K přípravě těchto brambor mě vyprovokovala návštěva restauračního zařízení. Poprvé od té doby, co jsme se před dvěma měsíci přestěhovali s prací nad pražský Anděl, jsem se odvážila nevzít si vlastní oběd a zajít shánět potravu někam mimo zdi našeho baráčku. A jsem zase na dlouho vytrestaná.
Přiznávám. Už jsem jedla i výrazně horší francouzské brambory než v klubu Santoška (název je podle ulice, nikoli typu hostů). Ale já si pořád nějak myslím, že francouzské brambory by měly být jemné, neokoralé, rozplývat se na jazyku a držet pohromadě.
Tak abych nelenila a jen naprázdno nemlela pusou, pustila jsem se hned večer do přípravy vlastní verze z toho, co dům dal (takže bez masa :-). Vám nabízím vymazlenou verzi francouzských brambor, které mi chutnaly i takto samostatně, ale dokážu si je představit i jako luxusní přílohu třeba ke smaženému kaprovi.
6 velkých brambor
1 hrnek zeleného hrášku
3 vejcesůl
Žádné komentáře :
Okomentovat