úterý 10. října 2017

Je mi 34 let. Za 12 dní umřu

Před pár dny jsem oslavila 34. narozeniny.

Když mi bylo náct, považovala jsem všechny lidi nad 30
1) za trapáky,
2) za vykopávky.

Od té doby jsem tedy evidentně mentálně, emocionálně a lidsky významně pokročila, protože si to o nich už nemyslím :-)



34 let je pro mě osobně magický věk.
Ve 34 letech totiž umřel Honza.
Bylo to jen pár dní po jeho narozeninách.

Kdyby mi byl na světě vyměřený stejný čas jako jemu, zbývalo by mi posledních 12 dní života


Tahle pomyslná čára mě nutí bilancovat a přemýšlet o svém životě víc než obvykle.

Jak mě toho přes léto moc (chytrého) nenapadalo, tak teď ty své myšlenky sotva stíhám chytat do svého poznámkovníčku v mobilu.

Pracovně teď ale svištím třetí kosmickou, takže sdílím jen zlomek toho, co mi běží v hlavě, na krkavčím Facebooku a na psaní blogu čas nezbývá.
No co už, svět si bude muset na ta moudra počkat :-D





Skoro každý večer si při čištění zubů svému odrazu v zrcadle položím otázku:

"Jsi v pohodě s tím, kdyby ses zítra ráno už neprobudila?"


Tahle otázka není z mé hlavy.
Setkala jsem se s ní poprvé u Stevea Jobse, který prý když si několik dní po sobě odpověděl, že to v pohodě není, tak šel a něco ve svém životě změnil.

Podruhé jsem tuhle myšlenku četla v knížce Tuesdays with Morrie, kde se umírající profesor zamýšlí nad tím, že kterýkoliv z dní, který žijeme, může být ten poslední.

Slyšet den co den tuhle otázku má dva zásadní vlivy na můj život.



1) Pomáhá mi to přijmout mou smrtelnost


Napoprvé vám ta otázka bude znít divně.
Možná dostanete strach z toho, že můžete FAKT jednou umřít.

Celý život jsme zvyklí usínat s tím, že se probudíme a bude zítra.
Jenomže jednoho dne žádné zítra nebude.

Některý z těch dnů bude prostě poslední.
A co je důležité: Ten den bude velmi pravděpodobně tak obyčejný, jako byl dnešek.

Žádné fanfáry, žádné konfety, žádné návštěvy Disneylandů.
Žádná možnost užít si ten den "konečně podle sebe".


Dnešek byl obyčejný. A já jsem za to neskonale ráda.


2) Pomáhá mi to žít v souladu sama se sebou a přijímat se



Když vám zbývá 12 dní, není čas žít svůj život blbě.
A stejné je to s perspektivou 120 dní... nebo 1 200 dní... nebo 12 000 dní.

Je to prostě zatraceně krátká doba na to, abych žila odpojená od své podstaty.


  • Co bych dělala, kdybych se nebála?
  • Co bych dělala, kdyby peníze nehrály roli?
  • Žiju život, nebo vydělávám na život?
  • Dělám svým konáním sebe, lidi kolem a svět lepším místem k bytí?
  • Jsem na sebe hodná?
  • Ví lidé, které mám ráda, že je mám ráda?
  • Kolikrát jsem se dneska smála a zpívala?


Tyhle otázky očistí podstatné od nepodstatného.
Protříbí život a nechají ho prostinký a krásný.


Najednou není potřeba spěchat. Stačí být pozorná, připravená a nechat věci plynout.

Najednou není potřeba nedůvěřovat. Protože když nepochybujete o sobě, není potřeba pochybovat o světě.



Nevím, jak moc bude tenhle blogpost srozumitelný.
Mám toho teď v hlavě tolik a snažím se to všechno zdrcnout do pár slov.

Kdybyste si ale měli odnést ze čtení jen jednu jedinou věc, zkuste do svého příštího večerního čištění zubů zařadit otázku "Jsem v pohodě s tím, kdybych se zítra ráno nevzbudil/a?".

A já bych byla šťastná přešťastná, kdybyste si mohli stejně jako já co nejčastěji odpovědět na tuhle otázku "Ano, jsem".

76 komentářů :

  1. Děkuju za probuzení.

    OdpovědětVymazat
  2. Veroniko,

    nikdo normální zdravý nemůže být ve 34 letech „v pohodě“, kdyby měl zítra umřít. Nota bene máma 3 malých dětí.

    Věřím, že čas vám duši pomůže zahojit. Život není jen o smrti! Tak proč vše vztahovat k úhlu pohledu zubaté?

    Vláďa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nezlobte se Vláďo, ale nemohu souhlasit. Divam se na to podobne jako Veronika. I mama 3 malych deti muze byt smirena s tim, ze je smrtelna. Neznamena to vsak, ze by opravdu mela zitra umrit. Znamena to jen to, ze je spokojena a smirena s tim, jaky zivot vede. ;-)

      Irena.

      Vymazat
    2. Dekuji za nazor, Vlado.
      V tomhle se ale asi neshodneme.

      Jakkoli umrit nechci a neplanuju a jakkoli vim, ze by ma smrt ucinila z deti sirotky, nic to nemeni na faktu, ze 1) umrit muzu a 2) nic s tim neudelam.

      Jedine, co udelat muzu, je prozivat ten cas, co tu mam vymereny, naplno. Byt tak dobrou mamou, jak dokazu. Dokud mam tu moznost.

      Vedomi smrti nenvnimam jakoprivolavani smrti, ale pomocnika, jak zit svuj zivot vic naplno a min odtrzene od sebe same.

      Vymazat
    3. Veroniko, krásně jste to napsala! Jako máma tří dětí si určitě uvědomujete, jak je důležité si některé věci ujasnit, aby nás nesvíral strach z toho, co by se stalo, kdyby...mám taky tři děti a jen o pár let víc (doslova), taky si tak občas medituju nad svou konečností a nevidím v tom nic špatného ;)

      Vymazat
    4. Ja souhlasim s Veronikou, nehlede na to, ze jsem take mama tri deti. Prakticky od narozeni umirame. Nekdo moudry rekl, ze zivot je jako bublina na vode a nikdo z nas nevi, kdy praskne... Nemeli vychom se chovat, jakobysme tu byli naporad....

      Vymazat
    5. Vlado,hezky jste to napsal! Před rokem mi zemřel tatinek a já stále zjišťují,ze se k te zubaté často obracim... Je to ze strachu...ze ztráty,vlastni zranitelnosti...smrtelnosti. Ucim se proto opět obracet k zivotu. Myslím,ze jedině pak jsem schopna odpovídat na všechny ty otázky.

      Vymazat
    6. Vnímám to podobně jako autorka. Mám také tři malé děti a je mi 34 a dlouho mě pronásledovaly úzkosti, co by se stalo, kdyby se mi něco stalo, co by bylo s nimi. Pak mi jedna moudrá terapeutka řekla, že by se prostě nestalo nic. Že by to zvládly. Prostě by to zvládly. Člověk by se neměl cítit nenahraditelným ani závislým, ani by se neměl přehnaně upínat na ostatní vztahy, o tom podstata života není. Někdy není od věci přestat se brát tak vážně. Sebe, ani svoje bytí na této zemi. Naučit se žít s lehkostí, s důvěrou ve všemohoucno. Ale zpět k Vláďově poznámce- když jsem si prošla fází: smiřuji se s tím, že tu zítra nemusím být, která je podle mě důležitá, jsem došla k pro mě pozitivnějšímu pohledu - žiju tak, abych byla šťastná já, aby mé štěstí a pozitivní nálada naplňovala i lidi kolem mě, plním si své sny a plány. Protože to je smysl života. Důležité je to, co je teď, ne, kdy to skončí. Hanka

      Vymazat
    7. Vláďo, pominu-li Vámi použitou formulaci (paní Veronika dle svéhu blogu působí "normálně" i "zdravě" :-D i když uznávám, že si každý tahle slova vykládá různě), tak si dovoluji drze tvrdit, že autorce článku nešlo o to, abyste začal sepisovat závěť a vygruntoval barák... Spíše o zamyšlení nad náplní svého žití, protože nemocní či staří lidé pak na sklonku života litují spousty věcí - že se měli někomu omluvit... někomu dostatečně neříkali, jak ho mají rádi... odsouvali své sny až k jejich realizaci nikdy nedošlo... A není špatné si večer při čištění zubů (nebo kdykoliv jindy) říct, jestli se u mě takové myšlenky také nevyskytují... Míša

      Vymazat
  3. To nejvíc, co se mně stalo, když jsem překonala svůj magický věk (to číslo, ke kterému jsem počítala datum své smrti, u mě to byla máma ve svých 37), je, že mi došlo, že o překonání magického čísla nejde... a že dál žiju bez programu a výrazně svobodněji. Nenaplňuju už ničí plány ani představy, jen ty svoje s svých žijících blízkých... s odstupem pěti let od překonání magického čísla teprve vidím, jak jinými cestami se můj život najednou začal ubírat, když nebyl svázán se zemřelým.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zajimavy pohled, diky.
      Ja se tim cislem rozhodne svazana necitim. Prave diky tomu jsem schopna si rict, ze muzu pokojne zemrit.
      Neplnim nici plany, a uz vubec ne Honzovy. Jeho smrt mi ale velmi pomaha lip slyset svuj vnitrni hlas.

