prostřednictvím e-mailu: sikolosolutionhome@gmail.com.com nebo jeho WhatsApp na: +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  96. Já a můj přítel jsme byli spolu 8 měsíců a je to 6 měsíců, co jsme se rozešli. Stále ho miluji, ale někteří cítí, že je to nefér. Proč milovat někoho, kdo vás evidentně nemiluje zpět? Modlil jsem se a modlil se za tyto měsíce a za nic. Pořád je se svou novou přítelkyní (se kterou žije), a pak jemně komentuji online, jak sesilatel kouzel pomáhá obnovenému vztahu získat bývalého milence zpět, “tak jsem se rozhodl to zkusit, protože miluji svého přítele. tak jsem kontaktoval doktora Isikola a řekl jsem mu o všech mých problémech a dal mi 100% záruku, že po kouzlu budu mít svého přítele zpět, takže jsem byl nadaný a měl jsem štěstí, že jsem ho kontaktoval, udělal jsem všechno, co ode mě požadoval, a k mému největšímu překvapení 2 den po kouzlu mi můj přítel zavolal a omluvil se za to, co mi udělal, a požádal mě o odpuštění, aby se pro mě vrátil domů, opravdu jsem se zranil a prošel těmi okamžiky, ve kterých mě opustil, koneckonců to udělal Dr. Isikolo pro mě jsem mu odpustil a on se vrátil domů s větší láskou a štěstím díky Dr. Isikolovi, skutečnému kouzelníkovi v Africe, který Google doposud doporučil tento rok. Dr. Isikolo je dobrý kouzelník se skutečnými kouzly, takže mu zavolejte nebo si ho přidejte na Whats-App: +2348133261196 nebo mu pošlete e-mail na jeho e-mailovou adresu: isikolosolutionhome@gmail.com.

    OdpovědětVymazat
  97. Chci poděkovat doktoru Waleovi za to, že mi do tří dnů vrátil svého milence. Když mě opustil můj milenec, byl jsem tak unavený a frustrovaný, než jsem hledal na internetu pomoc a viděl jsem tolik dobrých rozhovorů o Dr. Waleovi, takže jsem kontaktoval jeho WhatsApp +2347054019402 a rozhodl jsem se to zkusit a já ho kontaktuji a vysvětlím mu problémy s ním a vrhl mi kouzlo lásky Voodoo, které používám, abych získal zpět svého manžela Pokud čelíte problémům ve svém manželství / vztahu a chcete získat zpět svého milence, kontaktujte Dr. WALE prostřednictvím E. Mail: drwalespellhome@gmail.com NEBO WhatsApp: +2347054019402

    OdpovědětVymazat
  98. VÝKONNÁ LÁSKA KOUZLA A KOUZLA ZTRÁTY LÁSKY PŘINÁŠÍ ZPĚT LOST LOVER, KONTAKT DR ISIKOLOL VIA WHATSAPP +2348133261196
    Vrátil jsem se se svým bývalým přítelem pomocí DR ISIKOLO nejlepšího kouzelníka online a velmi doporučuji DR ISIKOLO každému, kdo potřebuje pomoc. Chci svědčit o tom, jak jsem se vrátil svému příteli po rozchodu se mnou, jsme spolu 3 roky, nedávno jsem zjistil, že můj přítel má poměr s jinou dívkou, když jsem ho konfrontoval, vedlo to k hádkám a on Nakonec se se mnou rozešel, viděl jsem příspěvek ve fóru o vztazích o kouzelníkovi, který pomáhá lidem získat zpět jejich ztracenou lásku pomocí kouzla lásky, zpočátku jsem o tom pochyboval, ale rozhodl jsem se to zkusit, když jsem kontaktoval toto kouzlo kouzelníka jeho e-mail a on mi řekl, co mám dělat, a udělal jsem to, pak pro mě udělal kouzlo lásky. O 48 hodin později mi můj přítel opravdu zavolal a řekl mi, že mi tolik chybí, tak úžasný !! Tak se toho dne vrátil se spoustou lásky a radosti a omluvil se za svou chybu a za bolest, kterou mi způsobil. pokud jste tady a potřebujete svého Ex zpět nebo se váš manžel přestěhoval k jiné ženě, už neplačte, obraťte se nyní na toto mocné sesilatelství kouzel. Tady je jeho kontakt: Pošlete mu e-mail na: isikolosolutionhome@gmail.com.com nebo jeho WhatsApp na: +2348133261196

    OdpovědětVymazat
  99. Dnes se cítím tak radostně, protože jsem součástí těch, kteří se radují ze všech kvůli pomoci, kterou mi doktor Isikolo poskytl za získání mého manžela zpět. Jsem vdaná 6 let a bylo to tak hrozné, protože můj manžel mě podváděl a hledal rozvod. Ale když jsem na internetu narazil na e-mail doktora Isikola (isikolosolutionhome@gmail.com.com), který zveřejnila dáma, rozhodl jsem se s ním kontaktovat a vysvětlil jsem mu svou situaci a poté vyhledal jeho pomoc, ale největší překvapení mi řekl, že mi s mým případem pomůže, protože bez řešení není problém. řekl mi, co mám dělat, co jsem udělal, a pracoval pro mě a můj manžel se k vám vrátil po 2 dnech, jak slíbil. Zde oslavuji, protože můj manžel je doma a opravdu si užívám své manželství a velkou oslavu. Budu dál vydávat svědectví na internetu, protože doktor Isikolo je skutečně pomocník, kterého nám Bůh poslal, aby nám všem pomohl. Proč nekontaktovat doktora Isikola hned teď, pokud čelíte výzvám ve svém partnerském životě. Můžete ho kontaktovat s kteroukoli z níže uvedených podrobností.
    e-mailová adresa: isikolosolutionhome@gmail.com
    WhatsApp na: +2348133261196.
    Web: https://isikololovetemple.com

    OdpovědětVymazat
  100. DR ISIKOLO to pro mě udělal znovu poté, co mi pomohl získat zpět mého manžela. Chci informovat svět o kouzelníkovi kouzel DR ISIKOLO, který mi přivedl zpět mého odcizeného manžela, když jsem si myslel, že je ztracena veškerá naděje. tak jsem ho kontaktoval a vyhověl všem, co mi řekl, a výsledek jsem dostal za 48 hodin, když mě ujistil. DR ISIKOLO použil své mocné kouzlo k vyčarování úsměvu na mé tváři tím, že přivedl zpět mého muže svým kouzlem, zpočátku jsem si myslel, že sním, když se můj manžel vrátil ke mně na kolenou a prosil mě, abych jí odpustil a přijal ji zpět a dokonce od té doby mě miluje víc, než jsem kdy čekal, a tak jsem se zavázal svým vlastním já, že dám světu vědět o DR ISIKOLO, protože je to skvělý muž. Máte problémy ve vztahu? rozešel se s vámi váš partner a vy ho stále milujete a chcete? Máte problém s financemi? nebo potřebujete pomoc jakéhokoli druhu, kontaktujte dnes DR ISIKOLO, protože vám dávám 100% záruku, že vám pomůže stejně, jako pomohl mně. E-mailová adresa DR ISIKOLO je: isikolosolutionhome@gmail.com.com nebo jeho WhatsApp/Viber na: +2348133261196.
    Web: https://isikololovetemple.com

    OdpovědětVymazat
  101. Dnes se cítím tak radostně, protože jsem součástí těch, kteří se radují ze všech kvůli pomoci, kterou mi DR WALE poskytla za získání mého manžela zpět. Jsem vdaná 7 let a bylo to tak hrozné, protože můj manžel mě podváděl a hledal rozvod. Ale když jsem na internetu narazil na DR WALE WhatsApp číslo +2347054019402 zveřejněné dámou, rozhodl jsem se s ním kontaktovat a vysvětlil jsem mu svou situaci a poté mu vyhledal pomoc, ale k mému největšímu překvapení mi řekl, že bude pomozte mi s mým případem, protože bez řešení není problém. řekl mi, co mám dělat, co jsem udělal, a pracoval pro mě a můj manžel se k vám vrátil po 3 dnech, jak slíbil. Zde oslavuji, protože můj manžel je doma a opravdu si užívám své manželství a velkou oslavu. Budu dál vydávat svědectví na internetu, protože DR WALE je skutečně pomocník, kterého Bůh poslal, aby nám všem pomohl. Proč nekontaktovat DR WALE hned teď, pokud čelíte výzvám ve vašem vztahu. Můžete ho kontaktovat na
    e-mailová adresa: drwalespellhome@gmail.com
    WhatsApp: +2347054019402

    OdpovědětVymazat
  102. Nyní jsem šťastný člověk, a to vše díky DR WALE. Vdala jsem se v roce 2012. Pět let jsem nemohla rodit. MŮJ manžel měl obavy a plánoval mě poslat ze svého domu, řekl mi, že se se mnou rozvede. To vše mi dává velkou bolest do srdce. Se srdcem v bolestech, to je místo, kde sdílím svůj problém s kamarádem, o kterém vím, že měl také manželské problémy. Řekla, že během své těžké chvíle byla DR WALE tím, koho kontaktovala, a DR WALE přivedla zpět svého manžela do 3 dnů a oba jsou opět šťastní společně. Vzal jsem od ní kontakt DR WALE a povídal si s DR WALE na WhatsApp +2347054019402, řekl jsem DR WALE vše, co trápí mé srdce, a on mi řekl, abych už neplakal. DR WALE Vykouzlil pro mě kouzlo během několika měsíců Vykouzlil pro mě kouzlo Byl jsem těhotná. 2019 jsem porodila dítě, můj manžel byl šťastný a my žijeme šťastní. Pokud tedy potřebujete naléhavou pomoc při jakýchkoli problémech, jste v DR WALE tou správnou osobou, na kterou se můžete obrátit. E.mail: drwalespellhome@gmail.com NEBO WhatsApp +2347054019402

    OdpovědětVymazat
  103. Můj manžel se dramaticky změnil směrem ke mně, už nekomunikuje. Nerespektuje mě a obviní mě falešně z nevěry kvůli zlým drbům. Ale já jsem prostě ÚŽASNÝ nad výsledky Dr.Wale, který pro mě znovu shledal kouzlo lásky. Všechno jde tak dobře a PRESNĚ, jak řekl, že to bude. I když to trvalo 3 dny, než se plně postupovalo, stálo to za to, protože věci jsou téměř dokonalé! Jak vzal mou situaci a úplně to otočil, aby mi dal přesně to, co jsem chtěl, je mimo mě, ale něco, co nikdy nebudu zpochybňovat a budu jen naprosto vděčný, Bůh žehnej DR WALE za to, že proměnil smutek ve štěstí. Kontakt DR WALE: E-mail: drwalespellhome@gmail.com NEBO WhatsApp +2347054019402

    OdpovědětVymazat
  104. Přečtěte si a také kontaktujte DR ISIKOLO, pokud potřebujete silné kouzlo lásky k nápravě vašeho narušeného vztahu.
    Když jsem byla v šestém měsíci těhotenství se svým druhým dítětem, rozvedla jsem se s manželem. Nonstop jsme se hádali a hádali od chvíle, kdy bylo počato naše první dítě, už od něj žádná láska ani důvěra, takže se se mnou rozvedl. A všechny tyhle pokusy, jak jsem ho zkoušel různými způsoby, jak ho získat zpět, jsem také vyzkoušel několik různých kouzelnických kouzel tady v mé zemi, ale žádný z nich mi Richarda nemohl přivést zpět. Byl to jen DR ISIKOLO, kdo mi zaručil naléhavé sesílání kouzel na 48 hodin, a ujistil mě, že můj manžel bude znovu se mnou. Píšu vám, abych vám poděkoval a vyjádřil hlubokou vděčnost za to, že jste dodrželi své sliby a že jste využili své nadané a velké síly k tomu, abyste ho přivedli zpět domů. Byl jsem nadšený, když jsem věděl, že se specializujete na znovusjednocení Milenců. Děkuji vám, pane, že jste mi pomohli v nejhorších dobách mého života, že jsem byl tak velkým kouzelníkem a že jste mi dali kouzlo lásky, které mi přineslo tolik radosti z mého manželství. Můj manžel je zpět a slibuje, že mě už nikdy neopustí. Pokud pochybujete o jeho schopnostech, věřte mi. Měli byste riskovat. Vyplácí se to způsoby, které byste si nikdy nedokázali ani představit. Pokud jste právě teď a potřebujete silné a naléhavé kouzlo lásky, které vám přivede zpět, laskavě kontaktujte DR ISIKOLO právě teď, je jedinou odpovědí na obnovení vašeho rozbitého vztahu nebo manželství. isikolosolutionhome@gmail.com nebo jeho WhatsApp: +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  105. Byl jsem ve vztahu s mým přítelem už 2 rok a plánovali jsme se brzy oženit a najednou mě opustil pro jinou dívku, opravdu miluji toho chlapa a nikdy si nedokážu představit svůj život bez něj. Dále jsem se snažil ze všech sil ho dostat zpět, ale veškerá moje snaha dostat ho zpět do mého života nevyšla. Bylo to v tento věrný den a na webu jsem narazil na několik komentářů k tomuto velkému kouzelníkovi s názvem Dr Isikolo, takže mnoho lidí tvrdilo, že jim pomáhá obnovit jejich vztah a přivést jejich bývalého zpět, musel jsem ho kontaktovat, protože byl moje poslední naděje. Kontaktoval jsem ho prostřednictvím jeho e-mailu a řekl mi všechno, co je potřeba udělat, což jsem udělal, a on mě ujistil, že za 2 dny můj přítel opustí druhou dívku a vrátí se ke mně a bylo to velmi skvělé překvapení, že můj přítel se ke mně vrací po dvou dnech. Jsem dnes velmi šťastný, že se ke mně vrátil, a toho jsem dosáhl pomocí Dr. Isikola a já vám poradím, pokud potřebujete jeho pomoc, pošlete mu e-mail přímoEmail: isikolosolutionhome@gmail.comWhatsApp: +2348133261196 Web: https://isikololovetemple.com

