Něž Ježura zazvoní ... slibuju, tohle je opravdu poslední cukroví. Minimálně do Vánoc.
Kdo jste nestihl ještě napéct a máte strach, že se vám cukroví nerozleží, upečte si tyhle zázvorky. Dají se jíst hned, mají specifickou chuť po melase a voní kořením.
A abych byla zase trapná, tak v nich není ani máslo, ani vejce.
2 hrnky celozrnné mouky
1 lžíce prášku do pečiva
1/2 hrnku třtinového cukru
po 1 lžičce skořice a mletého zázvoru
po 1/2 lžičce soli, mletého muškátového oříšku a mletého hřebíčku
1/4 hrnku slunečnicového oleje
1/4 hrnku melasy
1/4 hrnku (rostlinného) mléka
1) Všechny ingredience jsem si uhnětla v hladké těsto. Pokud se hodně lepí, přidejte trochu mouky.
2) Těsto jsem si vyválela a vykrajovala z něj kytičky.
3) Pekla jsem ve středně předehřáté troubě asi 12 minut (první plech si ohlídejte, každá trouba peče jinak a u cukroví je každá rada ohledně doby pečení podle mě zbytečná).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku
(
Atom
)
Kdo je Krkavčí matka?

- Veronika Hurdová
- Vždycky jsem byla ve spoustě věcí "ta divná". Narozdíl od svého 15letého já se za to dnes už nestydím. Mám víc dětí než rukou. Gréta, Marián a Janek se jmenují. Ty děti, ne ruce. Když děti spí, píšu blog Krkavčí matka. A protože jsou všichni tři dobří spáči po mamince, napsala jsem po nocích ještě 12 KNÍŽEK pro dospěláky i pro děti. Miluju les, nohy v teple a mého muže Honzu, který na mě čeká v nebi. Děsí mě pobytové zájezdy, snahy o škatulkování a nesmířliví lidé se zavřenými hlavami.

Žádné komentáře :
Okomentovat