      Vymazat
    2. Já také překonala magickou hranici smrti mojí maminky, 44 let. Navíc jsem si sama klinickou smrtí prošla. Díky ní konečně žiju a vůbec, ale vůbec z ní nemám strach, protože ten přechod je opravdu fascinující a nádherný. Věra Chytilová

      Vymazat
    3. To Vám, Věro, závidím. Četla jsem hodně o NDE a musí to být úžasné. Zvláště, když pochopíme, kdo vlastně jsme. Znám pouze z teorie a bohužel, těžko proveditelné v praxi.

      Vymazat
  4. Vim, ze Vas clanek neni o smrti, ale naopak o zivote....ale vsichni vime, ze nase dny mohou byt posledni, je to ulozeno nekde hlubpmo v nas. Nicmene neni treba to denne pojmenovavat a defakto to pojmenovavanim privolavat. Myslet a vyslovovat je treba to, co chceme a prejeme si a tim tomu jit naproti. Ne, nejsem smirena a chci bojovat o kazdy den, co mohu byt s blizkymi a zazivat nove. Ani generace pred nami, ac mely ke smrti bliz, tak nepristupovaly k zivotu...o smrti vsichni vime, ale nemyslime na ni denne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuju za nazor.
      V tom bude mozna ten rozdil v nasem vnimani, uz jsem vyse odpovidala Vladovi.

      Nevnimam zivot jako boj. Nechci "bojovat o kazdy dalsi den", ale zit pokojne dny, ktere mam. Zit v souladu se sebou, smirena se svetem. Ja nebojuju a uz vubec ne proti vecem, ktere nemuzu zmenit, jen s pokorou prijimam.

      Vymazat
    2. Dekuji za krasny prispevek, ktery i me potvrzuje, ze jdu spravnou cestou. Pred tremi lety jsem prodelala mozkovou prihodu a ze dne na den se mi zmenil zivot. Bylo mi 31 let, byla jsem mlada, zdrava, dve male deti a myslela jsem si, ze musim vse delat perfektne. Mit dobrou praci, byt skvelou mamou, zvladat vse, co od nas spolecnost ocekava. Ten den, kdy mi najednou vypadla vidlicka u jidla, kdy jsem prestala mluvit, mi otevrel oci.....najednou jsem videla, ze musim zit jinak....musim zit tak, jako kdyby tenhle den byl posledni, uzivat si kazdy okamzik s lidmi na kterych mi zalezi, hodit za hlavu vse co je nepodstatne a proste zit.....:) Nyni po trech letech, kdy jsem opet naprosto fit mam obcas tendence zrychlovat, naplnovat ocekani jinzch, ale ono varovne svetylko naskakuje a jsem za to moc rada. Ziju ted a tady ;)

      Vymazat
    3. Dobrý den ve Věčnosti :) Chci jen zareagovat a sdílet to co napsala pan nebo paní Anonymní. Budí to dojem že smíření je nějaký pasivní akt a že zabývat se smrtí nas svazuje a zněmožnuje žít. Ano určitě jde o to JAK se jí zabýváme..smíření ale pro mě znamená to samé jako propojení a sjednocení ..smířit se smrtí je to největší čeho člověk může dosáhnout..je to víc než veškera moudrost života jakékoli vznešené poznání..je to vstup do nového života a dokonalé vstřebání toho starého..doslova je to tak že člověk už nežije sám sebe ale žije Boha v soba.už není parazitem stvoření ale jeho věčným počátkem..neškodí ale už jen prospívá..takto vidím a cítím skutečnost usmířené smrti...Míra

      Vymazat
  5. Pokud mám být upřímná, nejsem v pohodě s tím že se zítra neprobudím, chtěla bych stihnou ještě tolik věcí v mém životě. Mějte vlídné dny a děkuji za to že jste, díky vám si uvědomuji, že i když člověk ztratí toho nejbližšího, jde dál žít.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja myslim, ze jakkoli je to z naseho lidskeho hlediska blbe/smutne/neprakticke, tak umrit "predcasne" neni tragedie. Tragedie je ten cas, ktery tu mame, nenaplnit, nerozvinout svuj potencial, neslouzit svemu poslani.

      Vymazat
    2. Suhlasim s tym ze tragedia je nerozvinut ten svoj potencial a nenajst svoje poslanie v zivote.. Cize ak som ho este nenasla, nie som s tym v pohode, keby som sa rano nezobudila.. :( fakt by ma to mrzelo.. Ale co robit ak to svoje poslanie neviem najst? aj ked mam uz 35..

      Vymazat
    3. Umřít předčasně rozhodně tragédie je. Možná ne pro vás, ale pro vaše blízké ano. Moje máma spáchala sebevraždu, když mi bylo čtrnáct a sestře deset. Starala se pak o nás babička. Trvalo mi deset let, než jsem se mohla podívat na její fotku a nerozbrecet se. Teď když mám malého syna mi chybí znovu. Jsem se svým životem spokojená a neměnila bych. To co se mi v životě stalo ze mě udělalo člověka kterým jsem dnes. Třeba by se můj život ubíral jiným směrem, kdyby se tato jedna věc změnila a to bych riskovat nechtěla. Ale tragédie to pro nás rozhodně byla. Vím že to myslíte poněkud jinak, ale možná by stálo za to, poněkud změnit přirovnání. Té smrti už bylo trochu moc.
      Veronika Svobodová

      Vymazat
    4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
  6. Dobrý den☺
    Letos je mi 50. Děti mám dospělé, partnera nemám. Manžel a tatínek děti zemřel nahle měsíc po svých 34 narozeninách. Za pár dní to bude 18 let. S tím ze jsem tu zůstala sama jsem se vyrovnávala hodne dlouho. Nového partnera jsem stále nenašla, asi mám velké nároky ☺. Ale mam úžasné děti, které žijí krásně své životy a práci která mě maximálně naplňuje svým smyslem. Je mi dobře. Ale na konečnost a smrt myslím, po tom co jsem prožila, asi zbytečně často ��

    OdpovědětVymazat
  7. Ony jsou ty roky po třicítce asi takové zlomové u řady lidí - pozoruji to na sobě samé, ve svém okolí i třeba tady mezi komentáři.
    Ale na otázku "Jsi v pohodě s tím, kdyby ses zítra ráno už neprobudila?" musím křičet "Ne, ne a ne!" Na světě je toho ještě tolik, co chci vidět, zkusit, zažít. Snažím se, ale neumím se "smířit" s tím, že už by to bylo všechno.
    Jinak bych řekla, že "Ten den bude velmi pravděpodobně tak obyčejný, jako byl dnešek." platí hlavně pro smrt náhlou a v nižším věku. Když se člověk dožije stáří, tak nějak už podle mého pozná a ví, že se ten den blíží. A tam už o ty fanfáry, konfety a Disneylandy určitě nikdo nestojí...