    OdpovědětVymazat
  106. Někdy se v našich manželstvích děje hovno, ale nebude to vždycky trvat, když se budeme snažit je opravit, měl jsem problém s mým manželstvím Červen 2019 to byl hrozný zážitek, že jsem málem přišel o manželství, můj manžel si myslel, že podvádím, protože vždycky přijímat hovory z práce Snažil jsem se, aby pochopil, že jsou jen moji spolupracovníci, nikdy mi nevěřil, že podal žádost o rozvod a noviny byly venku, bylo to pro mě jako sen, ale byla to celá realita, kterou jsem potřeboval zastavit, protože Miluji ho, bylo to krásné manželství a nedokázal jsem si ani představit, že bych opustil své manželství, musel jsem vyhledat pomoc od DR WALE, vysvětlil jsem mu svou situaci a samozřejmě mi pomohl, připravil mi kouzlo lásky a ujistil mě o bezpečí, můj manžel zastavil rozvod a znovu mě miloval, proto jsem zde, abych lidem řekl o DR WALE a jak mi pomohl. Pokud prožíváte problémy s manželstvím, obraťte se na jeho e-mail: drwalespellhome@gmail.com / WhatsApp: +2347054019402

    OdpovědětVymazat
  107. Pomozte mi oslavit Dr. Isikola (https://isikololovetemple.com) za jeho velkou pomoc. Jsem jedním z těch lidí, kteří říkali, že nikdy nebudu volat psychika nebo kouzelníka nebo cokoli, co by mi pomohlo s mými problémy - nejméně ze všech mých problémů s láskou, ale dosáhl jsem bodu, kdy jsem věděl, že potřebuji nějaké vedení, a jsem tak rád, že jsem našel toho muže jménem Dr. Isikolo. Když jsem téměř ztratil Omar v jednom z našich hloupých bojů a neustálých hádek (rozešel se se mnou), myslel jsem si, že jsem ztratil všechno. Celý den brečím a myslím si, že se ke mně už nikdy nevrátí. Přečetl jsem tolik svědectví o milostném kouzlu Dr. Isikola, jak pomohl přivést zpět bývalého milence zpět. Rychle jsem mu poslal e-mail. a také získat zpět mého manžela s jeho kouzlem lásky. A když jsem byl nejzoufalejší, nevyužil mě. Provedli jste velmi dobrou službu pro osobu, která to skutečně potřebuje. Nevím, jak jste to udělali, ani jak tato magie funguje, ale vím jen to, že to funguje a můj muž se ke mně vrátil za 48 hodin, jak mi slíbil !! David, můj manžel a já jsme šťastně zase spolu a já budu vždy vděčná Dr. Isikolo. pošlete mu e-mail s jakýmkoli druhem pomoci, je velmi schopný a spolehlivý pro pomoc: isikolosolutionhome@gmail.com nebo mu můžete také WhatsApp na +2348133261196

    OdpovědětVymazat
  108. Co mohu říci, jsem vystřelen ze slov, kdyby ne pro doktora Isikola, teď bych nebyl šťastný, udělal pro mě úžasnou věc, kterou si nemohu nechat jen na sebe, nejsem ten druh lidí, kterým budete pomáhat po dobrá práce, budou utíkat, že proč každý den nechávám lidi, aby věděli, že existuje mocný skvělý muž, jako jsi ty, který bude někdy věřit, že Rita, moje přítelkyně, se mi stále může vrátit a žebrat na kolenou poté, co mě žije v 7 měsících Dr. Isikolo udělal pro mě práci, díky níž jsem věřil, že tam jsou skuteční mocní kouzelníci, ale je trpělivé mít mocného jako Dr. Isikolo. Dokážu to každému, kdo chce kontaktovat tohoto velkého muže, nebude toho litovat, protože Dr. Isikolo přivedl zpět mého milence do 48 hodin poté, co jsem byl podveden těmi online kouzelníky, kteří hledají peníze lidí, ale právě teď se s ní chystám oženit, jsem tak rád, děkuji moc Dr. Isikolo, opravdu si vážím, modlím se, aby to samé děláte lidem, kteří potřebují pomoc f od tebe. ještě jednou děkuji, moji přátelé, v jakémkoli problému, který máte, zkuste kontaktovat Dr. Isikola a proberte to s ním a podívejte se, co se bude dít dál, zde je web: https://isikololovetemple.com a e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com nebo můžete také Whatsapp ho na +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  109. VYHRAJTE LOTERII, LOTTO A KACKPOT S DR ISIKOLO KOUZELEM ÚSPĚCHU.
    Ahoj kluci. Chci jen poděkovat (DR ISIKOLO) za to, co pro mě a moji rodinu udělal tím, že mi pomohl vyhrát loterii. Vyhrál jsem čtyři sta dvacet tisíc eur. ((420 000,00)). Jeho loterijní kouzlo je nejlepší a tak úžasné. Nikdy jsem nevěřil, že to bude možné, dokud mi nedal šťastná čísla, abych vyhrál hru, když pro mě seslal kouzlo vítězství. Můj život je nyní vyrovnaný a já jsem teď velmi bohatý Jak jsem vždy chtěl a jsem na pochybách. Hledáte skutečné a originální sesilatele kouzel, které vám pomohou vyhrát v jakékoli loterii jakéhokoli druhu? můžete kontaktovat DR ISIKOLO, dnes se všechny vaše plány vyhrát Big in Lottery splní a dobře vám vyjdou. Jeho kouzlo je velmi skutečné a pravé, stále tomu nemohu uvěřit a jeho kouzlo také funguje velmi rychle. Moc vám děkuji, doktore Petere, že jste věnoval svůj čas tomu, aby pro mě seslal kouzlo loterie. Nechal jsem zaplatit své účty a můj dluh se vyrovnal a stále jsem mega bohatý. Pokud potřebujete skutečné a originální sesilatele kouzel, který vám pomůže vyhrát loterii, laskavě ho kontaktujte a požádejte o rychlou a naléhavou pomoc isikolosolutionhome@gmail.com nebo Whatsapp ho na +2348133261196

    OdpovědětVymazat
  110. Slyšeli jsme spoustu dobrých zpráv o DR WALE. Můj přítel, který hrál loterii, mi řekl, jak jí DR WALE dala šťastné číslo, aby vyhrála. Přítel mi řekl, jak jí DR WALE přivedl zpět svého manžela. Přítel přítele vysvětluje, jak mu DR WALE pomohl získat zakázku, se kterou bojoval roky. Přítel také hovořil o tom, jak jí DR WALE pomáhá v těhotenství dítěte. Přítel mluvil o tom, jak jí DR WALE pomohla zastavit rozvod, když se její manžel plánoval s ní rozvést. Poté, co vyslechl spoustu dalších dobrých věcí, které udělal pro ostatní lidi po celém světě. Nemám jinou možnost kontaktovat ho a podělit se s ním o své problémy. Řekl jsem mu, jak se můj manžel chová ke mně a dětem. Poté, co jsem mu řekl, že mě požádal, abych poslal jméno mého manžela, což jsem udělal. Řekl mi, že na mě kouzlí. Říká, že jakmile vrhne kouzlo, můj manžel bude také milý já a děti. Opravdu poté, co bylo kouzlo sesláno, můj manžel začal doma normálně jednat. Nyní se o nás doma dobře stará. DR WALE můžete kontaktovat na e-mailu drwalespellhome@gmail.com NEBO WhatsApp: +2347054019402

    OdpovědětVymazat
  111. S tak velkým srdcem jsem zde, abych se vyjádřil k tomu, jak doktor Isikolo zachránil mé manželství před rozvodem. Já a můj manžel jsme měli určité nedorozumění a roztrhalo to naše manželství natolik, že můj manžel hledal rozvod. Takže nemám jinou možnost, než jít na internet hledat řešení mého problému, tam jsem narazil na podrobnosti doktora Isikola a na to, jak tolik lidí o něm a jeho úžasných dílech píše dobré věci a o tom, jak pomohl mnoho lidí obnovením vztahu. Kontaktuji doktora Isikola a ten mi řekl vše, co jsem potřeboval udělat, a to za necelých 48 hodin můj manžel zrušil rozvodové papíry. Nyní já a můj manžel žijeme společně v míru a harmonii s našimi dcerami. Děkuji Dr. Isikolo za záchranu mého manželství před rozpadem. Kontaktní informace Dr. Isikolo jsou na webu: https://isikololovetemple.com, e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com nebo můžete také Whatsapp ho na +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  112. Efektivní silné kouzlo lásky, které vám pomůže získat zpět svého milovníka Ex, zkontrolujte DR ISIKOLO
    Právě jsem zažil zázraky milostného kouzla Dr.Isikolo, které se šíří po internetu a po celém světě. Jak úžasně pomohl lidem po celém světě obnovit jejich manželství a získat zpět ztracené milence a také pomoci vyhrát loterii. Kontaktovala jsem ho poté, co jsem prošla tolika svědectvími různých lidí, jak pomáhá přivést zpět bývalého milence, řekla jsem mu o mém manželovi, který mě opustil před 8 měsíci a odešel z domova se vším, co jsem měl. DR ISIKOLO mi jen řekl, abych se třikrát usmál a měl klid, že vše zvládne za pouhých 48 hodin. Po druhém dni, kdy mi Toni zavolala, jsem byl tak šokovaný, vybral jsem hovor a nemohl jsem uvěřit svým uším, byl opravdu mě prosil, abych mu odpustil a slíbil po telefonu. Vrátil se domů a také mi přinesl nové auto, aby dokázal svou lásku ke mně. Byl jsem tak šťastný, že jsem zavolal DR ISIKOLO a poděkoval mu, jen mi řekl, abych se podělil o dobrou zprávu po celém světě .. No, pokud potřebujete efektivní a skutečné kouzlo kouzelníka pro jakýkoli problém ve vašem životě, můžete kontaktovat DR ISIKOLO jeho e-mail : isikolosolutionhome@gmail.com nebo můžete také Whatsapp ho na +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  113. VEŠKERÉ SVÉ DŮVĚRY MŮŽETE VLOŽIT NA DR WALE JEHO SKUTEČNÉHO A ON SE PODRÁDE. JEHO WHATSAPP +2347054019402
    Jsem tak šťastná, že mám svého manžela zpět !! Chci se podělit o svůj úžasný zážitek s největším kouzelníkem kouzel DR WALE, který mě můj manžel podváděl, a když jsem zjistil, že jsme se pohádali, což vedlo k jeho naplnění rozvodem, rozplakal jsem se a onemocněl, když jsem hledal citáty o lásce online Viděl jsem lidi mluvit o DR WALE a jeho skvělé práci. jehož případ byl podobný mému, nechali jeho kontaktní informace, kontaktoval jsem DR WALE a podělil se o své starosti s ním a on mi řekl, abych se nebál, že po TŘÍCH DNECH zruší rozvod. A všechno se vrátí do normálu. Poté, co pro mě kouzlo udělal, příliš mé největší překvapení Třetí den ho můj manžel prosil, abych ho přijal zpět, ještě jednou vám děkuji DR WALE, jste mi opravdu požehnáním, může vám také pomoci kontaktovat drwalespellhome@gmail.com WhatsApp +2347054019402

