čtvrtek 18. prosince 2014

Měkké zázvorky

Něž Ježura zazvoní ... slibuju, tohle je opravdu poslední cukroví. Minimálně do Vánoc.
Kdo jste nestihl ještě napéct a máte strach, že se vám cukroví nerozleží, upečte si tyhle zázvorky. Dají se jíst hned, mají specifickou chuť po melase a voní kořením.
A abych byla zase trapná, tak v nich není ani máslo, ani vejce.






2 hrnky celozrnné mouky
1 lžíce prášku do pečiva
1/2 hrnku třtinového cukru
po 1 lžičce skořice a mletého zázvoru
po 1/2 lžičce soli, mletého muškátového oříšku a mletého hřebíčku
1/4 hrnku slunečnicového oleje
1/4 hrnku melasy
1/4 hrnku (rostlinného) mléka

1) Všechny ingredience jsem si uhnětla v hladké těsto. Pokud se hodně lepí, přidejte trochu mouky.

2) Těsto jsem si vyválela a vykrajovala z něj kytičky.
3) Pekla jsem ve středně předehřáté troubě asi 12 minut (první plech si ohlídejte, každá trouba peče jinak a u cukroví je každá rada ohledně doby pečení podle mě zbytečná).

Žádné komentáře :

Okomentovat

Kdo je Krkavčí matka?

Moje fotka

Vždycky jsem byla ve spoustě věcí "ta divná". 
Narozdíl od svého 15letého já se za to dnes už nestydím.

Mám víc dětí než rukou. Gréta, Marián a Janek se jmenují.
Ty děti, ne ruce.

Když děti spí, píšu blog a FB Krkavčí matka.
A protože jsou všichni tři dobří spáči po mamince, napsala jsem po nocích ještě

Miluju les, nohy v teple a mého muže Honzu, který na mě čeká v nebi.
Děsí mě pobytové zájezdy, snahy o škatulkování a nesmířliví lidé se zavřenými hlavami.

A že jsem žena opravdická a nevirtuální se můžete přesvědčit na mých besedách. Těším se na viděnou!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...