    OdpovědětVymazat
  8. ano a cim je clovek starsi ty "hranice " kdy je vlastne stary posunuje.. ano ,kdyz mi bylo 30 tk jsem si rikala ,jak jsem uz stara a najednou je mi 50 a stara si rozhodne nepripadam a casto vzpominam na sveho dedecka,ktery rikaval v 50ti? to jsem jeste byl mladik..(jak mi to tenkrat prislo usmevne) nicmene myslim si ,ze to uvedomneni vlastni smrti musi prijit s nejakym prozitkem, u me to byl pred 3 lety infarkt ..prisel sok..strach a mohla jsem se z toho zblaznit..a pak se s tim vyrovnat a nejen se s tim naucit zit..ale ty dny si uzivat ..souhlasim ze clovek vyradi nepodstatne a neresi co nemuze zmenit... jste uzasna a dekuji ,ze mi ten muj zivot obohacujete..hodne stesti..

    OdpovědětVymazat
  9. Děkuji   ... je čas žít a každý den skutečně prožít...Tak přeji úžasný další den...��

    OdpovědětVymazat
  10. Veroniko, narazila jsem teď na Vás a Vaše blog a knihu, tu jsem si objednala a těším se až o vašem pohledu dozvím víc. Mám za sebou podobnou zkušenost. Jestli tedy nějaká zkušenost může byt podobná. Nicméně mi 22 letech umřel partner. V tu chvíli to pro mě byl natolik šokující zážitek, že mi trvalo řadu let než se mi podařilo nalézt sebe samu. Upřímně mě těší, že píšete jak píšete a o čem píšete. Mnoho štěstí. Zuzana

    OdpovědětVymazat
  11. Krásný den Veroniko, vděčnost, že téma ztrát, přijetí, plynutí otevíráte. Možná se jednou změní i to, jak se na ty "veličiny" díváme teď. Jednou si třeba vzpomeneme, až se jednou ráno probudíme:-), že "překlik" do jiné dimenze si určujeme sami. Když "spíme", tak to nevíme, nevidíme a nedáváme si tam téměř žádnou svobodnou volbu... a naopak. Tak nám všem přeji, ať se "probudíme", otázka odchodu z této dimenze bude otázkou vlastního vědomého rozhodnutí, a bude to v síle (ne slabosti). Gabi

    OdpovědětVymazat
  12. Děkuju za článek. Krásně mi to připomíná otázku: "Co by se stalo kdybych se zítra probudila, jen s tím, za co jsem dnes byla vděčná?". Více vděčnosti, přítomnosti, radosti a odvahy do života všem! :)

    OdpovědětVymazat
  13. Je fakt, že som svoje poslanie-povolanie našla, práve tým, že som sa pozrela do svojej smrti a rán a zranení a otroctiev a pozerám sa stále, lebo sprevádzam zase človiečikov, ku ktorým treba zísť a vydržať s nim a zadržiavať všetko neľudské zo zranení a duševného postihu a z autizmu, ale jedno viem láska bolí a dávanie, je míňanie sa a príprava na tú poslednú smrť a ešte viem, že hoci sa míňam, tak obžívam vďaka Bohu, nateraz s Ním nezomieram a potom pri poslednej smrti s ním prejdem do života...

    OdpovědětVymazat
  14. Vláďův postoj "když se nebude o smrti mluvit nebo nad ní přemýšlet, bude líp" - zřejmě zmizí nebo tak něco - mi přijde jako typický pro současnou dobu a pak nám zůstávají lidé šokovaní drsnou skutečností smrti svých blízkých nebo své vlastní smrtelnosti, podléhají panice, depresím a mají potřebu s tím "bojovat". Mám v tomto ohledu podobný názor jako vy. Osobně teď spíš pitvám otázku důstojného umírání v ČR, než smrtelnosti jako takové. MMch. jsem četla zajímavý článek Why the Irish get death right. Je to tak, jak mi vyprávěly moje prabáby, že se dřív na vsích žilo a svým způsobem si zvykli na přítomnost smrti a její neodvolatelnosti jako součásti života a to od mala a byli s tím srozumění. To nám teď v kultu mládí a "věda zařídí všechno, za chvíli i nesmrtelnost" chybí. https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2017/sep/09/why-the-irish-get-death-right
    Iva

    OdpovědětVymazat
  15. Před třemi týdny mi za naší nepřítomnosti zemřel velmi tragicky manžel,s kterým jsme byli spolu čtvrtek stoleti. Zůstala jsem sama se třemi dětmi a hypotékou. Nevím, jestli se s tím budu schopna někdy smířit a jeho smrt pochopit,o to víc, že možná byla dobrovolná. Ale to už se nikdy nedozvíme. Je pravdou,že člověk z čista jasna získá úplně jiný pohled na život. Zatím tedy nejsem schopna takového náhledu, jako ty.Zatím jen přežívám, snažím se fungovat,aby to děti zasáhlo co nejméně, abychom se uživili, ale připadám si strašně sama a tak hrozně to boli..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mne moc mrzi.
      Ted je to jeste moc cerstve, ale jestli muzu doporucit jedinou vec, soustred se ted na sebe, bud na sebe hodna jak jen to pujde.
      Okoli ti mozna bude podsouvat, ze bys mela byt silna kvuli detem. Ale me vzdycky prislo, ze 1) nemusim byt silna a 2) nejdriv musim poskladat sama sebe, abych mohla byt k dispozici detem.
      Posilam jedno velke obejmuti vam vsem, Veru

      Vymazat
  16. Dekuju za podporu.Budu se snažit na radu pamatovat.Ted se ale vzdy vecer sypu,pres den jakz takz zvladam,bude to brzy mesic a mne se strasne styska...

    OdpovědětVymazat
  17. Mila Veroniko,
    mam pocit, ze vsechny otazky a odpovedi kolem smrti jsou zahaleny do mlhaveho zavoje at uz z pohledu fylosofickeho, nabozenskeho nebo i vedeckeho a ryze ateistickeho. Smrt stejne jako narozeni jsou v podstate velmi osobni a intimni zpovedi kazdeho z nas. Z meho pohledu pokud mohu smrt nebo narozeni nejakym zpusobem kvalifikovat, nazvala bych je obe LASKOU. Jdou nerozlucne vzdy spolu, stejne jako tma a svetlo, den a noc. Za vsemi prozitky a emocemi pri narozeni a umrti je laska a sice LASKA v nejsirsim slova smyslu: neuchopitelna, nekonecna a vsudypritomna...
    Narozeni i smrt nas k teto lasce privede zpet, nebot se nam stane, ze na ni zapominame. Opet si uvedomujeme, ze citime a prozivame lasku k teto planete, k bliznim, ke vsem bytostem i tem, kteri prave odesly nebo prave prichazeji na tento svet a v neposledni rade k sobe samym. A jak spravne pisete, na ceste zivotem se musime kazdy pripravit na svuj odchod aniz bychom vedeli, kdy a jak se to stane; (zijme svuj zivot, jako kdyby kazdy den mel byt ten posledni)
    Na zaver jedna kratka veta, ktera me vzdy napadne, kdyz zacnu pochybovat nebo vahat: Der Weg ist das Ziel (cesta je cilem). Ja k tomu pouze dodavam: o tom, jak si svou cestu prozijeme, muze kazdy rozhodovat sam, kdyz zname start i cil. A kdyz nic jineho, kazdy muze sam za sebe rozhodnout, zda prozije zivot s laskou ci nikoliv...

    s laskou a obdivem Monika

    OdpovědětVymazat
  18. Jak jsem znal Honzíka, dostatečně si užíval každého dne.. I toho posledního. V mnohém byl vzorem pro více lidí ze svého okolí a často si na něj vzpomenu a řeknu si, jak by asi tuhle danou situaci řešil :) Líbilo se mi, že uměl člověka vyslechnout, probrat s ním téměř cokoliv a povzbudit v jeho úsilí.. Byl to velký člověk nejen vzrůstem, ale také co velkého v nás zanechal!