    OdpovědětVymazat
  114. Jsem velmi překvapen zázračným zážitkem a zázraky Dr. Isikola, které se šíří po internetu a po celém světě. Jak úžasně pomohl lidem po celém světě, aby jim obnovili své ztracené milenky. Kontaktoval jsem ho poté, co jsem prošel tolika svědectvími různých lidí, jak pomáhá přivést zpět bývalého milence, řekl jsem mu o mém manželovi, který mě opustil asi před 8 měsíci, a odešel z domova se vším, co jsem měl, byl jsem zmatený, když jen řekl mi, abych se usmál a měl klid a ujistil mě, že vše zvládne za pouhých 48 hodin, vyhověl jsem jeho postupům, jak mi pomoci, a pracoval pro mě. Po druhém dni, kdy mi zavolal můj manžel, jsem byl tak šokovaný, vybral jsem hovor a nemohl uvěřit svým uším, opravdu mě prosil, abych mu odpustil a slíbil mi telefonicky, Vrátil se domů a také mě dostal velmi pěkné dárky jen pro něj, aby dokázal svou lásku ke mně. Byl jsem tak šťastný, že jsem musel zavolat doktoru Isikolo a poděkoval mu, jen mi řekl, abych se podělil o dobré zprávy po celém světě. Pokud tedy potřebujete efektivní a skutečné kouzlo pro jakýkoli problém ve vašem životě, můžete kontaktovat doktora Isikola na jeho e-mailu isikolosolutionhome@gmail.com nebo můžete také WhatsApp/Viber ho na +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  115. Každý den se budím s úsměvem na tváři a chválím zpěv tomuto mocnému kouzelníkovi s názvem Dr. Isikolo, který mi udělal velkou laskavost tím, že zachránil můj vztah před rozpadem. Myslel jsem si, že mám perfektní vztah, až když se můj milenec začal vracet domů pozdě a každý den mi dává různé výmluvy, pak jsem se ho rozhodl bedlivě sledovat a pak zjistím, že měl poměr s jinou dívkou. Bylo mi zlomené srdce, protože jsem mu tolik věřil a protože jsem věděl, že má tajný vztah, velmi mě to bolí a už mi věnoval více pozornosti nebo mi projevoval lásku. Než jsem ho srazil, nechal mě pro dívku a já jsem byl v hlubokém nepořádku a ztratil ho pro jinou ženu. Ale děkuji všem, kteří umístili kontaktní informace Dr. Isikola na internet, protože díky tomu jsem mohl kontaktovat Dr. Isikolo a pomohl mi ho získat zpět za 48 hodin a dnes byl můj vztah obnoven s láskou a více romantikou než nikdy předtím. Pokud jste v jakémkoli vztahu nebo ve stresu z manželství, udělám vám laskavost tím, že zrušíte kontaktní informace Dr. Ben, které jsou prostřednictvím e-mailu: isikolosolutionhome@gmail.com nebo ho můžete také Whatsapp/Viber na +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  116. (VÍTEJTE VE SVĚTĚ KŇAZSKÉHO DUCHOVNÍHO CHRÁMU AKPAMU). Projíždíte životem těžko, potřebujete zpět své ex, kouzlo na peníze, kouzlo krásy, kouzlo na návrat nebo jakýkoli druh kouzla Chcete bohatství, štěstí nebo partnera Mateřský spolek E.T.C. Jsem specialista na ztracené milence Pomohl jsem tolika lidem po celém světě seslat kouzlo 1. Přiveďte zpět ztraceného milence 2. Vyhrajte své milované srdce 3. Pomozte svobodným lidem najít partnery 4. Být ženatý 5. Láska přitažlivost 6. Manželské problémy a rozvod 7. Láska část 8. problém s ledvinami všechny druhy nemocí, se kterými mě můžete kontaktovat na whatsapp (+2348149439257) Nebo mi napište na: chiefpriestakpamu@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  117. Můj manžel mě podváděl, a když jsem zjistil, že jsme se pohádali, což vedlo k tomu, že se naplnil rozvodem, rozplakal jsem se a onemocněl, když jsem hledal citáty o lásce online, viděl jsem lidi, kteří o něm mluvili a jeho skvělé práci, jejíž případ byl podobný k mému nechali jeho kontaktní informace, kontaktoval jsem DR WALE a řekl mu všechno, co se stalo, řekl mi, abych se nebál, že po 48 hodinách zruší rozvod a přivede ke mně mého manžela. Požádal mě, abych se řídil jeho pokyny, kterými jsem se řídil, řekl. poté, co jsem udělal všechno, o co mě požádal, abych k mému největšímu překvapení další tři dny přišel můj manžel a poklekl a prosil mě, abych ho přijal zpět, ještě jednou děkuji DR WALE, jsi mi skutečně požehnáním. DR WALE vám také může pomoci. Volejte nebo mu WhatsApp +2347054019402 Kontaktní e-mail: drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  118. Toto je web, který jsem četl o DR ISIKOLO a kontaktoval ho, aby mi pomohl získat zpět mého bývalého přítele, aby si mě vzal během měsíce srpna tohoto roku, a vrátil jsem se sem, abych o něm mohl psát. Doktor Isikolo vám pomůže vyřešit váš problém bez ohledu na to, čím procházíte. Jmenuji se Anna Oscar. Zveřejňování příspěvků o sesilateli kouzel je pro mě velmi zvláštní, protože jsem nikdy nevěřil, že budu schopen říci, že mi pomohl sesilatel kouzel, když mi přivedl svého bývalého přítele zpět, i když mě kvůli nevěře a neustálému zneužívání opustil. odděleně a po 6 měsících bez kontaktu. Četl jsem o doktorovi Paulovi z jiných webových stránek a kontaktoval ho, aby mi pomohl, a za méně než 48 hodin mi zavolal můj bývalý přítel a já jsem byl šťastný, že se chce dostat zpět. Setkali jsme se stejný měsíc a on mi navrhl. Byl to nejkrásnější prsten. Prosím, všichni tady, kontaktujte DR ISIKOLO, aby za vás vyřešil váš problém a udělal vám radost z vašeho vztahu, který vás bolí. Láska je nejlepší pocit, jaký kdy zažil. Zašlete mu e-mail na adresu isikolosolutionhome@gmail.com Můžete mu také Whatsapp na +2348133261196. Web: https://isikololovetemple.com

    OdpovědětVymazat
  119. Opravdu potřebujete milostné kouzlo, abyste přivedli zpět svého bývalého milence nebo sejili své manželství? E-mail Dr. Isikolo pro rychlé 48hodinové řešení. Před rokem a šesti měsíci jsem měla problém s manželem, který nás oddělil. Když se se mnou rozešel, byl jsem zmatený a nevěděl jsem, co dělat, abych ho dostal zpět, uvnitř jsem se cítil tak prázdný. Dokud jsem na internetu nenarazil na doktora Isikola, jak pomohl mnoha lidem vyřešit tam různé problémy. Poslal jsem mu e-mail a řekl jsem mu svůj problém a udělal jsem to, o co mě požádal, aby mi pomohl, stručně zkrátil dlouhý příběh, než jsem to věděl, za méně než 48 HODIN mi můj manžel zavolal a vrátil se ke mně a řekl mi, že je mu líto, co se děje mezi námi oběma. Nakonec píšu toto svědectví, abych vám poděkoval a vyjádřil hlubokou vděčnost dr. Isikolo za to, že jste dodrželi vaše slova a vaše sliby, že jste ho přivedli zpět ke mně za pouhých 48 hodin vašeho mocného sesílání kouzel a že jste využili své nadané a velké síly k přivést ho zpět. Pokud potřebujete jeho pomoc, můžete mu poslat e-mail na adresu: isikolosolutionhome@gmail.com Můžete mu také Whatsapp/Viber poslat na +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  120. DĚKUJEME Dr. Isikolo ZA OBNOVENÍ MÉHO ŠTĚSTÍ A MOJE RODINY SPOLEČNĚ. WHATSAPP: +2348133261196.
    Dobrý den, jsem Rosa Antoine. Poté, co jsem byl roky v Unii zvané manželství s mým manželem, byl urážlivý a zničil lásku, kterou jsme sdíleli, a opustil mě. Udělal jsem vše pro to, abych se k němu vrátil, ale všechno bylo marné, chtěl jsem ho tak strašně zpět, protože jsem ho miloval. tak jsem vysvětlil svůj problém své kamarádce a ona mi navrhla, abych se obrátila na kouzelníka, který jí pomohl seslat kouzlo, které ji otěhotnělo a přivedlo jejího manžela zpět. Neměl jsem jinou možnost, než to zkusit. Na WhatsApp jsem poslal kouzelné kouzlo zvané Dr. Isikolo a on mě ujistil, že nebyl žádný problém a že bude všechno v pořádku. Řekl mi vše, co bylo požadováno, co jsem představil, a tak na mě kouzlil a překvapivě po 48 hodinách mi manžel zavolal omlouváním se za všechno, co přišlo jako obrovská a ohromná radost. Byl jsem tak překvapený, odpověděl jsem na hovor a jediné, co řekl, bylo, že ho tak mrzí všechno, co se stalo. Chtěl, abych se k němu vrátil. Také řekl, že mě tolik miluje. Byl jsem tak šťastný a šel jsem k němu, tak jsme znovu začali šťastně žít spolu. takže každý, kdo potřebuje pomoc při jakýchkoli problémech, se také může obrátit na toto skutečné a velmi originální sesilatele kouzel na isikolosolutionhome@gmail.com Můžete ho také WhatsApp na +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  121. Každý, kdo zde má emocionální zármutek, pochopí, jak se cítím, a pochopí, proč jsem šel do jakékoli délky, abych získal lásku svého života zpět, dokud jsem nepotkal velkého duchovního muže, dr. Ajayiho, to všechno bylo nemožné a začal jsem ztrácet naději na získání Dennise zpět, protože odešel a řekl, že mě už nikdy v životě nechtěl vidět a já jsem byla čarodějnice za jeho nedostatkem pokroku a nemůže v životě postupovat. Po setkání s velkým duchovním mužem Dr. Ajayim mi vrátil mého manžela něco, o čem jsem už nikdy necítil, že je to možné, a stal jsem se pro všechny doma a v práci smíchem, dokonce i jeho obchodní partner se mi vysmál a nazval mě jmény. nyní se usmívám, protože jim dostávám pozvání k sňatku, aby také dostali pomoc od tohoto dobrého muže, kontaktujte ho prostřednictvím e-mailové adresy drajayi1990@gmail.com nebo čísla WhatsApp / Viber je +2347084887094

    OdpovědětVymazat
  122. Jsem Helena Leon z Londýna, s manželem jsme manželé více než 10 let. Potkali jsme se, když mi bylo 20 a jemu bylo 24. Prožili jsme spolu hodně emocionálně. V našem manželství proběhlo několik OBROVSKÝCH bojů a bolestivých situací, ale zdálo se, že jsme na druhé straně vždy vypadali silnější. Z ničeho nic na mě můj manžel vyvolal rozvodovou řeč, byla jsem slepá! Neviděl jsem to přicházet, nepoznal jsem znamení. Přestal nosit snubní prsten a já si z toho nic nemyslel. Už mě nepovažuje za sexuálně atraktivní. Nemohl jsem si pomoci, abych pořád plakal, protože jsem byl nesmírně zraněn. Byl jsem úplně v depresi, dokud jsem nenašel dr. ISIKOLO, kouzelníka z Afriky, o kterém všichni mluvili online, a kontaktoval jsem ho pro kouzlo lásky. Během našeho rozhovoru mě ujistil, že přivede mého manžela zpět za méně než 48 hodin od seslání kouzla. Mně to připadalo nemožné. Nebudete věřit, že můj manžel zavolal hned po 24 hodinách a prosil mě, abych zapomněl na všechno, co řekl o rozvodu. Byl jsem naprosto ohromen! V mé rodině je tolik lásky, protože jsem použil jeho kouzla. Je úžasný a jeho kouzla fungují tak rychle. Můj manžel mě teď miluje mnohem víc než dříve. Mohli byste se na něj také obrátit, pokud máte problémy s manželstvím nebo vztahem. E-mail: isikolosolutionhome@gmail.com Můžete mu také Whatsapp na +2348133261196

    OdpovědětVymazat
  123. Nyní jsem šťastný člověk, a to vše díky DR.OBO, který jsem se oženil v roce 2014. Nemohl jsem rodit pět let, můj manžel se bál a plánoval mě poslat ze svého domu, řekl mi, že se se mnou rozvede. To vše mi dává velkou bolest do srdce. S mým srdcem v bolesti zde sdílím svůj problém s přítelem, o kterém vím, že měl také manželské problémy. Řekla, že během své těžké doby, DR. Kontaktovala OBO a DR. OBO přivedla svého manžela zpět do 3 dnů a oba jsou spolu opět šťastní. Vzal jsem kontakt DR. OBO od ní a mluvil s DR. OBO na WhatsApp +2348115365326 Řekl jsem DR OBO vše, co trápilo mé srdce, a on mi řekl, abych už neplakal. DR. OBO Kouzlo pro mě kouzlo za pár měsíců Kouzlo pro mě kouzlo Byla jsem těhotná. V roce 2019 jsem porodila dítě, můj manžel byl šťastný a my žijeme šťastní. Pokud tedy potřebujete urgentní pomoc s jakýmikoli problémy, jste v DR OBO tou pravou osobou, na kterou se můžete obrátit. E-mail: dr.obohealinghome1411@gmail.com NEBO WhatsApp +2348115365326.

