Já samozřejmě žádné masožravce ani vegetariány na party neohromovala, protože moje největší party je, když se dostanu do postele před 11h. Dávám tomu tak 15, maximálně 20 let a budu zase pařit jako zamlada. Už to úplně vidím, jak na mě teenageři pokřikují: Hej, vykopávko, vrať se do hrobu!
Naštěstí už budu napůl hluchá, takže mi to bude jedno.
Burger
1 červená řepa
1 mrkev
1 hrnek červené čočky
1 hrnek kukuřičné strouhanky
1 vejce
Sůl
Pepř
zakysaná smetana
citrónová šťáva
rukola
1) Čočku a řepu (vcelku, oloupanou) jsem si zvlášť uvařila doměkka.
2) Řepu jsem si nastrouhala, smíchala s čočkou, strouhankou, najemno nastrouhanou mrkví, vejcem, solí a pepřem.
3) Z hmoty jsem tvořila placky a osmažila na oleji. Placek mi vyšlo trochu víc než housek, ale snědly se téměř okamžitě jako bramboráky.
4) Placky jsem vložila do rozříznutých, na oleji na řezu osmahnutých housek a dozdobila rukolou a zakysanou smetanou s trochou citrónové šťávy.
Burgerové bulky
Inspirace zde
3,5 hrnku hladké mouky
3 lžičky cukru
7g sušeného droždí
1 hrnek teplé vody
1/3 hrnku oleje
Lžižka soli
1 vejce
Sezamová semínka na ozdobení
1) Droždí jsem si promíchala s teplou vodou, přidala cukr a olej a nechala 5 minut odstát.
2) Poté jsem přidala mouku, vejce a sůl a uhnětla hladké těsto. Nemělo by se lepit, ale stále se musí nechat táhnout (je to podobná konzistence jako třeb na buchty).
3) Z těsta jsem udělala 12 kuliček, zasypala sezamem a přikryté nechala nakynout ještě 10 minut.
4) Poté jsem je pekla na 200 stupňů zhruba 30 minut (ale radši je kontrolujte - výsledek by měl mít přibližně barvu jako na obrázku).
Taky delam...pridavam do nich jeste rimsky kmin a masozravci se cpou horem dolem ;-) jeste mam variantu dyne+fazole a taky dobry.
OdpovědětSmazattak mi pošli recept, já ho vyzkouším, vyfotím, odcituju tě tu a budeš rázem strašně slavná :-)
OdpovědětSmazat