    OdpovědětVymazat
  19. Mě zemřel přítel 42 let ke konci prázdnin,náhle nečekaně...neprobral se po operaci.Byla jsem s ním 17let.Pořád tomu nemůžu uvěřit,že už nikdy nepřijde domů..uvědomila jsem si jak je život křehký,jeden den tu sme a ten druhý už tu nemusíme být.Věřím,že duše je nesmrtelná a že se tam jednou až zemřu spolu setkáme.Tahle myšlenka mi pomáhá abych se z toho nezbláznila jak moc to bolí,když ztratíte milovaného člověka

    OdpovědětVymazat
  20. Jistým způsobem bychom měli mít smrt na paměti všichni, nikdo neví, co se stane. Vrátí se řidič večer domů? Nezakopnu na schodech? etc ect
    yarda

    OdpovědětVymazat
  21. Veroniko,
    děkuju za krásný článek. Vaše otázky jsem si vypsala na papír a dopsala k nim odpovědi. Měla bych toho spoustu co říct, ale bylo by z toho jenom spousta písmenek vrtajících se v minulosti. Ale nemohla bych dnes usnout, aniž bych Vám napsala, že Vám moc děkuju za Vaše myšlenky, které sdílíte, a že Vás mám ráda :) Tak, jak to můžu říct, když Vás znám jenom z online světa.
    Díky,
    El

    OdpovědětVymazat
  22. Jsem velmi šťastný, chci se podělit o svá svědectví s širokou veřejností o tom, co pro mě tento muž jménem Dr. PADMAN právě pro mě udělal, jsem ženatý 4 roky a mám rozchod s manželem před 4 měsíci a byl jsem strach a tak zmatený, protože ho tak moc miluji. Opravdu jsem byl příliš depresivní a kamarád mě nasměroval k tomuto kouzelníkovi, doktoru PADMANOVI, a oznámil jsem mu všechny své problémy a řekl mi, abych se nebál toho, že se přinutí, aby se můj manžel vrátil ke mně a za pouhých 48 hodin Dostal jsem hovor od mého manžela a on se líbil, že bych se měl vrátit do domu. Nikdy v mém životě nevěří v kouzlo a teď mi to jen pomohlo a jsem nyní tak šťastný. Vše mu děkujeme a pokud si také chcete nechat svého manžela vrátit pro sebe zde !! jeho e-mailovou adresu (padmanlovespell@yahoo.com), jsem tak rád, že svědčím o vaší práci a laskavosti DR PADMAN

    OdpovědětVymazat

  23. najít pravou lásku kouzelníka? láska kouzlo kolečko, jehož práce ukázala výsledky? Volat / WhatsApp DR SUNNY +2349030731985. uzdravte se z zlomeného srdce „Jsem tak nadšený, že můj manžel je zpět poté, co mě opustil pro jinou ženu“ kontaktujte drsunnydsolution1@gmail.com, aby vám pomohl získat váš milenec ex naléhavě zpět po rozchodu / rozvodu „Po 12 letech manželství jsem já a můj manžel byl v jedné hádce nebo jiný, dokud mě nakonec neopustil a přestěhoval se do Kalifornie, abych byl s jinou ženou. Cítil jsem, že můj život skončil a moje děti si myslely, že už nikdy neuvidí svého otce. Snažil jsem se být silný jen pro děti, ale nemohl jsem ovládat bolesti, které trápí mé srdce, moje srdce bylo plné bolestí a bolestí, protože jsem byl do svého manžela opravdu zamilovaný. Každý den a noc na něj myslím a vždy si přeji, aby se ke mně mohl vrátit, byl opravdu strach a já jsem potřeboval pomoc, tak jsem hledal pomoc online a já jsem narazil na web, který navrhl, že DR SUNNY může pomoci dostat zpět zpět rychle. Takže jsem cítil, že bych ho měl vyzkoušet. Kontaktoval jsem ho a on mi řekl co dělat a udělal jsem to, pak mi udělal kouzlo Láska. O 11 hodin později, můj manžel mi opravdu volal a řekl mi, že mu a dětem tolik chybí, tak úžasné !! Tak se vrátil ten samý den se spoustou lásky a radosti a omluvil se za svou chybu a za bolest, kterou způsobil mně a dětem. Od toho dne bylo naše manželství silnější než dřív, vše díky DR SUNNY. je tak silný a rozhodl jsem se podělit se o svůj příběh na internetu, že DR SUNNY je skutečný kouzelník, který se budu vždy modlit, aby žil dlouho, aby pomohl svým dětem v době potíží, pokud jste tady a potřebujete zpět svého milence zpět nebo si své manželství rychle uložte. Už neplakejte, kontaktujte nyní DR SUNNY. Zde je jeho kontakt, napište mu na adresu: drsunnydsolution1@gmail.com nebo zavolejte / WhatsApp him: + 2349030731985, na vaši laskavost nikdy nezapomenete. Cindy Wanderly tvoří USA.

    OdpovědětVymazat
  24. Velké poděkování Dr. Wealthymu, že nikdy nevěřím, že po všech těch letech zklamání z obrovských spamerů na internetu, kteří chodí po podvodných lidech, stále existuje opravdové kouzlo smrti, dokud jsem nebyl vhodný setkat se s dr. Wealthy skutečným kouzlem kouzel, přes blízkého přítele jménem Jennifer, kterého mi Dr. Wealthy předtím pomáhal, když jsem ho kontaktoval se svým e-mailem na wealthylovespell@gmail.com, vysvětluji, jak mi můj bývalý manželé dávají problém v mém manželství, nikdy mi nedovolila chvilku klidu a Musím to ukončit tím, že ji zabiju, a nechci využít vraha, protože to bude riskantní, tak jsem to musel udělat duchovně, proto jsem se ho rozhodl kontaktovat, ujistil mě, že se nebudu bát Kontaktoval jsem správnou osobu ve správný čas, spolupracoval jsem s ním a za méně než týden byla moje ex mrtvá, spala a nikdy se neprobudila díky Dr. Wealthy, opravdu je to opravdu skromný muž. můžete kontaktovat dr. Wealthyho s jakýmkoli smrtelným kouzlem, jako je zabít svého nadřízeného v kanceláři a zaujmout jeho místo, kouzlo smrti zabít svého otce a zdědit jeho bohatství, smrtelné kouzlo zabít každého, kdo vás v minulosti obětoval, kouzlo pro zvýšení mezd, kouzlo pro povýšení v kanceláři, kouzlo, aby se váš bývalý milenec vrátil, pokud věci ve vašem životě nefungují dobře, pak ho musíte kontaktovat nyní e-mailem wealthylovespell@gmail.com zavolejte nebo přidejte jej na WhatsApp +2348105150446.

    OdpovědětVymazat
  25. Zvláštní otázka na večer. Vychází z trpké zkušenosti.
    Ano, žijme tak, jako by to byl poslední den, to souhlasím. Ale večer bych si spíš řekl: Tak co se mi dnes povedlo a co mohu udělat příště lépe? Myšlenky mají sílu a myšlenky na smrt každý večer znamenají, že s ní nejsme smířeni... Spíše naopak, snažíme se slovy sami sebe přesvědčit, že to tak je, ale hluboko uvnitř ji nemůžeme odpustit, že nám vzala někoho nám blízkého....

    OdpovědětVymazat
  26. Thank you sir for your genuine spells. This is really incredible, and I have never experienced anything like this in my life. Before i met you Sir, i have tried every possible means that i could to get my wife back, but i actually came to realize that nothing was working out for me, and that my wife had developed lot of hatred for me.. I thought there was no hope to reunite with my ex wife and kids. But when i read good reviews about your work sir, i decided to give it a try and i did everything that you instructed me and i Trusted in you and followed your instructions just as you have guaranteed me in 48 hours, and that was exactly when my wife called me.. We are more contented now than ever. Everything looks perfect and so natural! Thank you so much for your authentic and indisputable spells. Thanks Sir for your help. So I promise to tell the world about you great If you need help in your marriage of broken relationship,please contact Dr Osasu right now for urgent help WhatsApp +2347064365391 or Email drosasu25@gmail. com I want every one who is facing any problem should also give a testimony soon. Just like me today