    OdpovědětVymazat
  124. Jsem tak šťastný, že mohu sdílet toto fantastické svědectví. Můj život se za 48 hodin úplně změnil. Vidím se do zrcadla a usmívám se. Poprvé za věky mám důvěru v sebe a své schopnosti. Mám svého přítele zpět v životě s pomocí Dr. Isikola. Omlouval se 48 hodin po vytvoření kouzla. Řekl, že si uvědomil, že se nikdy nechtěl rozejít, že by nedokázal zvládnout emocionální zavazadlo, které jsem neustále nosil. Řekl, že si myslí, že má negativní vliv na můj život, a myslel si, že je nejlepší odejít. Řekl, že je těžké, že jsem pořád mluvil o minulosti. Oba jsme si navzájem odpustili. V kapse mám peníze, které jsou konečně moje vlastní. Moje kontrola odškodnění prošla, bylo mi řečeno, že je měsíce pryč. Jsem živým důkazem toho, co doktor Isikolo dokáže. Moc vám děkuji, doktore Isikolo za úžasnou věc, kterou jste udělali v mém vztahu. Jsem teď tak šťastný. S vaší pomocí jsme oba mohli vidět a mluvit si navzájem pravdu. Nikdy jsem si nemyslel, že kouzlo může pomoci pár, než jsem velmi rád, že jsem vás kontaktoval a inicioval, aby se to všechno stalo. Kdokoli, kdo má problém se vztahem, může kontaktovat Dr. Isikola prostřednictvím e-mailu isikolosolutionhome@gmail.com Můžete mu také WhatsApp na +2348133261196.
    Jeho web: https://isikololovetemple.com

    OdpovědětVymazat
  125. Jsou spousty kouzelníků online, ale DR WALE se od nich liší. Než jsem potkal DR WALE, vyzkoušeli předtím jedno nebo dvě sesílací kouzla, ani to, že práce pro mě fungovala. Takže musím znovu zkusit, a tak jsem narazil na DR WALE, který je opravdu pravdivý muž jeho slov a skutečně člověk, který je práce, je skutečný. Když jsem se setkal s DR WALE, vysvětlil jsem mu všechny problémy, které jsem měl s mým manželem, který odešel zůstat s jinou ženou. Nechal mě a děti bez ničeho. Po všem mém vysvětlení mi DR WALE řekl, že musím platit za POLOŽKY, které jsem udělal. Pak mi řekl, že kouzlo bude trvat několik dní, než budu pracovat, na které počkám. PŘÍLIŠ mé překvapení po několika dnech, kdy jsem dostal hovor, hlas byl hlas mého manžela plačící v telefonu a říkal mi, že neví, co se stalo. prosil mě o odpuštění a řekl mi, že je na cestě zpět domů. Právě teď všichni znovu šťastně žijeme. Všechno díky DR WALE za skvělou práci. I vy můžete kontaktovat DR WALE na e-mailu: drwalespellhome@gmail.com NEBO WhatsApp +2347054019402

    OdpovědětVymazat
  126. Jmenuji se Bernada Gašpar. Z úcty k vám a vašim kouzlům musím toto svědectví všem oznámit. Byl jsem u jiných kouzelníků, aniž bych viděl jakýkoli výsledek, vše, co chtěli, bylo po mých penězích. Jen jsem si přál, abych k vám přišel dříve, dostal jsem od vás to nejlepší. Můj bývalý manžel byl pryč rok a já jsem chodil všude a další kouzla na pomoc, ale bez výsledku, dokud mě můj přítel nepředstavil dr. Isikolo. Poté, co bylo kouzlo lásky hotové, jsem mu konečně zavolal za méně než 48 hodin. Jeho kouzla dokázala zázraky a můj manžel je zpět plný lásky. Bylo to jako zázrak! Najednou se vrátil s květinami a řekl, že bych ho měl dát, byl jsem opravdu ohromen a šokován, když můj manžel poklekl, prosil o odpuštění a abych ho přijal zpět. Jsem opravdu krátký na slova a radostný, jsi Bohem poslaným ke mně a celé mé rodině. A teď jsem opět radostná žena. Děkuji moc, doktore Isikolo. Každému, kdo hledá opravdové sesilatele kouzel, kontaktujte Dr.Isikolo na isikolosolutionhome@gmail.com Můžete ho také Whatsapp na +2348133261196

    OdpovědětVymazat
  127. Nikdo není dokonalý, ale za nějakou lásku stojí za to bojovat, aby se vrátila. Už rok se zabíjím mlčením. Důvody jsou proto, že můj manžel mě opustil v hlubokých bolestech, které nesnesu. Tento dobrý den přišel můj přítel s dalším přítelem, oba mě přišli navštívit. Když jsme všichni měli CHAT společně, přišlo téma mého manžela. Takto s nimi sdílím svůj rozbitý manželský příběh. Takto sdílí tato nová přítelkyně, že už byla v mém stavu, ale to vše díky tomuto muži jménem DR WALE, který jí pomohl přivést zpět jejího manžela. Odtamtud jsem od ní vzal kontakt DR WALE, kontaktoval jsem DR WALE a řekl mu všechno, čemu čelím. DR WALE mi řekl, že můj problém skončil. Jen mě požádal, abych zaplatil za POLOŽKY, které použije při provádění kouzla. Za které jsem zaplatil. Ujišťuje mě, že můj manžel bude se mnou do 48 hodin. Moje překvapení ještě není ani 48 hodin, ale můj manžel mi začal volat a říkal mi, abych se nad ním zľutoval, že nikdy neví, co na něj přišlo. Dnes jsem šťastný člověk, děkuji také DR WALE za jeho skvělou práci. DR WALE E-mail: drwalespellhome@gmail.com NEBO WhatsApp: +2347054019402

    OdpovědětVymazat
  128. Dobrý den, jsem Leona Filip. Poté, co byl roky ve vztahu s mým manželem, se se mnou rozešel. Udělal jsem vše, co bylo v mých silách, abych ho přivedl zpět, ale všechno bylo marné, chtěl jsem ho tak strašně zpět kvůli lásce, kterou jsem k němu měl, prosil jsem ho o všechno, slíbil jsem, ale on odmítl. Vysvětlil jsem můj problém své kamarádce a ona mi navrhla, abych se raději obrátil na sesilatele kouzel, který by mi mohl pomoci seslat kouzlo, abych ho přivedl zpět, neměl jsem jinou možnost, než to zkusit. Poslal jsem zprávu o sesilateli kouzel zvaném DR ISIKOLO a on mě ujistil, že nebyl žádný problém a že do dvou dnů bude všechno v pořádku. Vrhl kouzlo a překvapivě mi druhý den zavolal manžel. Byl jsem tak překvapený, odpověděl jsem na hovor a jediné, co řekl, bylo, že ho tak mrzí všechno, co se stalo. Chtěl, abych se k němu vrátil. Také řekl, že mě tolik miluje. Byl jsem tak šťastný a šel jsem k němu, tak jsme znovu začali šťastně žít spolu. E-mail kouzelníků je: isikolosolutionhome@gmail.com. Můžete mu poslat e-mail, pokud potřebujete jeho pomoc ve vztahu nebo v jiném případě.
    1) Kouzla lásky
    2) Ztracená kouzla lásky
    3) Rozvodová kouzla
    4) Manželská kouzla
    5) Vázací kouzlo. 6)
    Rozpadová kouzla 7)
    Zažeňte minulou milenku
    8.) Chcete být povýšen ve své kanceláři
    9) Loterie kouzlo
    Kontaktujte tohoto skvělého muže, pokud máte nějaký problém s trvalým řešením, prostřednictvím adresy isikolosolutionhome@gmail.com Můžete mu také WhatsApp na +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  129. Četl jsem několik svědectví o sesilateli kouzel lásky od Dr. Isikola o tom, jak pomohl mnoha lidem přivést zpět své bývalé milence do 48 hodin. koho tolik miluji. Rozhodl jsem se ho kontaktovat, protože miluji svého přítele a jsme několik měsíců od sebe. Opravdu mi tolik chyběl, zkusil jsem všechny ostatní způsoby, jak ho dostat zpět, ale nemohl jsem. Kontaktoval jsem Dr. Isikola a on řekl mi, že se můj bývalý ke mně v příštích 48 hodinách vrátí, doktor Isikolo ho propustil, aby věděl, jak moc ho miluji a chci. A otevřel oči, aby si představil, kolik toho spolu sdílíme. Můj bývalý je teď zase ke mně. Když právě píšu toto svědectví, jsem nejšťastnější dívka na světě a já a můj přítel žijeme šťastným životem a naše láska je nyní silnější, než jaká byla ještě před naší Všechno děkuji dr. Isikolotovi za nadměrnou práci, kterou pro mě udělal tím, že mi pomohl vrátit se k mému bývalému příteli. Chtěl bych upustit e-mailovou adresu dr. Isikolo a doufám, že uvidíte toto svědectví a kontaktujete ho, pokud máte milence, kterého opravdu chcete tak špatně, Jeho mail: isikolosolutionhome@gmail.com Můžete ho také Whatsapp na +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  130. Slova nemohou vyjádřit tento dobrý pocit, který mám ve svém nitru poté, co pro mě DR WALE odvedl skvělou práci. Když mi můj přítel řekl dobré věci o DR WALE, musím to zkusit a ke svému překvapení všechno proběhlo, řekl mi DR WALE. Dnes jsem šťastná, protože já a můj manžel žijeme šťastně spolu. DR WALE WhatsApp +2347054019402. DR WALE je muž, jehož slovo je vše, co musíte udělat, je příliš se řídit všemi pokyny, které vám dává. Protože když se zeptám svého přítele, jak dobrá je práce DR WALE, řekla: Zaplatila POLOŽKY DR WALE ji požádal, aby zaplatila, To poté, co zaplatila manželovi, který ji plánoval nechat na pokoji, ji už nikdy neopustil. Řekla, že ji její manžel prosí o odpuštění. Když mě DR WALE požádal, zaplatil jsem také za všechny POLOŽKY. A veškerá práce, kterou pro mě DR WALE odvedl, jsou všechny ÚSPĚŠNÉ. Dnes jsem šťastná žena. DR WALE kontaktní e-mail: drwalespellhome@gmail.com NEBO WhatsApp: +2347054019402

    OdpovědětVymazat
  131. Toto je web, který jsem četl o DR ISIKOLO a kontaktoval jsem ho, aby mi pomohl získat zpět mého bývalého přítele, aby si mě vzal během měsíce června tohoto roku, a vrátil jsem se sem, abych o něm mohl psát. DR ISIKOLO vám pomůže vyřešit váš problém bez ohledu na to, čím procházíte. Jmenuji se Alenka Egon. Zveřejňování informací o kouzelníkovi je pro mě velmi zvláštní, protože jsem nikdy nevěřil, že budu schopen říci, že mi pomohlo kouzlo, které mi po 3 letech bez kontaktu přivedlo mého bývalého přítele zpět. Četl jsem o DR ISIKOLO z jiných webových stránek a kontaktoval ho, aby mi pomohl, a za méně než 48 hodin mi zavolal můj bývalý přítel a já jsem byl šťastný, že se chce dostat zpět. Setkali jsme se v pátek a on mi navrhl ... Byl to ten nejkrásnější prsten. Prosím, všichni tady, kontaktujte DR ISIKOLO, aby za vás vyřešil váš problém a udělal vám radost z vašeho vztahu, který vás bolí. Láska je nejlepší pocit, jaký kdy zažil. přečtěte si o něm více na jeho webových stránkách: https://isikololovetemple.com a pošlete mu e-mail na adresu isikolosolutionhome@gmail.com nebo jeho WhatsApp / Viber na: +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  132. Po pravdě řečeno, už jsem vyzkoušel nějaké sesilatele kouzel, ani pro mě nepracoval, dokud mi můj přítel neřekl o DR WALE. Tak jsem šel i pro něj. Hle, DR WALE je nejlepší člověk, se kterým můžete pracovat. DR WALE je milý člověk. Mnoho lidí o něm mluví dobře. DR WALE doporučím také každému, kdo má problémy s manželstvím / vztahem. Když jsem potkal DR WALE, řekl jsem mu své problémy s manželstvím, řekl mi, že jsem na správném místě, kde se smutek a smutek promění ve štěstí. Požádal mě, abych zaplatil za své duchovní POLOŽKY, které jsem udělal. Po zaplacení mi řekl, že do tří dnů bude všechno v pořádku. Stejně jako řekl před třemi dny, zavolal mi můj manžel a řekl mi, že už nechce, abychom se rozvedli. Takže v případě, že potřebujete jakoukoli pomoc, je DR WALE tou správnou osobou, na kterou se můžete obrátit. E-mail: drwalespellhome@gmail.com NEBO WhatsApp: +2347054019402

    OdpovědětVymazat
  133. Slibuji, že budu sdílet toto svědectví po celém světě, jakmile se můj přítel vrátí ke mně, a dnes se vší úctou chci poděkovat Dr. Isikolo za to, že přinesl radost a štěstí do mého vztahu a mé rodiny. Chci vás všechny informovat, že existuje kouzlo sesilatele, které je skutečné a pravé. Nikdy jsem v žádnou z těchto věcí nevěřil, dokud jsem svého přítele neuvolnil, potřeboval jsem pomoc, dokud jsem nenašel doktora Isikola sesilatele kouzel, a seslal na mě kouzlo lásky a ujistil mě, že za dva dny dostanu svého přítele zpět po seslání kouzla. O 2 dny později mi zazvonil telefon, a tak překvapivě to byl můj přítel, který mi za poslední 3 roky nezavolal, omluvil se za zlomeninu srdce a řekl mi, že je připraven být mou zadní kostí až do zbytku jeho života se mnou. Dr. Isikolo ho propustil, aby věděl, jak moc jsem ho miloval a chtěl. A otevřel oči, aby si představil, kolik toho spolu sdílíme. Když právě píšu toto svědectví, jsem nejšťastnější dívka na světě a já a můj snoubenec žijeme šťastný život a naše láska je nyní silnější než před rozchodem. Proto jsem slíbil, že budu sdílet svá svědectví po celém vesmíru. Všechno děkuji dr. Isikolovi za nadměrnou práci, kterou pro mě udělal. Níže je uvedena e-mailová adresa, pokud se nacházíte v jakékoli situaci, v níž se vám zlomil srdce, a ujišťuji vás, že stejně jako on udělal mou, určitě vám pomůže také. E-mail: isikolosolutionhome@gmail.com Můžete mu také WhatsApp na +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  134. Můj manžel a já jsme manželé už 6 let. Byli jsme šťastně ženatí se synem. Před 3 měsíci jsem si na něm začal všímat nějakého podivného chování a o několik týdnů později jsem zjistil, že můj manžel někoho vidí a už se o mě ani o děti nestará, Někdy jde ven a ani nepřijde zpátky domů na několik dní. Udělal jsem vše, co jsem mohl, abych tento problém napravil, ale vše bezvýsledně. Procházel jsem internet, když jsem narazil na web, který navrhl, aby mi doktor AJAYI mohl pomoci vyřešit mé manželské problémy. Cítil jsem tedy, že bych ho měl zkusit. Kontaktoval jsem ho a on pro mě udělal kouzlo. O dva dny později ke mně přišel můj manžel a omluvil se za křivdy, které udělal, a slíbil, že to už nikdy neudělá a moje rodina bude znovu šťastně žít .. Všechno díky dr. AJAYI. Pokud potřebujete sesilatele kouzel, který dokáže seslat kouzlo, které skutečně funguje, navrhuji, abyste ho kontaktovali. Nezklame vás. Whatsapp +2347084887094 Mail: drajayi1990@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  135. Měl jsem hrozné období v manželství, můj manžel měl poměr mimo naše manželství a to vedlo k mým problémům. Můj manžel měl v plánu prodat náš dům a rozvést mě, aby se on a jeho přítelkyně mohli přestěhovat někam jinam a žít. Moje kamarádka, která věděla, co prožívám, mě požádala, abych kontaktovala DR WALE. Řekla, že DR WALE byl muž, který pomohl svému bratranci bratranci získat zpět svou ženu, která ho plánovala opustit pro jiného muže. Když jsem kontaktoval DR WALE a vysvětlil mu své potíže, požádal mě, abych vymazal můj pláč a řekl mi, abych už neplakal. Požádal mě, abych zaplatil za DUCHOVNÍ POLOŽKY, za které jsem zaplatil. Řekl mi, že můj manžel přijde žebrat během několika dní. Hle, nedlouho DR WALE udělal to, co řekl, že udělá, PŘÍLIŠ mé překvapení, dostal jsem na telefon text, že to byl můj manžel, který mě prosil, abych mu odpustil, že nikdy nepochopil, co se mu stalo, E-mail: drwalespellhome@gmail.com NEBO WhatsApp: +2347054019402

