čtvrtek 18. prosince 2014

Měkké zázvorky

Něž Ježura zazvoní ... slibuju, tohle je opravdu poslední cukroví. Minimálně do Vánoc.
Kdo jste nestihl ještě napéct a máte strach, že se vám cukroví nerozleží, upečte si tyhle zázvorky. Dají se jíst hned, mají specifickou chuť po melase a voní kořením.
A abych byla zase trapná, tak v nich není ani máslo, ani vejce.






2 hrnky celozrnné mouky
1 lžíce prášku do pečiva
1/2 hrnku třtinového cukru
po 1 lžičce skořice a mletého zázvoru
po 1/2 lžičce soli, mletého muškátového oříšku a mletého hřebíčku
1/4 hrnku slunečnicového oleje
1/4 hrnku melasy
1/4 hrnku (rostlinného) mléka

1) Všechny ingredience jsem si uhnětla v hladké těsto. Pokud se hodně lepí, přidejte trochu mouky.

2) Těsto jsem si vyválela a vykrajovala z něj kytičky.
3) Pekla jsem ve středně předehřáté troubě asi 12 minut (první plech si ohlídejte, každá trouba peče jinak a u cukroví je každá rada ohledně doby pečení podle mě zbytečná).

Žádné komentáře :

Okomentovat

Kdo je Krkavčí matka?

Moje fotka

Aniž by v tom byl záměr, jdu celý život mimo hlavní proud. 
Narozdíl od svého 15letého já se za to dnes už nestydím.

Mám víc dětí než rukou. Gréta, Marián a Janek se jmenují.
Ty děti, ne ruce.

Když děti spí, píšu blog a FB Krkavčí matka.
A protože jsou všichni tři dobří spáči po mamince, napsala jsem po nocích ještě

Miluju les, nohy v teple a mého muže Honzu, který na mě čeká v nebi.
Děsí mě pobytové zájezdy, snahy o škatulkování a nesmířliví lidé se zavřenými hlavami.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...