    OdpovědětVymazat
  27. Můj šestiletý manžel mě opustil pro jinou dívku, protože ho obviňuji, že viděl jinou dívku, a od té doby se ho snažím získat zpět, ale on se ke mně odmítá vrátit, nereagoval na můj hovor ani e-mail a dokonce zrušte přátelství se mnou na obličeji a také mě přestaňte sledovat na IG a on mi řekl, že už se mnou a mými dvěma dětmi skončil, byl jsem opravdu zmatený, hledal jsem na internetu pomoc a viděl jsem svědectví o tom, jak kouzelníci Pomozte jim získat jejich ex zpět, takže jsem se rozhodl to zkusit, ale byl jsem ještě více zmatený kvůli mnoha svědectvím, která jsem viděl, ale moje mysl mi řekla, abych šel s DR SAGURU, protože jsem o něm provedl mnoho výzkumů a našel jsem nic špatného na něm, tak jsem ho kontaktoval a vysvětlil jsem mu své problémy a vrhl na mě kouzlo lásky a zaručil mi 7 dní, že se můj bývalý ke mně vrátí a k mému největšímu překvapení třetí den skvělý zázrak na mě spadl a můj bývalý se ke mně vrátil třetího dne a prosil mě o odpuštění DR SAGURU ty jsou jen ti nejlepší, budu i nadále zveřejňovat jeho jméno, protože je to můj Spasitel, nyní jsme jedna velká šťastná a jednotná rodina, pokud potřebujete jeho pomoc, můžete mu poslat e-mail, neztrácejte naději příliš brzy, kontaktujte ho, pokud potřebujete jeho pomoc můžete mu poslat e-mail @ drsagurusolutions@gmail.com pro snadnou a rychlou komunikaci můžete mu také zavolat nebo přidat do Whats-App s tímto číslem +12098373537

    OdpovědětVymazat
  28. IF YOU NEED A LOAN NOW EMAIL CONTACT drbenjaminfinance@gmail.com




    TODAY I GOT MY DESIRED LOAN AMOUNT $520,000.00 FROM A RELIABLE AND TRUSTED LOAN COMPANY. IF YOU NEED A LOAN NOW EMAIL CONTACT drbenjaminfinance@gmail.com

    Hello, I'm here to testify of how i got my loan from BENJAMIN LOAN FINANCE(drbenjaminfinance@gmail.com) I don't know if you are in need of an urgent loan to pay bills, start business or build a house, they offer all kinds of loan. So feel free to contact Dr. Benjamin Owen he holds all of the information about how to obtain money quickly and painlessly without cost/stress via Email: drbenjaminfinance@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  29. Dobrý večer, pročítala jsem si některé články, když jsem narazila na komentář o mocném sesilateli kouzel jménem Dr Ajayi, procházela jsem silnou emocionální bolestí, protože můj manžel už na mě nemá čas, když je venku a užívá si, pořád mluví o práci. sám s jinými ženami pro mě Dr Ajayi vytvořil kouzlo lásky a od té doby se můj manžel nemůže obejít bez toho, aby vždy využíval každou příležitost, kterou má, aby ostatním dokázal, že mě miluje, jsem vděčná Dr Ajayi za mocné kouzlo za kouzlo lásky, které pro mě udělal, pokud ve svém vztahu procházíte těžkým obdobím a chcete trvalé řešení, doporučuji vám doktora Ajayiho, protože jsem z něj měl prospěch. Nestyďte se, protože je velmi důvěrný a vše, co s ním proberete, je bezpečné. Dr Ajayi můžete kontaktovat na Whatsapp: +2347084887094 nebo e-mailem: drajayi1990@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  30. Ráda bych vám všem řekla, že jsem dokázala ukončit svůj problém s rozvodem a obnovit své manželství znovu, nevím, co se stalo mému manželovi, že podal žádost o rozvod, snažila jsem se mu to rozmluvit, ale neposlouchal mě, neměl jsem jinou možnost, než hledat pomoc kdekoli mě napadlo a dal jsem se do kontaktu s DR Ajayim a teď jsem rád, že jsem ho požádal o pomoc. Protože nebýt doktora Ajayiho, nevím, co by se stalo s mým manželstvím, protože jsem svého manžela milovala a nemohla jsem snést jeho ztrátu. Kouzlo fungovalo jako kouzlo, můj manžel se změnil a začal projevovat lásku místo rozvodu, který plánoval. Jsem příliš šťastný, že je teď pro mě všechno na svém místě. Rád bych doktora Ajayi doporučil každému, kdo prochází manželskými problémy a chce je ukončit. Pokud potřebujete pomoc skutečného kouzelníka, kontaktujte Dr Ajayi na Whatsapp / Viber: +2347084887094 nebo e-mail: drajayi1990@gmail.com, věřím, že vás nezklame.

    OdpovědětVymazat
  31. Chci využít této příležitosti a poděkovat skvělému muži jménem doktor Ajayi za to, že mi pomohl získat zpět mého snoubence po 6 měsících odloučení se svými kouzelnými schopnostmi, které mu předal jeho předek, nikdy nevěřím na kouzla, ale rozhodl jsem se mu dát. pokus, po pravdě mě ohromil svou velkou kouzelnou mocí nikdy si nemyslím, že bych dělal takové svědectví, ale dělám to, protože jsem naplněn radostí, protože jsem teď šťastně ženatý. takže pokud potřebujete pomoc kouzelníka pro jakýkoli druh kouzla, měli byste kontaktovat Dr Ajayi na WhatsApp nebo Viber: +2347084887094 nebo e-mail: drajayi1990@gmail.com

    Můžete se na něj také obrátit v následujících případech:
    1. Loterijní kouzla
    2. Byliny, které léčí jakýkoli druh rakoviny
    3. Kouzla na podporu zaměstnání
    4. Kouzlo, abyste vyhráli jakýkoli soudní spor
    5. Byliny k otěhotnění.

    Stačí se obrátit na doktora Ajayi v případě jakýchkoli fyzických nebo duchovních problémů a rozloučit se s nimi.

    OdpovědětVymazat
  32. Jsem spokojená s tím, jak jsem důvěřovala doktoru Ilekhojie, že přivede mého bývalého manžela zpět po téměř roce odloučení. Než jsem potkala doktora Ilekhojie, prohledala jsem mnoho webových stránek a hledala způsoby, jak získat svého bývalého manžela zpět poté, co mě požádal o rozvod bez jakéhokoli důvodu. Byl jsem zdrcen, ale doktor Ilekhojie mi dal naději a ujištění, že mi bude přiveden zpět. Poté, co udělal usmiřovací kouzlo, můj manžel po dvou dnech zavolal a požádal, aby se vrátil domů ke mně a našim čtyřem dětem. Druhý den dorazil domů a byl jsem velmi rád, že jsem ho znovu potkal. Používám tyto prostředky, abych ocenil doktora Ilekhojieho za to, co pro mě udělal, a také za to, že pomohl mnoha dalším lidem. Nechám na něj kontakt, abyste se na něj mohli obrátit, pokud máte podobné problémy. Whatsapp +2348147400259 nebo e-mail: gethelp05@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  33. Viděl jsem nádherné svědectví o Helmah na stránce o usmíření o dobré práci doktora Ilekhojie. Nikdy jsem tomu nevěřil, protože jsem o takovém zázraku ještě nikdy nic neslyšel. Nikdo by mě o tom nebyl schopen přesvědčit, dokud pro mě doktor Ilekhojie neudělal úžasnou práci, která po šesti měsících odloučení obnovila moje rozpadlé manželství. Byla jsem opravdu šokovaná, když můj manžel poklekl a prosil o odpuštění, abych ho přijal zpět. Opravdu mi chybí slova, abych vyjádřil své uznání doktoru Ilekhojiemu za to, co pro mě a celou mou rodinu udělal. Jsme spolu šťastní a u mě doma je klid. To vše je možné díky jeho kouzlu smíření. Kontaktujte ho nyní pro jakoukoli pomoc prostřednictvím Whatsapp/call/viber: +2348147400259 nebo e-mailu: gethelp05@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  34. Chci se podělit o svůj úžasný zážitek s Dr. Ilekhojie. Můj 5letý manžel mě podváděl a já jsem ho konfrontovala, což způsobilo hádku, kvůli které požádal o rozvod. Brečel jsem a okamžitě se mi udělalo špatně. Když jsem hledal na internetu náhodné příběhy o lidech s podobnou situací jako já, viděl jsem svědectví někoho a jak doktor Ilekhojie uzavřel mezi páry mír. Kontaktovala jsem ho a on mi vysvětlil, jak je možné se s manželem usmířit a za pár dní rozvod zruší, což jsem chtěla. Udělala jsem vše, oč mě požádal, a přesně tři noci po jeho práci mi manžel zavolal, aby se omluvil za podvádění a požádal, abych se vrátil domů s tolika sliby. Oceňuji vaši pomoc, pane doktore, jste opravdu požehnáním. Pokud jste ve stejné situaci jako já, obraťte se na doktora Ilekhojie a požádejte o pomoc. E-mail: gethelp05@gmail.com nebo Call/Whatsapp +2348147400259