    OdpovědětVymazat
  136. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  137. Poté, co s ním byl ve vztahu sedm let, se se mnou rozešel, udělal jsem vše pro to, abych ho přivedl zpět, ale všechno bylo marné, tolik jsem ho chtěl zpět kvůli lásce, kterou k němu mám, prosil jsem ho o všechno „Slíbil jsem, ale on to odmítl. Vysvětlil jsem někomu svůj problém online a ona mi navrhla, abych se raději obrátil na sesilatele kouzel DR ISIKOLO, který by mi mohl pomoci seslat kouzlo, abych ho přivedl zpět, ale já jsem ten typ, který kouzlu nikdy nevěřil, neměl jsem jinou možnost, než to zkusit , Zaslal jsem sesilatel kouzla a on mi řekl, že není problém, že do dvou dnů bude všechno v pořádku, že se můj bývalý ke mně vrátí před třemi dny, kouzlo seslal a překvapivě druhý den to bylo kolem 16 hodin . Můj bývalý mi volal, byl jsem tak překvapený, odpověděl jsem na volání a vše, co řekl, bylo, že ho tak mrzí všechno, co se stalo, že chce, abych se k němu vrátil, že mě tak miluje. Byl jsem tak šťastný a šel jsem k němu, tak jsme spolu začali znovu šťastně žít. Od té doby jsem slíbil, že kdokoli, koho znám, má problém ve vztahu, pomohl bych takové osobě tím, že ho odkážu na jediného skutečného a mocného kouzelníka, který mi pomohl s mým vlastním problémem a který se liší od všechny ty falešné. Kdokoli může potřebovat pomoc sesilatele kouzel, jeho e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com nebo jeho WhatsApp/Viber na: +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  138. Poté, co s ním byl ve vztahu sedm let, se se mnou rozešel, udělal jsem vše pro to, abych ho přivedl zpět, ale všechno bylo marné, tolik jsem ho chtěl zpět kvůli lásce, kterou k němu mám, prosil jsem ho o všechno „Slíbil jsem, ale on to odmítl. Vysvětlil jsem někomu svůj problém online a ona mi navrhla, abych se raději obrátil na sesilatele kouzel DR ISIKOLO, který by mi mohl pomoci seslat kouzlo, abych ho přivedl zpět, ale já jsem ten typ, který kouzlu nikdy nevěřil, neměl jsem jinou možnost, než to zkusit , Zaslal jsem sesilatel kouzla a on mi řekl, že není problém, že do dvou dnů bude všechno v pořádku, že se můj bývalý ke mně vrátí před třemi dny, kouzlo seslal a překvapivě druhý den to bylo kolem 16 hodin . Můj bývalý mi volal, byl jsem tak překvapený, odpověděl jsem na volání a vše, co řekl, bylo, že ho tak mrzí všechno, co se stalo, že chce, abych se k němu vrátil, že mě tak miluje. Byl jsem tak šťastný a šel jsem k němu, tak jsme spolu začali znovu šťastně žít. Od té doby jsem slíbil, že kdokoli, koho znám, má problém ve vztahu, pomohl bych takové osobě tím, že ho odkážu na jediného skutečného a mocného kouzelníka, který mi pomohl s mým vlastním problémem a který se liší od všechny ty falešné. Kdokoli může potřebovat pomoc sesilatele kouzel, jeho e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com nebo jeho WhatsApp/Viber na: +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  139. Chci svědčit o tom, co je to skvělé kouzlo, které mi pomohlo vrátit zpět mého manžela, který mě opustil. svěřil jsem se mu, když jsem viděl nějaké jeho svědectví na Googlu. nyní ho můžete kontaktovat, pokud potřebujete pomoc v jakékoli situaci, a ujišťuji vás, že je vždy připraven. můžete ho kontaktovat pomocí následujících údajů chubygreat@gmail.com nebo WhatsApp +2348165965904

    OdpovědětVymazat
  140. Tento příběh je skutečný. Mám šest přátel, kteří žijí v různých zemích, Belgii, Francii, Španělsku, Litvě, Polsku a Rumunsku, když s nimi mluvím o svém manželství, které bylo o zhroucení toho, o čem stále říkali, bylo kontaktovat DR WALE, všichni říkají stejně dobře DR WALE řekli, že jeho práce je skutečná a je to velmi dobrý člověk, který dodržuje slova. říkají, že vše, co udělali, za zaplacení POLOŽEK, které pro ně pracoval. Právě mi řekli, abych se řídil všemi pokyny, které mi dává. Slyšel jsem mnoho dobrých věcí o DR WALE, kontaktoval jsem ho a podělil se s ním o své problémy. Poté, co jsem mu to řekl. Poté mě požádal, abych zaplatil za POLOŽKY, za které jsem zaplatil. Odtamtud mi řekl, že během několika dní můj manžel už naše manželství neukončí. Jak jsem řekl po několika dnech, zavolal mi můj manžel a řekl mi, že mě už nechce rozvést. Dnes, když to píšu, žijeme s manželem znovu šťastně. Všechno díky DR WALE a mému dobrému příteli, který mi představil DR WALE. S pomocí DR WALE můžete být spokojeni i vy. Jeho e-mail: drwalespellhome@gmail.com NEBO WhatsApp: +2347054019402

    OdpovědětVymazat
  141. Jsem velmi překvapen zázračným zážitkem a zázraky Dr. Isikola, které se rozšířily na internetu a po celém světě. Jak úžasně pomohl lidem po celém světě obnovit jejich ztracené milenky, kontaktoval jsem ho poté, co jsem prošel tolika svědectvími různých lidí, jak Pomohl mi vrátit bývalého milence zpět, řekl jsem mu o mém manželovi, který mě opustil asi před 8 měsíci, a odešel z domu se vším, co jsem měl, byl jsem zmatený, když mi řekl jen úsměv a zbytek mysli mě ujistil, že zvládne vše za pouhých 48 hodin, po druhém dni, kdy mi zavolal můj manžel, jsem byl tak šokovaný, vybral jsem hovor a nemohl uvěřit svým uším, opravdu mě prosil, abych mu odpustil a sliboval po telefonu, Vrátil se domů a také mi dal velmi pěkné dárky, jen aby dokázal jeho lásku ke mně, byl jsem tak šťastný, že jsem musel zavolat doktoru Isikolovi a poděkoval mu, jen mi řekl, abych se podělil o dobrou zprávu po celém světě , No, pokud potřebujete efektivní a skutečné kouzlo sesilatele pro všechny problém ve vašem životě můžete kontaktovat Dr. Ofemo na jeho e-mailu: isikolosolutionhome@gmail.com nebo jeho WhatsApp/Viber na: +2348133261196. Webová stránka: https://isikololovetemple.com

    OdpovědětVymazat
  142. Můj přítel se se mnou rozešel před 2 měsíci, protože měl pocit, že ho podvádím s mým kamarádem, snažil jsem se mu vše vysvětlit, ale zaplatil hluché uši, byl jsem emocionálně zničený, protože jsem ho opravdu miloval, dokud viděl jsem na internetu příspěvek o DR ISIKOLOVI, který pomáhá lidem získat zpět svého ztraceného milence, zpočátku jsem pochyboval, jestli je to skutečné, protože jsem nikdy na takové věci nevěřil, ale rozhodl jsem se to zkusit, kontaktoval jsem ho a řekl já, co mám dělat a udělal jsem to, pak pro mě udělal kouzlo lásky Proces kouzla pro znovusjednocení milenců je velmi jednoduchý a pracuje nezištně na lidech stejným způsobem, jakým obnovil můj vztah do 48 hodin a můj přítel volal a prosil o znovu se se mnou dohodněte, pokud potřebujete pomoc s potvrzením vašeho vztahu nebo manželského problému. Tady je jeho kontakt, WhatsApp na: +2348133261196, E-mail s ním (isikolosolutionhome@gmail.com) webová stránka: https://isikololovetemple.com

    OdpovědětVymazat
  143. Dva z mých přátel a já žijeme svědectvím o dobré práci DR WALE. MOJE kamarádka Polina, její máma trpěla STORKOVOU CHOROBOU, moje kamarádka řekla, že nevidí svou mámu plakat v bolestech. Kontaktovala tedy DR WALE a řekla DR WALE, co se děje. Řekla, že jí DR WALE dal Pokyn, který má následovat, a ona zaplatila za POLOŽKY DR WALE ji požádal, aby zaplatila. DR WALE udělala léčivé kouzlo pro svou matku. Nyní je šťastná, protože její matka je zase na nohou. U mé další kamarádky jménem Maria řekla Maria, že jí DR WALE dala šťastné číslo na její loterijní hru, kterou hrála. Řekla, že jí DR WALE dala výherní číslo, díky kterému VYHRALA OSM TISÍC EUR (80 000 TISÍC EUR) V mém případě můj manžel mě vždy bil kvůli jejímu bočnímu kuřátku, řekl mi, že chce ROZVOD, protože vím, že můj manžel nebyl ve správném smyslu, kontaktoval jsem DR WALE včas a řekl mu chování mého manžela. Právě mi řekl, abych zaplatil za POLOŽKY, za které platím. Dnes jsou zbytek příběhem, který můj manžel nyní má se správným smyslem. Já a můj manžel jsme oba šťastně žili znovu. Vše díky DR WALE. E-mail: drwalespellhome@gmail.com NEBO WhatsApp: +2347054019402

    OdpovědětVymazat
  144. Pokud čelíte rozvodu a chcete se vypořádat mimo soud, nebo chcete svého bývalého manžela nebo manželku zpátky domů, je Dr. Ajayi tím správným mužem, jeho práce je opravdu působivá a bez stresu, nikdy jsem na takové věci nevěřil, ale on byl schopen změnit mé vnímání, když přivedl mého manžela zpět domů po 10 měsících odloučení a my nyní žijeme šťastně, naše finanční situace se zlepšila a v domě je mír. Jsem vděčná Dr. Ajayi, protože mi nikdy nevěřím a můj manžel se někdy vrátí, ale doktor Ajayi to umožnil. Pokud potřebujete službu kouzelného sesilatele pro jakýkoli druh životního problému, Dr Ajayi je tím pravým mužem pro tuto práci. můžete ho kontaktovat na Viber / Whatsapp: +2347084887094 nebo e-mail: drajayi1990@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  145. Jsem tu, abych se podělil o to, jak dobrý byl DR WALE v mém životě. Viděl jsem o něm dobré komentáře online. Měl jsem šanci znát někoho, pro koho předtím pracoval. Můj přítel má od narození rodinné problémy. Stejně tak dospělý se rozhodl hledat řešení sama, a tak se setkala s DR WALE, která jí pomohla vyřešit rodinný problém, který jí způsobil starosti od narození. Zaplatila za POLOŽKY DR WALE použité při práci pro ni. Řekla, že během několika dní všechny problémy skončily. Teď je šťastný člověk. Poté, co jsem vyprávěl její příběhy, kontaktuji DR WALE sám o manželce mého syna, který podváděl mého syna. Kvůli lásce, kterou k ní můj syn má, kontaktuji DR WALE ohledně řešení. Když jsem o tom řekl DR WALE, řekl, že potřebuje ODHALIT KOUZLO. Řekl mi, abych zaplatil za POLOŽKY, které jsem udělal, DR WALE také řekl, že před těmi týdny vyprší můj Syn Manželka bude žebrat. Přesně jak řekl před těmi týdny, moje žena Syna přišla s žádostí o odpuštění. Oba nyní spolu žijí šťastný život. DR WALE kontaktní e-mail: drwalespellhome@gmail.com NEBO WhatsApp: +2347054019402

    OdpovědětVymazat
  146. Všechno děkuji DR Wale za pomoc při řešení mého manželského problému. Byl to dlouhý příběh, ale řeknu jen málo o tom, jak mi tento skvělý muž jménem DR Wale pomohl přivést zpět mého muže, který se mnou už 4 roky nikdy nemluvil. Odvedl práci s jeho velkou mocnou láskou CHARM. Jediné, co jsem udělal, bylo, aby se některé položky používaly k přípravě kouzla pro mě. Poté, co použil položky, můj muž během několika dní začal volat a řekl mi, že se vrací domů. WhatsApp +2347054019402 NEBO E-mail drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  147. Jsem ohromen. To se mi opravdu děje. Mám zpět svého bývalého manžela. Jmenuji se Veronica Adrian. Jsem dnes velmi šťastný, že mohu psát o mém pomocníkovi, který se za mě modlil za můj vztah. Bůh skutečně použil tohoto muže, aby pomohl mé situaci. Prosím, poslouchejte moje slova, pokud hledáte kouzelníka, který vám pomůže, kontaktujte Dr. Isikola. Je to nejlepší sesilatel kouzel, který vám dnes pomůže. Před dvěma lety jsme měli s manželem obrovskou hádku, která vedla k našemu rozvodu. Pro mě a mého chlapečka bylo peklo, že jsme se museli přestěhovat do jiného města. Stal jsem se samoživitelem. Doktora Isikola jsem potkal teprve před měsícem, když jsem mu řekl o své situaci a on mi řekl, abych si z toho nedělal starosti. Během dvou dnů se ke mně můj bývalý manžel vrátil. Stalo se to v úterý ráno, když mi zavolali z domova (moji rodiče), že mě hledá. Přijal jsem ho, aby přišel ke mně, a omluvil se mi, jak jsem klečel před naším synem. Okamžitě jsem věděl, že mi tento muž pomohl. Jsem velmi šťastná žena se vším, co se stalo v mém životě. Pokud se chcete obrátit na sesilatele kouzel, setkejte se s Dr. Isikolo a budete překvapeni úžasnými změnami ve vašem životě. Jeho e-mail je isikolosolutionhome@gmail.com Můžete ho také WhatsApp na +2348133261196. kontaktujte ho a on vám odpoví.

    OdpovědětVymazat
  148. Úžasné kouzlo lásky, abyste se dostali zpět se svým partnerem a napravili váš nefunkční vztah.
    Můj manžel se se mnou rozešel před 3 měsíci a přinutil mě podepsat rozvodové papíry, a já jsem úplně zlomil srdce. A nemohl jsem se emocionálně dostat zpět do žádné formy. Děkuji Bohu za toto úžasné a brilantní sesilatelství kouzel, které mi přišlo na pomoc. Páni! Toto sesilatelství kouzel mi moc pomohlo. Doktor Isikolo mi zaručil naléhavé kouzlení na 24 hodin, kterého jsem přijal. Šokující! tento měsíc 5. září 2019 mi můj manžel po 48 hodinách zavolal zpět se spoustou omluvy, kterou mě ujistil, a udělal vše pro to, aby stáhl rozvodové papíry, které dříve probíhaly silou tohoto zázračného kouzelnického kouzla. Někteří lidé svědčili o tom, že přivedl svého milence Ex zpět, někteří svědčili o tom, že obnovuje dělohu, vyléčí rakovinu, virus herpes simplex a další nemoci. výrazy nestačí k poděkování. Pošlete e-mail dr Isikolo nyní pro naléhavou lásku Spell: isikolosolutionhome@gmail.com Můžete mu také WhatsApp na +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  149. Dobrý den, přátelé, jmenuji se Aisha a jsem povoláním zdravotní sestra, já a můj snoubenec chodili 6 let, ale měli jsme vážné potíže, protože jeho matka nechce, abychom se vzali, použila jinou metodu, aby se ujistila, že synu, nechci se mnou oženit, dokud se se mnou konečně bez důvodu nerozejde, opravdu ho miluji, takže hledám rychlé řešení online a měl jsem to štěstí, že jsem narazil na doktora Ajayiho, velkého kouzelníka, požehnaného jeho předky s velkými schopnostmi, Vyprávěl jsem problémem jemu a on mně, co způsobuje rozpor mezi námi, a řekl mi, co je třeba udělat, abych měl ve svém vztahu opět mír, řídil jsem se všemi jeho pokyny a dnes jsme šťastně manželství a očekáváme naše první dítě. Máte problém ve svém manželském domě nebo chcete, aby se vaše milenka vrátila po rozchodu, kontaktujte Dr. Ajayi nyní o trvalé řešení na e-mailu: drajayi1990@gmail.com nebo Whatsapp / Viber číslo: +2347084887094

    OdpovědětVymazat
  150. Originální kouzlo s názvem DR ISIKOLO
    Byl jsem tak deprimovaný, když mě můj milenec opustil kvůli jinému muži poté, co jsme spolu chodili 5 let, snažil jsem se ji prosit, aby se ke mně vrátila, odmítla a řekla, že ke mně už nemá city. Stal jsem se smutným mužem po tom všem, čím jsme spolu prošli, po té lásce, kterou jsme v minulosti sdíleli, jsem si bez ní nedokázal představit svůj život, protože moje láska k ní byla z jakéhokoli důvodu k nezaplacení z jednoho důvodu, když jsem procházela na internetu jsem viděl komentář o tom, že má moc přivést zpět bývalého milence a já jsem se rozhodl zkusit se přesvědčit sám tím, že jsem ho kontaktoval a okamžitě jsem odpověděl a vysvětlil jsem, co prožívám, a řekl, že ten druhý používá voodoo kouzlo na ni, proto mě kvůli němu kvůli mé péči o ni nechala a slíbila mi, že mi pomůže získat zpět mého milence a také mi pomůže uvrhnout na něj mrtvé kouzlo, aby mě nemohl v budoucnu bránit než tři dny toho chlapa zastřelili neznámí muži na Floridě a do 2 dnů byla moje přítelkyně v mém domě a čekala, až se vrátím z práce, a když jsem to udělal, začala prosit, že jí je líto, že nikdy nevěděla, co na ni přišlo. děkuji DR ISIKOLO, teď jsem se svou přítelkyní spokojený a vše teď probíhá hladce. kontaktujte DR ISIKOLO ohledně jakéhokoli kouzla a kouzla ex zpět prostřednictvím: isikolosolutionhome@gmail.com Můžete mu také Whatsapp na +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  151. DOBRÉ VĚCI POTŘEBUJETE ŘÍKAT O DOBRÉ OSOBĚ A TÁ OSOBA JE DR. Zde je krátký příběh. S mým šéfem pracuji již šest let. Minulý rok jsem si všiml, že už není sám sebou. Takže jsem se ho zeptal, co se s ním děje, otevřel se mi a řekl mi, že jeho žena doma vždy přivádí do jejich domu jiného muže a má s ním poměr, byl jsem šokován, když mi to řekl. Protože vím, že můj šéf byl laskavý muž, představuji mu také DR WALE, protože DR WALE byl muž, který mi pomáhal během mé těžké chvíle v manželství. Když ho můj šéf kontaktoval, řekl mi příčinu všeho, DR WALE řekl mému šéfovi, co musí zaplatit, za co za ně můj šéf zaplatil. DR WALE připravil Kouzlo kouzla, které přimělo mou šéfku, aby si uvědomila svou chybu. Takže pokud potřebujete pomoc při řešení problémů ve vztahu, DR WALE je ten správný muž, kterého můžete kontaktovat. E-mail: drwalespellhome@gmail.com NEBO WhatsApp: +2347054019402

    OdpovědětVymazat
  152. Toto svědectví duchovní pomoci DR ISIKOLO pro mě bude prohlášeno na celém internetu, aby zveřejnil jeho jméno lidem a umožnil mu pomáhat ostatním, kteří mají problémy ve vztazích. Důvěra je klíčem k úspěšnému kouzlu. Jmenuji se Robert Dylan a jsem z Londýna. Toto svědectví jsem začal psát 29. července 2020 a záměrně jsem sem uvedl datum, abych si vzpomněl, že můj dlouho ztracený vztah s mou bývalou manželkou konečně skončil jen za 2 dny od kontaktu s DR ISIKOLO Spiritual. 20. března jsem se znovu spojil se svou bývalou manželkou poté, co jsem 20. března kontaktoval DR ISIKOLO prostřednictvím jeho WhatsApp a do 2 dnů se ke mně moje bývalá manželka vrátila poté, co se od ní odloučila na více než 8 let. Byl to zázrak, protože jsem nikdy nevěřil, že to bude možné. Stále mě překvapuje, že když píšu toto svědectví, stále spí v naší manželské posteli. Jsem opravdu šťastný, pane. Děkuji, že jste mi pomohli, a modlím se, aby i další úžasní lidé vydali nádherná svědectví o vás. Spojte se s DR ISIKOLO Spiritual a zachraňte svůj vztah. E-mail: isikolosolutionhome@gmail.com Můžete mu také Whatsapp na +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  153. Vynikající a úžasná služba, jak získat zpět svého bývalého.
    Komu se to může týkat, opravdu jsem ocenil, jak The Great DR ISIKOLO využil své intuitivní vedení a dovednosti jako trenéra života a také svou empatii, aby mi vrátil svou spřízněnou duši. Pro 100 procent bezplatných skutečných psychiků, konzultant, který přivede zpět vaše bývalé a vyřeší všechny vaše obecné problémy nebo problémy s trápením. můj partner mě opustil kvůli nekonečným bojům a hádkám a já jsem byl měsíce zničený a získal jsem své štěstí zpět, když jsem ho kontaktoval. Jediný DR ISIKOLO The Great je jediný, kdo vám může pomoci. Vyřešil můj problém za mě. Přivedl mého bývalého do 48 hodin konzultace. Spojte se s e-mailem The Great DR ISIKOLO: můžete kontaktovat e-mail Dr. Isikolo; isikolosolutionhome@gmail.com Můžete jej také WhatsApp/Viber na +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  154. Přečtěte si a také kontaktujte Dr. Sunny, pokud potřebujete silné kouzlo lásky k vyřešení vašeho narušeného vztahu.
    Když jsem byla v šestém měsíci těhotenství se svým druhým dítětem, rozvedla jsem se s manželem. Od doby, kdy bylo počato naše první dítě, jsme se hádali a hádali nepřetržitě, ona už nemilovala žádnou lásku ani důvěru od něj, takže se se mnou rozvedl. A při všech těchto pokusech jsem se snažil získat všechny různé prostředky, jak ho získat zpět, také jsem vyzkoušel několik různých magických kol v mé zemi bydliště, ale žádný z nich mi Toma nemohl přivést zpět. Byl to jen doktor Sunny, který zaručil naléhavé seslání kouzel na 48 hodin a ujistil mě, že můj manžel bude znovu se mnou. Píšu vám, abych vám poděkoval a děkuji vám za dodržení vašich slibů a za použití vaší nadané a velké síly, abyste ho přivedli zpět domů. Byl jsem nadšený, když jsem věděl, že se specializujete na slučování Milenců. Děkuji vám, pane, že jste mi pomohl v nejhorších dobách mého života, že jsem byl tak velkým kouzelníkem a že mi dal kouzlo lásky, které mi přineslo tolik radosti z mého manželství. Můj manžel je zpět a slibuji, že mě už nikdy neopustí. Pokud pochybujete o jeho schopnostech, věřte mi. Měl bys mít šanci. Vyplácí se způsoby, které jste si ani nedokázali představit. Pokud jste právě teď silnější a potřebujete silné a naléhavé kouzlo lásky, abyste přivedli zpět své laskavé kontaktování Dr. Sunny, právě teď je jedinou odpovědí na obnovení vašeho rozbitého vztahu nebo manželství. drsunnydsolution1@gmail.com nebo Whatsapp ho na +2348082943805. Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  155. Každý máme v životě své různé příběhy. byli vzhůru a dolů, ale byl jsem více zdrcen, když můj snoubenec, se kterým chodíme 7 let, řekl, že bychom měli odvolat náš vztah, nezažil jsem ten druh bolesti, který jsem v ten den v životě cítil. Zeptal jsem se, co jsem udělal špatně, ale on řekl, že je unavený, po 3 měsících odloučení jsem narazil na svědectví dámy, která mluvila o dobrých věcech o doktorovi Ajayim, kouzelníkovi, který pomohl mnoha lidem obnovit mír a lásku v jejich domě, Opravdu miluji svého muže a chci ho zpět do mého života, takže jsem oslovil doktora Ajayiho a vysvětlil mi, že po nějaké konzultaci mi bylo řečeno, v čem je problém a co dělat, abych obnovil svůj vztah, vše jsem si vyžádal a po 72 hodinách kouzla, které mě můj snoubenec kontaktoval, a teď jsme šťastně manželé. Pokud potřebujete pomoc pravého sesilatele kouzel, můžete se spolehnout na Dr. Ajayi a věřím, že budete mít důvod se znovu usmívat. Kontaktujte Viber / Whatsapp: +2347084887094

    OdpovědětVymazat
  156. To není vtip. DŮVĚRUJTE SKVĚLÉ DR. ISIKOLO, KTERÉ VÁM POMŮŽOU S MILOVANÝMI PROBLÉMY. Jmenuji se Senna Rayan. Skvělý DR ISIKOLO je opravdu silný a ví, jak dělat svou práci perfektně. Kdyby nebylo jeho, nedokázal jsem si představit, co by se stalo. Můj bývalý se mnou vždy hádal a vždy se mnou týral. Začal se chovat divně a zábavně a nechal mě bez důvodu pro jinou dívku. Myslel jsem, že veškerá naděje je pryč. Hledal jsem pomoc na internetu a narazil jsem na Great DR ISIKOLO. Viděl jsem o něm tolik svědectví. Byl jsem potěšen a kontaktoval jsem ho na jeho e-mailu a řekl mu, co se děje. Zasmál se a ujistil mě, abych se uklidnil, že mi pomůže a že se můj bývalý vrátí a prosí mě. Udělal svou práci a seslal pro mě kouzlo a za 2 dny se můj bývalý omluvil, jak mi řekl. Dnes oba žijeme společně a jsme ještě více zamilovaní, než jak jsme zvyklí být předtím, než odešel. Požádejte o pomoc Velkou DR ISIKOLO. Můžete ho kontaktovat na e-mailu: isikolosolutionhome@gmail.com Můžete jej také WhatsApp/Viber na +2348133261196. Webová stránka: https://isikololovetemple.com