    OdpovědětVymazat
  35. Minulý týden se se mnou rozešel můj 2letý přítel. Nejedl jsem a s nikým jsem nemluvil, hodně jsem plakal, byl jsem tak deprimovaný a vystresovaný, že jsem kvůli všemu stresu a depresím skončil v nemocnici. Jednoho dne jsem na internetu hledala tipy na lásku, protože ho hluboce miluji a záleží mi na něm a chci, abychom byli zase spolu jako pár. Našel jsem mocného muže jménem Ilekhojie, který vyřešil tolik vztahových problémů……tak jsem ho kontaktoval a vše mu vysvětlil, pak mi doktor Ilekhojie řekl, že se ke mně vrátí do 48 hodin poté, co mi pomůže s kouzlem na usmíření. Fungovalo to perfektně, jak slíbil, a David se vrátil a začal mě žádat, abych ho přijal zpět. Jsem teď tak šťastný, že doktor Ilekhojie udělal, co slíbil. Kontaktujte doktora Ilekhojie jako jeho 100% zaručený a účinný. Napište mu na (gethelp05@gmail.com WhatsApp +2348147400259

    OdpovědětVymazat
  36. Moje 19leté manželství požehnané třemi dětmi bylo o rozpadu, protože můj milující manžel řekl, že je unavený z našeho svazku a chce se bezdůvodně rozvést, věděla jsem, že je někde něco špatně, a tak jsem po 4 měsících šla hledat pomoc hledáním a mnoha zklamáními od ostatních lidí jsem konečně potkal doktora Ajayiho, duchovního muže požehnaného svými bohy nadpřirozenou schopností řešit různé životní problémy. Vysvětlil jsem mu svou situaci a on se mě zeptal na několik otázek, na které jsem upřímně odpověděl, doktor AJAYI mi řekl, jaký je problém a řekl mi, co je třeba udělat, řídil jsem se všemi jeho pokyny a po týdnu se můj manžel vrátil domů. dva měsíce pobyt venku a roztrhl rozvodový papír a dnes žijeme v klidu doma. Pokud vás něco trápí v životě a chcete rychlé a spolehlivé řešení, kontaktujte Dr Ajayi a budete mít důvod podělit se o své svědectví jako já. Kontaktujte Whatsapp: +2347084887094

    OdpovědětVymazat
  37. Můj manžel mě opustil kvůli mladší ženě. Bylo to, jako by ho měla pod zlým kouzlem, obrátil se proti mně přes noc bez jakéhokoli varování. Stalo se to minulý rok, byl jsem zoufalý, takže jsem použil všechny stránky se zaklínadlem, které jsem našel, ale bez výsledků. Přítel mi poslal kontakt na doktora Ilekhojieho a já jsem ho kontaktoval. Začal se mnou pracovat v únoru a díky vší jeho skvělé práci jsme já a můj manžel zase spolu. Jsem tak šťastný a poctěn, že mám na své straně tak skvělého člověka, jako jsi ty. Děkuji! doktore Ilekhojie. Potřebujete pomoc, WhatsApp Dr Ilekhojie na +2348147400259 nebo e-mail gethelp05@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  38. MŮJ MANŽEL ODEŠEL A DR ISIKOLO HO VRÁTIL KE MNĚ A JSEM ZAHRNUTA A MUSELA ŠÍŘIT DOBRÉ ZPRÁVY
    Jmenuji se Karel Bortelová. Když mě můj muž opustil, byla jsem traumatizovaná a zlomená a nemohla jsem se celé měsíce vzpamatovat. Dělal jsem vše, co jsem mohl, abych ho dostal zpět, ale bez úspěchu. Odjel jsem do jiného města v naději, že budu moci začít znovu. Přišla jsem do kontaktu s jiným mužem, se kterým jsem se ze všech sil snažila být, ale nevyšlo to, protože jsem ho nedokázala milovat. Věděla jsem, že stále miluji a chci svého muže zpět ke mně. Začal jsem tedy hledat pomoc a tehdy jsem našel DR ISIKOLO z různých pohledů a četl jsem o něm. Dali jsme se do řeči a já jsem ho přiměl pochopit vše, co jsem potřeboval vědět, věřil jsem mu a dodržoval postupy. Pracoval pro mě a obnovil lásku a spojení mezi mnou a mým mužem, a hned po 48 hodinách, jak slíbil, mě můj muž vyhledal, dali jsme si řeč a on přišel dolů, aby mě viděl, kde jsem, vymysleli jsme věci a stali se zase spolu šťastní. DR ISIKOLO je důvěryhodný a může pomoci i vám, pokud se na něj s čímkoli obrátíte. Stačí mu napsat přes WhatsApp +2348133261196 nebo ho kontaktovat e-mailem: isikolosolutionhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  39. Zkontrolujte a kontaktujte nejčestnějšího a nejmocnějšího kouzelníka jménem Dr Isikolo prostřednictvím webové stránky (https://isikolotemple.com)
    Jmenuji se Mariana Jindrák a vše v pořádku, vážím si pana doktora Isikola, který mi svými skvělými schopnostmi pomohl obnovit můj domov a štěstí, které jsem sdílela se svým manželem, a je to opravdu něco, za co jsem navždy vděčná. Stalo se, že jsem byla téměř rok bezmocná a skleslá, když mě manžel opustil kvůli manželským problémům, se kterými jsme se setkali. Udělal jsem vše, co jsem mohl, abych zachránil své manželství a nic nefungovalo, dokud mě nezachránil DR ISIKOLO. Pomohl mi a láska a štěstí, které jsem sdílela se svým mužem, byly obnoveny a ještě úžasněji. Vím, že to zní divně, pokud opravdu může někomu pomoci, ale je 100% zaručeno, že vás nezklame, když vás ujišťuje, že po 48 hodinách budete mít požadované výsledky. Může vám také pomoci, pokud mu k tomu dáte příležitost. pošlete mu e-mail nyní prostřednictvím: isikolosolutionhome@gmail.com nebo mu napište na WhatsApp na +2348133261196.

    OdpovědětVymazat
  40. Byl jsem posledním člověkem na světě, který přijal skutečnost, že kouzla existují nebo fungují, dokud jsem nebyl odkázán na doktora Ilekhojieho, který pomohl tolika lidem svými mocnými kouzly na usmíření. Nezbylo mi nic jiného, než to zkusit, protože 3 měsíce po rozvodu jsem byl v práci degradován z deprese a nesoustředěnosti. Nevím, co mám dělat, abych ho dostal zpět, ale děkuji Bohu, že použil doktora Ilekhojieho, aby mi do 48 hodin vrátil moje štěstí a milostný život. Zrovna minulý týden jsem zde byl povýšen zpět na svou pozici a jsem zde, abych se podělil o svou vlastní zkušenost s tímto mužem jménem doktor Ilekhojie. Nevím, čím si dnes procházíš, ale vím, že v každé situaci je vždy cesta ven. Kontaktujte doktora Ilekhojie prostřednictvím TEXTU NEBO WHATSAPP MESSENGER na čísle: +2348147400259 a e-mailu na: gethelp05@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  41. Lora Caymanová11. dubna 2023 v 12:31