    OdpovědětVymazat
  157. To opravdu fungovalo a jsem hrdý, že o tom mohu svědčit. Viděl jsem příspěvek o tom, jak dáma dostala svého muže zpět od DR AJAYI. Pomohl jí získat jejího bývalého manžela zpět. Moje žena se se mnou před 1 rokem rozvedla, aby žila s jiným mužem, a já jsem se ji snažil pustit, ale nemohl jsem, takže se snažím udělat mnoho věcí, abych ji získal zpět a ona se ke mně odmítá vrátit. Jednoho dne jsem navštívil fórum, kde jsem získal tipy, jak ji získat zpět, a tam jsem viděl paní svědčící o tom, jak jí DR AJAYI pomohla získat jejího muže zpět poté, co byl svázán kouzlem jiné ženy a DR AJAYI byla ta, která jí pomohla . Ačkoli jsem nikdy nevěřil v duchovní práci, neochotně jsem ho zkoušel, protože jsem byl zoufalý, kontaktoval jsem ho a vysvětlil mu své problémy, k mému největšímu překvapení mi DR AJAYI pomohl přivést svou ženu po 2 dnech a nyní je můj vztah dokonalý stejně on slíbil. Získání trvalého kouzla zpět nejen přivede zpět někoho, koho milujete, ale také to znovu sjednotí váš cit milence, abyste byli s touto osobou stejně šťastní. Moje žena se mnou nyní zachází jako s králem a vždy říká, že mě pořád miluje. Pokud procházíte obtížemi ve svém vztahu, DR AJAYI vám může pomoci vyřešit manželské problémy, KONTAKTUJTE SE S NÁM NA E-MAILU: drajayi1990@gmail.com nebo WhatsApp / Viber číslo +2347084887094

    OdpovědětVymazat
  158. Ahoj všichni, rád se podělím o své svědectví od silného tvůrce kouzel jménem Dr Spiritual Moon. Jsem Marie Anette a žiji v Dánsku, s manželem jsme se 20. února 2021 trochu pohádali a on mě i děti nechal pro jinou ženu, tolik ho miluji. Hledám pomoc online a viděl jsem mnoho doporučení od lidí o tom, jak jim Dr. Spiritual Moon pomohl a přišel s pozitivními výsledky, jako je rozvod, rakovina, duchovní problémy a Barrens při porodu a další. Dne 21. února 2021 jsem mu tedy poslal e-mail a sdělil mu svůj problém a on mi dal pokyny, kterými jsem se řídil, a 26. února 2021 se můj manžel vrátil domů, aby prosil o odpuštění, a nyní žijeme šťastně společně, vše díky Dr. Duchovnímu Měsíci za obnovení mého manželství. Pro kohokoli z vás, kteří mají podobný problém, kontaktujte ho ještě dnes a požádejte o pomoc, zde je jeho osobní e-mail: arthurmoon01@gmail.com NEBO WHATSAPP +27632112768

    OdpovědětVymazat
  159. Právě jsem dostal svého bývalého manžela zpět pomocí milostných kouzel odborníků Dr. ISIKOLO (https://isikololovetemple.com).
    Můj manžel mě opustil pro jinou ženu. Byly to jen 3 roky našeho manželství. Nejbolestivější je, že jsem byla těhotná s naším druhým dítětem. Chtěl jsem ho zpátky. Udělal jsem vše, co bylo v mých silách, abych ho přivedl zpět, ale všechno bylo marné, chtěl jsem ho tak strašně zpět kvůli lásce, kterou jsem k němu měl, prosil jsem ho o všechno, slíbil jsem, ale on odmítl. Vysvětlil jsem svému příteli můj přítel a ona mi navrhla, abych se raději obrátil na sesilatele kouzel, který by mi mohl pomoci seslat kouzlo, abych ho přivedl zpět, neměl jsem jinou možnost, než to zkusit. Poslal jsem zprávu o sesilateli kouzel zvaném dr nkosi a on mě ujistil, že nebyl žádný problém a že do 48 hodin bude všechno v pořádku. Vrhl kouzlo a překvapivě o 48 hodin mi zavolal můj manžel. Byl jsem tak překvapený, odpověděl jsem na hovor a jediné, co řekl, bylo, že ho tak mrzí všechno, co se stalo. Chtěl, abych se k němu vrátil. Také řekl, že mě tolik miluje. Byl jsem tak šťastný a šel jsem k němu, tak jsme znovu začali šťastně žít společně. Díky dr nkosi. pokud jste zde a váš milenec vás odmítá, nebo se váš manžel přestěhoval k jiné ženě, už neplačte, kontaktujte DR ISIKOLO o pomoc hned .. Zde jeho kontakt, WhatsApp ho: email: isikolosolutionhome@gmail.com Můžete také WhatsApp ho na +2348133261196. navštivte jeho web (DR ISIKOLO): https://isikololovetemple.com.

    OdpovědětVymazat
  160. Narazil jsem na svědectví o DR WALE. Žena sdílela, jak někdo používal magické kouzlo k zadržení svého manžela a její manžel jí nedal čas a žena byla zraněna. Když kontaktovala DR WALE, řekla, že je vše v pořádku. Řekla, že DR WALE jí pomohl všechno otočit. Řekla, že oba teď spolu zůstávají šťastní. Dalším dobrým svědectvím o DR WALE byl muž, který si stěžoval na to, jak ho jeho žena podvádí, a neví, jak ji chytit. Řekl, že kontaktoval DR WALE o pomoc, řekl, že když kontaktoval DR WALE, DR WALE pro něj udělala kouzlo, díky němuž příliš chytil její manželku při činu. Po přečtení všech svědectví jsem se obrátil na DR WALE o pomoc, protože můj manžel doma se mě plánoval rozvést. Když jsem řekl DR WALE, řekl mi, že vše bude zase v pořádku. Řekl mi, abych dostal kouzelné předměty, které jsem udělal. Připravil mi kouzlo a do pár dnů zavolal můj manžel, který mě plánoval opustit, zavolal na soud a řekl jim, že se za mě stále bere. Jen chci poděkovat DR WALE za veškerý dobrý zázrak, který pro mě udělal. E-mail: drwalespellhome@gmail.com NEBO WhatsApp +2347054019402

    OdpovědětVymazat
  161. Ano, je pravda, že DR ISIKOLO je nejlepší sesilatel kouzel kdekoli. Jmenuji se Marie Lyons a byl jsem klientem pro DR ISIKOLO a musím vám říct, že je to opravdový kouzelník. Když jsem kontaktoval toto sesilatele kouzel, můj přítel mě opustil na 2 roky a vždy jsem ho chtěl zpátky ke mně. Potkal jsem DR ISIKOLO, aby mi pomohl asi před měsícem, a znovu jsem se spojil se svým přítelem. Když mě můj bývalý přítel opustil, bylo to pro mě nepokoje, že jsem jedno jisté ráno fackoval svou starší sestru. To se pro mě stalo katastrofou, že jsem měl fyziologické trauma a moje rodina se velmi obávala o mé zdraví. Po 2 letech jsem se se svědectvím setkal také s DR ISIKOLO a on mi řekl, abych se uklidnil, že bez ohledu na problém je v pořádku a je připraven pomoci každému, kdo k němu přijde. Jen za 3 dny mi zavolal bývalý a chtěl se setkat. Souhlasil jsem a připravil se na setkání s ním a on mi řekl, jak se cítil provinile za to, co udělal, a chtěl mě zpátky. Chválil jsem DR ISIKOLO za jeho úžasnou práci a doporučím ho každému, kdo potřebuje kouzlo. Kontaktujte ho, aby vám pomohl, a rychle na jeho e-mailu E-mail: isikolosolutionhome@gmail.com Můžete ho také WhatsApp na +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  162. Bůh žehnej Duchovnímu Dr. Moonovi za to, že mi pomohl získat lásku a dostat mého manžela zpět do mého života. Bratří, můj život trpěl po dlouhou dobu láskou, zkoušel jsem tolik způsobů, ale zdá se, že funguje. Ale měl jsem kontakt s duchovním Dr. Moonem, dne 25. ledna 2021, s nímž jsem viděl tolik lidí svědčit o tom, jak jim všem pomohl jejich milostný život a manžel a manželka zpět v jejich životě, tímto duchovním Dr. Moon. 26. ledna 2021 jsem mu tedy vysvětlil celý svůj problém a on slíbil, že mého manžela vrátí do mého života. Dal jsem mu tedy veškerou výhodu pochybností a hle, připravil kouzlo lásky a 30. ledna 2021 mi ho poslal do mé země. A můj manžel se ke mně vrátil domů 5. února 2021, jsem hrdý na to, že můj manžel je nyní doma se mnou a mými dětmi a náš život byl obnoven do normálu. Takže v případě, že tam venku trpíte získáváním své lásky zpět a potřebujete někoho, kdo vás bude milovat. Chci vám říct, abyste rychle kontaktovali: Dr. Spiritual Moon Jeho e-mail: arthurmoon01@gmail.com NEBO WHATSAPP +27632112768

    OdpovědětVymazat
  163. Ahoj přátelé, jsem tu, abych řekl úžasné a úžasné svědectví o Velkém kouzelnickém sesilateli DR ISIKOLO, který mi pomohl. Jmenuji se Cristina Samok. Získání mého milence zpět je to, co jsem nejméně očekával a nikdy jsem si nedokázal představit. Já a můj milenec jsme manželé pět let a žijeme šťastně, ale najednou se úplně změnil a odvrátil se ode mě a nikdy jsem nevěděl, co se děje, snažil jsem se ho zeptat, ale on mi odmítl říct, co problém je, a postupem času hledal rozvod. Byl jsem tak ustaraný a zmatený a udělal jsem vše, co bylo v mých silách, abych ho dostal zpět, ale nebylo to snadné, myslel jsem, že se ztratila veškerá naděje, a při hledání cesty ven mi řekl můj přítel, který měl podobný problém mě o velkém sesilateli kouzel zvaném Dr. ISIKOLO, který jí pomohl získat zpět i jejího přítele. Nikdy nevěřím v kouzlení v celém mém životě nebo v kouzlo, protože jsem si nikdy nemyslel, že to bude fungovat, ale pokusil jsem se dát tomuto muži šanci a k ​​mému největšímu překvapení vrhl kouzlo, aby přivedl zpět mého milence, ale dnes jsme zpět společně do krásného domova se třemi krásnými dětmi. Děkuji Dr. ISIKOLO. Jsme znovu spolu šťastní a využívám této příležitosti, abych informoval kohokoliv, kdo projde podobnou situací. Nebo pokud potřebujete Cure kontaktovat ho na e-mailu: isikolosolutionhome@gmail.com nebo whatsApp number: +2348133261196

    OdpovědětVymazat
  164. Bůh žehnej Duchovnímu Dr. Moonovi za to, že mi pomohl získat lásku a dostat mého manžela zpět do mého života. Bratří, můj život trpěl po dlouhou dobu láskou, zkoušel jsem tolik způsobů, ale zdá se, že funguje. Ale měl jsem kontakt s duchovním Dr. Moonem, dne 25. ledna 2021, s nímž jsem viděl tolik lidí svědčit o tom, jak jim všem pomohl jejich milostný život a manžel a manželka zpět v jejich životě, tímto duchovním Dr. Moon. 26. ledna 2021 jsem mu tedy vysvětlil celý svůj problém a on slíbil, že mého manžela vrátí do mého života. Dal jsem mu tedy veškerou výhodu pochybností a hle, připravil kouzlo lásky a 30. ledna 2021 mi ho poslal do mé země. A můj manžel se ke mně vrátil domů 5. února 2021, jsem hrdý na to, že můj manžel je nyní doma se mnou a mými dětmi a náš život byl obnoven do normálu. Takže v případě, že tam venku trpíte získáváním své lásky zpět a potřebujete někoho, kdo vás bude milovat. Chci vám říct, abyste rychle kontaktovali: Dr. Spiritual Moon Jeho e-mail: arthurmoon01@gmail.com NEBO WHATSAPP +27632112768

    OdpovědětVymazat
  165. Ahoj všichni, rád se podělím o své svědectví od silného tvůrce kouzel jménem Dr Spiritual Moon. Jsem Marie Anette a žiji v Dánsku, s manželem jsme se 20. února 2021 trochu pohádali a on mě i děti nechal pro jinou ženu, tolik ho miluji. Hledám pomoc online a viděl jsem mnoho doporučení od lidí o tom, jak jim Dr. Spiritual Moon pomohl a přišel s pozitivními výsledky, jako je rozvod, rakovina, duchovní problémy a Barrens při porodu a další. Dne 21. února 2021 jsem mu tedy poslal e-mail a sdělil mu svůj problém a on mi dal pokyny, kterými jsem se řídil, a 26. února 2021 se můj manžel vrátil domů, aby prosil o odpuštění, a nyní žijeme šťastně společně, vše díky Dr. Duchovnímu Měsíci za obnovení mého manželství. Pro kohokoli z vás, kteří mají podobný problém, kontaktujte ho ještě dnes a požádejte o pomoc, zde je jeho osobní e-mail: arthurmoon01@gmail.com NEBO WHATSAPP +27632112768