    Můj manžel mě a mého syna opustil a nikdy se nevrátil, dokud nezasáhl DR ISIKOLO. Můj příběh se neliší od ostatních, kteří si našli čas na to, aby se o něm podělili se světem. Měla jsem manželské problémy s manželem, kvůli kterému mě opustil a odcestoval do jiného města. V určitém okamžiku jsem byl v depresi a dostal jsem pomoc odnikud, dokud jsem nepřišel do kontaktu s doktorem Isikolem, který mi pomohl. Obnovil lásku a spojení mezi mnou a mým partnerem a po 2 dnech jsem ho dostal zpět, jak slíbil. Stejně jako všichni ostatní, kteří o něm mluví, jsem zde, abych o něm řekl dobro a poděkoval mu za to, že mi znovu přinesl radost do života. Neselže, když se mu pokusíte pomoci i vám. Stačí mu napsat přes WhatsApp/Telegram: +2348133261196 nebo mu můžete poslat e-mail na adresu: isikolosolutionhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  42. S manželem jsme byli spolu 13 let, než jsme se vzali, po naší svatbě se začal vídat s jinou náhodnou dívkou a zamiloval se do ní a jednoho dne řekl, že chce, abychom se rozešli a ctili oddělené způsoby, zlomilo mi to srdce , vrátil se následující den a zaparkoval své věci a nechal mě kvůli ní, byl jsem zoufalý, protože ho miluji z celého srdce, jednoho dne, když jsem brouzdal po netu, jak mohu získat svého bývalého zpět, jsem přišel přes tohoto mocného sesilatele lásky, který udělal kouzlo lásky, které ho přivedlo zpět ke mně, za méně než 48 hodin se můj manžel vrátil a prosil mě, abych mu odpustila, jsem tak vděčná, velká mutaba za vaši pomoc, pokud chcete jeho pomoc, přidejte si ho na WhatsApp +2347066870658 nebo mu napište e-mail greatjuliytemple@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  43. V manželství jsem procházel peklem, když jsem narazil na svědectví dámy jménem Daiva, která popsala, jak dokázala zachránit svůj vztah s pomocí kouzelníka zvaného Dr Ajayi, protože ji její muž opustil kvůli jiné ženě bez nich. s nějakým závažným nedorozuměním, ale sesilatelka kouzel Dr Ajayi, která je požehnána svými předky, pomohla se schopností sesílat kouzla a její muž se vrátil s tím, že neví, co to na něj přišlo, měla jsem téměř podobný případ, protože můj manžel chce podat žádost o rozvod, ale nechci rozbitý domov, protože jsme spolu 15 let poté, co jsem si přečetl svědectví Daivy, kontaktoval jsem kouzelníka Dr. Ajayiho a vysvětlil mu svou situaci, řekl mi pár určitých věcí, které je potřeba udělat a Po týdnu kouzla jsem se řídila jeho pokyny, můj manžel mi řekl, že je mu líto všech bolestí, které mně a dětem způsobil, slíbil, že bude všichni po našem boku a od té doby žijeme v míru. Máte-li podobný problém jako já, nebo jakýkoli problém v životě, ať už jde o problémy související se zaměstnáním, školou nebo zdravím, kontaktujte doktora Ajayiho, kouzelníka, jeho práce je 101% zaručena. E-mail: drajayi1990@gmail.com Viber nebo Whatsapp: +2347084887094

    OdpovědětVymazat
  44. Chci velmi poděkovat velkému kouzelníkovi jménem Dr Ajayi za velké duchovní modlitby, které vykonal v mém životě tím, že mi po mnoha měsících rozchodu a osamělosti přivedl zpět mého bývalého milence. Díky tomu jsem přesvědčen, že jste posláni do tohoto světa, abyste zachránili lidi před zlomeným srdcem a také abyste nám pomohli najít řešení každého problému ve vztahu. pro ty z vás, kteří mají jeden nebo druhý problém ve vztahu, proč nekontaktovat doktora Ajayi, to je nejlepší místo, kde můžete vyřešit všechny své problémy, včetně nedostatku práce a povýšení, svazovacích a manželských kouzel, rozvodových a přitažlivých kouzel, hodně štěstí a kouzla lotto, kouzla plodnosti a těhotenství a také obchodní úspěch a nárůst zákazníků, vyhrané soudní případy a mnoho dalších. kontaktujte ho na e-mailu: drajayi1990@gmail.com nebo kontaktujte whatsapp +2347084887094

    OdpovědětVymazat
  45. Každý máme v životě své různé příběhy. Byly tam vzestupy a pády, ale byl jsem více zničený, když můj snoubenec, se kterým jsme chodili 7 let, řekl, že bychom měli náš vztah ukončit, nezažil jsem v životě takovou bolest, jakou jsem ten den cítil. Zeptal jsem se, co jsem udělal špatně, ale řekl, že je unavený, po 3 měsících odloučení jsem narazil na svědectví dámy, která mluvila dobře o doktoru Ajayim, kouzelníkovi, který pomohl mnoha lidem obnovit mír a lásku v jejich domově, i opravdu miluji svého muže a chci ho zpět do svého života, takže jsem oslovil doktora Ajayiho a vysvětlil jsem si, po několika konzultacích mi bylo řečeno, v čem je problém a co mám dělat, abych obnovil můj vztah, udělal jsem vše, co jsem ode mě požadoval, a po 72 letech hodin kouzla mě kontaktoval můj snoubenec a teď jsme šťastně manželé. Pokud potřebujete pomoc skutečného kouzelníka, můžete se spolehnout na doktora Ajayi a věřím, že budete mít opět důvod k úsměvu. Kontaktujte Viber / Whatsapp: +2347084887094 nebo e-mail: drajayi1990@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  46. Jen chci, aby celý svět věděl o tomto kouzelníkovi, kterého jsem potkal před časem, nemůžu říct, co všechno pro mě udělal. můj manžel mě opustil před 4 lety s mými dětmi Procházela jsem internet, když jsem se setkala se svědectvím tohoto úžasného muže online, rozhodla jsem se to zkusit a můj manžel je nyní zpět a jsme opět šťastní, nemohu dát vše, s čím mi pomohl písemně, vše, co mohu říci, je mockrát děkuji, jsem velmi šťastný a on mě ujistil, že dělá spoustu kouzel, včetně

    Kouzlo lásky
    Mocenské kouzlo
    Kouzlo úspěchu
    Osud těhotenství
    Kouzlo manželství
    kouzlo pro dobře placenou práci
    Ochranné kouzlo
    kouzlo vyhrát soudní spor
    kouzlo štěstí atd.

    Pokud potřebujete pomoc kouzelníka Dr. Ajayiho, kontaktujte ho na této e-mailové adrese (drajayi1990@gmail.com) nebo si ho přidejte na whatsapp +2347084887094 a proberte s ním svůj problém. Je to dobrý člověk a vždy mu budu vděčná.

    OdpovědětVymazat
  47. MOŽNOST ZÍSKAT ZPĚT SVÉHO EX PARTNERA ZARUČUJE DR ISIKOLO. KONTAKTUJTE HO HNED
    Jmenuji se Sára Havranová. Nikdy jsem netušila, že mám velkou šanci, že budu mít svého muže zpátky, dokud jsem nepotkala DR ISIKOLO. Bylo to pro mě opravdu těžké, když mě můj přítel opustil kvůli jiné dámě. Byl jsem zničený a nemohl jsem se dostat zpět. Jeho přátelé a rodina dělali vše, co mohli, aby nás znovu spojili, ale ukázalo se, že to bylo neúspěšné. Byl jsem několik měsíců sám a neviděl jsem, že miluji někoho jiného. Takže jsem musel vyhledat pomoc u DR ISIKOLO, který mi dal privilegium zajistit, aby moje touhy srdce byly splněny. Znovu nás sjednotil a láska a štěstí byly obnoveny. Jeho slova jsou jeho závazná a nikdy nezklame, když komukoli slíbí 48 hodin, kdy dostane výsledek, což mě ohromilo, když se můj vlastní výsledek projevil. Neobtěžujte se hledat pomoc jinde. Kontaktujte ho hned. Jeho e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com nebo mu napište přes WhatsApp: +2348133261196

    OdpovědětVymazat
  48. Ahoj, jmenuji se Taťána Holek a stejně jako mnoho dalších lidí vřele děkuji panu doktoru Isikolovi za jeho pomoc a řešení mých problémů. Byla jsem zaslepena žárlivostí a nejistotou, což způsobilo chaos v mém vztahu s mým snoubencem a on nemohl odolat mým problémům a opustil mě. Poté, co jsem si uvědomil, že jsem zašel příliš daleko se vším, co jsem mu dělal špatně, jen proto, aby se přestěhoval do jiného města, a ztratil jsem všechny prostředky, jak se k němu dostat a omluvit se. V tuto chvíli jsem věděl, že potřebuji pomoc, abych ho dostal zpět, takže jsem musel kontaktovat doktora Isikolo. Projevoval velké obavy a já jsem mu vše řekla a souhlasila s tím, že jsem na vině, a ujistil mě, že ho získám zpět a obnovím lásku a štěstí, které jsme sdíleli, což on dělal. Jak jsem slíbil, po 48 hodinách mi Thompson zavolal a já se za všechno omluvil a pozval mě dál, abychom se mohli domluvit a být zase spolu. Děkuji doktore Isikolo za vše a vaši upřímnost při pomoci lidem. Stačí mu napsat přes WhatsApp +2348133261196 nebo mu poslat e-mail na adresu: isikolosolutionhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  49. Byl jsem ještě na vysoké škole, když jsem potkal svého snoubence. Poměrně dlouho jsme spolu chodili a spolubydleli a náš vztah byl schválen rodiči. Vycházeli jsme spolu a všechno bylo perfektní. Odcestoval na nějaké školení a od té doby už pro nás nebylo všechno dobré. Viděl támhle jednu dámu a má tendenci se hodně zavázat k tomu, co sdíleli, a mě z toho obrázku vynechal. Udělal jsem vše, co jsem mohl, abych problém vyřešil, ale nic nefungovalo, dokud jsem neslyšel o doktoru Isikolo. Kontaktoval jsem ho a vysvětlil, čím jsem procházel, a on slíbil pomoc, což také udělal, jak slíbil. Splnila jsem pokyny, které mi dal, a on vyřešil problém, který jsem měl se svým snoubencem, a teď se mi vrátil a za měsíc se vezmeme. To vše díky doktoru Isikolo. Kontaktujte ho nyní, pokud potřebujete pomoc. e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com nebo mu napište na WhatsApp na +2348133261196