    OdpovědětVymazat
  166. Z toho se musíme všichni poučit. můj přítel, její a manžel potřebovali služebnou, tak si našli jednu pro sebe. když s nimi služebná zůstávala, můj přítel si začal všímat vtipného chování. moje přítelkyně si všimla, že její manžel a služebná se spolu mají. služka použila špatné kouzelné kouzlo, aby svázala mou přítelkyni a její manžel, služebná převzala kontrolu nad jejich domovem. protože moje kamarádka potřebovala zastavit všechny nesmysly, které se v jejím domě dějí, požádala o pomoc DR WALE. řekla, že řekla DR WALE všechno a DR WALE jí řekl, že všechno bude v pořádku. řekla, že ji DR WALE požádal, aby zaplatila za duchovní předměty, za které platí. DR WALE ji duchovně kouzlila, aby zahnala služebnou z jejich domu. a její manžel se vrátil k jeho snímání. Poté, co DR WALE odvedl skvělou práci pro mého přítele, kontaktoval ho další z mých přátel a stěžoval si, že ji její manžel vždy bil, byla hořká, ale přesto jí DR WALE pomohla vrátit její úsměv, když připravoval kouzlo, které obnovilo její manželství. dnes oba moji kamarádi žijí znovu šťastně se svým manželem. WhatsApp: +2347054019402 NEBO E-mail: drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  167. Četl jsem několik svědectví DR ISIKOLO o tom, jak pomohl mnoha lidem přivést zpět své milence za 2 dny kouzlem lásky. Měl jsem problém se svým přítelem, tak jsem se rozhodl ho kontaktovat, protože svého přítele tolik miluji. odešel z domova a řekl, že se o vztah už bezdůvodně nezajímá, byl jsem v šoku. Kontaktoval jsem DR ISIKOLO a on mi řekl, že můj přítel se ke mně v příštích 2 dnech vrátí, DR ISIKOLO vytvořil kouzlo lásky a to mi otevřelo oko, aby viděl, jak moc se máme rádi, a on se vrátil domů. Když píšu toto svědectví, jsem nejšťastnější dívka na zemi. můj přítel a já žijeme šťastný život a naše láska je nyní silnější, než byla předtím, než jsme se rozešli. Děkuji DR ISIKOLO za nadměrnou práci, kterou pro mě udělal, a pomohl mi dostat se zpět s mým přítelem. pokud čelíte jakémukoli problému ve vztahu a chcete rychlé řešení, kontaktujte Dr. Ajayi na e-mailu: isikolosolutionhome@gmail.com nebo WhatsApp číslo: +2348133261196

    OdpovědětVymazat
  168. Bůh žehnej Duchovnímu Dr. Moonovi za to, že mi pomohl získat lásku a dostat mého manžela zpět do mého života. Bratří, můj život trpěl po dlouhou dobu láskou, zkoušel jsem tolik způsobů, ale zdá se, že funguje. Ale měl jsem kontakt s duchovním Dr. Moonem, dne 25. ledna 2021, s nímž jsem viděl tolik lidí svědčit o tom, jak jim všem pomohl jejich milostný život a manžel a manželka zpět v jejich životě, tímto duchovním Dr. Moon. 26. ledna 2021 jsem mu tedy vysvětlil celý svůj problém a on slíbil, že mého manžela vrátí do mého života. Dal jsem mu tedy veškerou výhodu pochybností a hle, připravil kouzlo lásky a 30. ledna 2021 mi ho poslal do mé země. A můj manžel se ke mně vrátil domů 5. února 2021, jsem hrdý na to, že můj manžel je nyní doma se mnou a mými dětmi a náš život byl obnoven do normálu. Takže v případě, že tam venku trpíte získáváním své lásky zpět a potřebujete někoho, kdo vás bude milovat. Chci vám říct, abyste rychle kontaktovali: Dr. Spiritual Moon WHATSAPP +27632112768

    OdpovědětVymazat
  169. Chtěl bych využít této příležitosti a poděkovat duchovnímu Dr. Moonovi za to, co pro mě udělal, a za to, že mi pomohl získat zpět moji bývalou manželku s jeho kouzlem duchovní lásky. Nejprve jsem si myslel, že to nebude fungovat, dokud tomu nebudu věřit a říká mi, že je to záruka, a skutečně se 20. prosince 2020 moje žena ke mně vrátila. Moje žena se mnou a dětmi jsou zase spolu. Díky Duchovnímu Dr Moonovi radím vám lidem, kteří potřebují kouzlo lásky k uzavření smlouvy Duchovní Dr Moon email: arthurmoon01 @ gmail. com NEBO WHATSAPP +27632112768

    OdpovědětVymazat
  170. Chtěl bych využít této příležitosti a poděkovat duchovnímu Dr. Moonovi za to, co pro mě udělal, a za to, že mi pomohl získat zpět moji bývalou manželku s jeho kouzlem duchovní lásky. Nejprve jsem si myslel, že to nebude fungovat, dokud tomu nebudu věřit a říká mi, že je to záruka, a skutečně se 20. prosince 2020 moje žena ke mně vrátila. Moje žena se mnou a dětmi jsou zase spolu. Díky Duchovnímu Dr Moonovi radím vám lidem, kteří potřebují kouzlo lásky k uzavření smlouvy Duchovní Dr Moon email: arthurmoon01@gmail.com NEBO WHATSAPP +27632112768

    OdpovědětVymazat
  171. Oženil jsem se se svým přítelem ze střední školy, oba máme spolu dvě děti. žili jsme dobře, dokud nás nepřijel navštívit macecha. po týdnu odešla, můj manžel se začal chovat vtipně, také jsem to byla já. Byl jsem šokován a překvapen, protože jsem nikdy nevěděl, co jsem udělal špatně. řekl mi, že končí naše manželství, a vezme s sebou také děti. protože vím, že můj manžel nebyl takový druh člověka se zlým srdcem, potřeboval jsem hledat řešení včas. tak jsem narazil na DR WALE, který o něm viděl spoustu dobrých svědectví. tak jsem ho kontaktoval a řekl mu všechno, co se se mnou dělo. DR WALE mi řekl, že pro mě připraví kouzlo, a požádal mě, abych dostal nějaké předměty, za které jsem zaplatil také. poté, co pro mě seslal kouzlo, se ukázalo, že je to můj nevlastní otec mého manžela, který stál za vším, co se v našem manželství dělo. udělala kouzlo příliš oddělené já a můj manžel, můj manžel macecha je nyní v hanbě. vše díky DR WALE, který přišel napravo, aby mi pomohl z tohoto nepořádku. DR WALE je dobrý muž jeho slov. můžete také kontaktovat a on vám přinese zpět vaše štěstí. WhatsApp +2347054019402 NEBO drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  172. Oženil jsem se se svým přítelem ze střední školy, oba máme spolu dvě děti. žili jsme dobře, dokud nás nepřijel navštívit macecha. po týdnu odešla, můj manžel se začal chovat vtipně, také jsem to byla já. Byl jsem šokován a překvapen, protože jsem nikdy nevěděl, co jsem udělal špatně. řekl mi, že končí naše manželství, a vezme s sebou také děti. protože vím, že můj manžel nebyl takový druh člověka se zlým srdcem, potřeboval jsem hledat řešení včas. tak jsem narazil na DR WALE, který o něm viděl spoustu dobrých svědectví. tak jsem ho kontaktoval a řekl mu všechno, co se se mnou dělo. DR WALE mi řekl, že pro mě připraví kouzlo, a požádal mě, abych dostal nějaké předměty, za které jsem zaplatil také. poté, co pro mě seslal kouzlo, se ukázalo, že je to můj nevlastní otec mého manžela, který stál za vším, co se v našem manželství dělo. udělala kouzlo příliš oddělené já a můj manžel, můj manžel macecha je nyní v hanbě. vše díky DR WALE, který přišel napravo, aby mi pomohl z tohoto nepořádku. DR WALE je dobrý muž jeho slov. můžete také kontaktovat a on vám přinese zpět vaše štěstí. WhatsApp +2347054019402 NEBO drwalespellhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  173. Je mi ctí sdílet toto zázračné svědectví světu. Můj manžel se se mnou rozvedl před 4 měsíci a já jsem byla plná výčitek svědomí, protože jsem nevěděla, co dělat, abych změnila problémy s mým manželem. Hledal jsem na internetu pomoc, jak mohu získat pomoc v manželství, a objevil jsem skvělé svědky o DR ISIKOLOVI, který se svými kouzly postupoval progresivně. Spojil jsem se s ním a hle, DR ISIKOLO mi řekl, že pro mě připraví kouzlo, které přivede zpět mého manžela. Byl jsem skeptický, ale neměl jsem jinou možnost, než s ním pracovat. O 2 dny později mi manžel zavolal, že se vrací domů, a od toho dne až do této chvíle jsme žili v míru. Nyní je zpět s tolika láskou a péčí. dnes jsem rád, že vám všem dávám vědět, že toto kouzelné sesilatele má sílu přivést milence zpět a nejpřekvapivější věcí je, že naše láska je nyní velmi silná, každý den je štěstí a radost. a Není nic jako být s mužem, kterého milujete. DR ISIKOLO velmi doporučím každému, kdo tam venku potřebuje pomoc. Pokud máte jakýkoli problém, kontaktujte DR ISIKOLO, dávám vám 100% záruku, že vám pomůže !!. E-mail: isikolosolutionhome@gmail.com nebo whatsApp číslo: +2348133261196

    OdpovědětVymazat
  174. Byl jsem ženatý 13 let. Moje manželství se nějakou dobu zhoršovalo, takže se to muselo rozvinout. Byla jsem jeho loajální, věrně podporující a důvěřující manželka. Měl další divokou stránku, která se vymkla kontrole. Poslední příhodou je, když jsem 2 týdny před naším 14. výročím svatby zjistil, že má poměr. Z ničeho nic na mě můj manžel právě spustil rozvodovou řeč. Byla jsem tak zraněná a že jsem nezávislá žena, myslela jsem si, že dokážu zvládnout to, že jsem svobodná. Bylo tak těžké jít dál, takže jsem se musel obrátit o pomoc online. Naši manželé a rodinní terapeuti si mysleli, že na mém manželovi není „něco“ v ​​pořádku. Připojil jsem se k internetu a zjistil jsem DR DRIKIKOLO a jeho dobré recenze práce s kouzly. Objednal jsem si kouzlo Lásky na jeho webu. O 48 hodin později ráno kolem 9:34 jsem byl úplně šokován tím, jak mi zavolal můj manžel a řekl mi, jak moc mi chybí. Jeho kouzlo na mě fungovalo tak rychle a můj manžel byl tak milující, přirozený a já mám šťastné manželství poté, co jsem použil jeho kouzlo lásky. Pokud jste v manželství bez lásky a nešťastném, které nelze zachránit, věřte mi. Na konci tohoto tunelu je světlo. Můžete ho kontaktovat na jeho kontaktních údajích. e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com nebo whatsApp číslo: +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  175. KONTAKTUJTE DR. TONY NA SVÉ ŘEŠENÍ NA VAŠE LÁSKÉ NEBO MANŽELSKÉ PROBLÉMY A VŠECHNY
    Musím vydat toto zázračné svědectví, které je pro mě dosud neuvěřitelné. Před 2 lety jsem měl problém s manželem, což vedlo k našemu rozchodu. Když se se mnou rozešel, nebyl jsem zase sám sebou, cítil jsem se ve svém nitru tak prázdný, moje láska a finanční situace se zhoršila, dokud mi blízký přítel (Angela) neřekl o kouzelníkovi, který jí pomohl problém se také jmenuje DR ISIKOLO, tak jsem mu poslal e-mailem kouzlo sesilatele a řekl jsem mu svůj problém a udělal jsem to, o co mě požádal, abych zkrátil dlouhý příběh. Než jsem věděl, co se děje, můj manžel mi zavolal a řekl mi, že se ke mně vrací jen za 2 dny a já jsem byl tak šťastný, že ho mám zpět. Máme spolu dvě děti a jsme se sebou spokojení. Děkuji DR ISIKOLO za záchranu mého vztahu a také za záchranu ostatních. pokračujte ve své dobré práci DR ISIKOLO, pokud máte zájem ho kontaktovat a dosvědčit toto požehnání jako já nebo prožíváte těžký život a potřebujete pomoc v takovém problému, můžete kontaktovat jeho e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com. Můžete mu také zavolat nebo Whatsapp na +2348133261196. jeho přímý web: https://isikololovetemple.com

    OdpovědětVymazat

Kdo je Veronika Hurdová?

Kdo je Veronika Hurdová?
Veronika je šťastná žena. Kdyby se snažila dopředu naplánovat svůj život, nemohlo to dopadnout líp než skutečnost. Je mámou tří báječných dětí, jejichž věk se neustále mění, ale vypadá to, že nebude trvat dlouho a všechny ji přerostou. Kdysi dávno, bylo to nějak hned potom, co vymřeli dinosauři, si založila blog s naprosto hloupým názvem Krkavčí matka. Její mladické neuváženosti navzdory si ale její psaní získalo srdce mnoha tisíců čtenářů, díky čemuž si Veronika dnes může žít svůj sen. Je autorkou několika knih a napsala jich už tolik, že při dotazu na jejich celkový počet znejistí. Ve zbytku času Veronika učí děti doma, hodně s nimi cestuje a dobrovolničí na farmách po světě.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...