    OdpovědětVymazat
  50. Můj manžel měl ve zvyku si vždy posílat SMS a domlouvat si schůzky se svými starými přáteli, včetně jeho bývalých. Nikdy jsem si nemyslel, že s tím je problém, dokud se ode mě citově nestáhl a nezačal se ke mně a mé dceři chovat nenormálně. V tu chvíli jsem věděl, že potřebuji naléhavě pomoc, protože jsem ho nikdy nechtěl ztratit. Doktor Isikolo mě zachránil a problém byl vyřešen. Jedna bývalá mého manžela přísahala, že zajistí, aby mu ho vzala, a začala s ním manipulovat, aby mě a mou dceru opustil, což by se nakonec stalo, kdyby doktor Isikolo nezakročil, aby mi pomohl. Hned po 48 hodinách od vyřešení problému bylo mezi mnou a mým manželem všechno úžasné a teď se za všechno omluvil a je nám zase dobře. Kontaktujte doktora Isikolo a věřte, že vám tento problém jistě vyřeší. Pošlete mu e-mail na adresu isikolosolutionhome@gmail.com nebo Whatsapp na +2348133261196

    OdpovědětVymazat
  51. Nikdy jsem nevěděl, že se mi podaří získat svého snoubence zpět, dokud jsem nekontaktoval doktora Isikolo, který mi pomohl. Měla jsem hrozné nedorozumění se svým mužem a šli jsme různými cestami. Byl jsem emocionálně na dně a nevěděl jsem, co mám dělat, abych situaci pomohl. Tak jsem se dozvěděl o doktoru Isikolo. Kontaktoval jsem ho a požádal ho, aby mi pomohl s mými problémy. Řekl mi vše, co jsem potřebovala vědět a chápat, a dodržela jsem postupy a nakonec mi problém vyřešil a teď jsme se svým snoubencem zase spolu a vím, že se brzy vezmeme. Nebylo by to možné, kdyby mi doktor Isikolo nepomohl, jak jsem slíbil. Výsledek jeho práce se jistě projeví po 48 hodinách a je 100% zaručen. Je pro mě viditelné vidět účinek výsledku všeho, co pro mě udělal, a skutečně láska a náklonnost mezi mnou a mým snoubencem je plně obnovena a mé srdce těší, že jsem ho nikomu tam venku neztratila. Může vám také pomoci, když se na něj nyní obrátíte. Napište mu na WhatsApp nebo Viber na +2348133261196 nebo e-mail: isikolosolutionh

    OdpovědětVymazat
  52. Manželská krize, kterou jsem procházel, skončila a skončila, když se do toho zapojil doktor Isikolo. Stejně jako všechny ostatní páry jsme měli své rozdíly a já se ujistil, že jsem udělal vše, co je v mých silách, abych ji vedl správně, zajistil ji a mé děti a také je chránil. Oba jsme se obětovali, abychom zajistili, že přežijeme svazek, dokud se nezačne chovat a úmyslně se se mnou tolik pohádá. Domov se stal nepříjemným pro všechny ostatní včetně mých dětí. Manipuloval s ní přítel, který byl rozvedený a chtěl také zničit moje manželství. Musel jsem kontaktovat doktora Isikolo a on odpověděl a udělal vše, co bylo v jeho silách, aby problémy ukončil. Obnovil lásku a spojení mezi námi a já nyní mohu říci, že jakákoli iluze, kterou moje žena prožívala, mi vzala a je teď lepší ženou. Výsledek toho, co pro mě doktor Isikolo udělal, který se projevil po dvou dnech, mě ohromil. Já a moje domácnost zůstáváme vděční. Apeluji na každého, kdo potřebuje pomoc s vyřešením svých vztahů a manželských problémů, aby kontaktoval doktora Isikolo, protože řešení je jisté. Jeho e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com nebo mu napište na WhatsApp na +2348133261196

    OdpovědětVymazat
  53. Nisam znala da mogu vratiti svog zaručnika dok nisam kontaktirala dr. Isikoloa koji mi je pomogao. Imala sam užasan nesporazum sa svojim čovjekom i različito smo krenuli. Bio sam emocionalno potišten i nisam znao što učiniti da pomognem situaciji. Tako sam saznao za dr. Isikolo. Kontaktirao sam ga i zamolio ga da mi pomogne oko mojih problema. Rekao mi je sve što sam trebala znati i razumjeti i poštovala sam procedure i na kraju mi je riješio problem i sada smo ja i moj zaručnik ponovno zajedno i znam da ćemo se uskoro vjenčati. To ne bi bilo moguće da mi dr. Isikolo nije pomogao kako je obećao. Rezultat njegovog rada sigurno se očituje nakon 48 sati i to 100% zajamčeno. Vidljivo mi je vidjeti učinak rezultata svega što je učinio za mene i doista su se ljubav i privrženost između mene i mog zaručnika u potpunosti vratili i drago mi je što ga nisam izgubila ni s kim vani. On vam također može pomoći ako mu se sada obratite. Pošaljite mu poruku na WhatsApp na +2348133261196 ili posjetite njegovu web stranicu (https://isikolo-temple.com)

    OdpovědětVymazat
  54. Těší mě, že jsem tady a řekl doktoru Isikolovi slovo děkuji.
    Nikdy jsem si nemyslel, že budu moci znovu vidět práci svého manželství, přestože všechno už hrálo proti mně, doktor Isikolo mě zachránil. Měla jsem doma problém, kvůli kterému odešel můj manžel a já už byla těhotná a bylo pro mě těžké se bez něj v životě vyrovnat. Jeho rodina mě celou dobu podporovala, ale nikdo nám nemohl pomoci znovu se sjednotit, kromě doktora Isikola, který odpověděl v době, kdy jsem pomoc potřeboval nejvíce. Problém vyřešil a můj manžel se ke mně vrátil domů hned po 48 hodinách, protože se mnou stále žil ve stejném městě. Je úžasné, když najdete pomoc tam, kde jste si nejméně mysleli, že ji můžete získat. Ještě jednou děkuji Dr. Isikolo za vše, co děláte, abyste pomohli lidem, kteří naléhavě potřebují pomoc. Pošlete mu e-mail na adresu isikolosolutionhome@gmail.com nebo Whatsapp na +2348133261196

    OdpovědětVymazat

Kdo je Veronika Hurdová?

Kdo je Veronika Hurdová?
Veronika je šťastná žena. Kdyby se snažila dopředu naplánovat svůj život, nemohlo to dopadnout líp než skutečnost. Je mámou tří báječných dětí, jejichž věk se neustále mění, ale vypadá to, že nebude trvat dlouho a všechny ji přerostou. Kdysi dávno, bylo to nějak hned potom, co vymřeli dinosauři, si založila blog s naprosto hloupým názvem Krkavčí matka. Její mladické neuváženosti navzdory si ale její psaní získalo srdce mnoha tisíců čtenářů, díky čemuž si Veronika dnes může žít svůj sen. Je autorkou několika knih a napsala jich už tolik, že při dotazu na jejich celkový počet znejistí. Ve zbytku času Veronika učí děti doma, hodně s nimi cestuje a dobrovolničí na farmách po světě.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...