sobota 13. prosince 2014

Cuketové nudle s arašídy a tofu

Pokud aspoň trochu sledujete foodblogy nebo časopisy o jídle, tak jste asi nemohli minout cuketové nudle.

A pokud je ještě neznáte, tak vám garantuju, že si je zamilujete. Je to přesně ten typ jídla, který můžete vytáhnout, když se vám nic nechce vařit. Dají se připravit na bambilión způsobů, v bříšku zahřejí, ale zároveň vás nezaplácnou na zbytek dne.


Jestli si chystáte do práce krabičky s jídlem, určitě si ho můžete zařadit mezi horké kandidáty.


Cuketové nudle chystám poměrně často, takže se můžete těšit na další kreace s touhle báječnou zeleninou.

(2 porce)

2 velké cukety

3 hrsti arašídů (loupané, nesolené)
hrst čerstvé bazalky
100 g tofu (bazalkového)
olivový olej
pepř

1) Cuketu (hezky i se slupkou) jsem si pomocí klasické škrabky na brambory naloupala nudle.

2) Na rozpáleném oleji jsem si chvíli opekla arašídy, pak přihodila nudle (neděste se množství, ono se to zdrcne), opepřila a restovala tak dlouho, než se z cuket vypařila většina vody, ale nebyly zabité úplně do mrtva. Měly by si stále uchovat tvar a barvu.
3) Těsně před koncem jsem přidala tofu (já měla bazalkové, ale klidně může být i natural nebo uzené) a čerstvou bazalku.

Žádné komentáře :

Okomentovat

Kdo je Krkavčí matka?

Moje fotka

Aniž by v tom byl záměr, jdu celý život mimo hlavní proud. 
Narozdíl od svého 15letého já se za to dnes už nestydím.

Mám víc dětí než rukou. Gréta, Marián a Janek se jmenují.
Ty děti, ne ruce.

Když děti spí, píšu blog a FB Krkavčí matka.
A protože jsou všichni tři dobří spáči po mamince, napsala jsem po nocích ještě

Miluju les, nohy v teple a mého muže Honzu, který na mě čeká v nebi.
Děsí mě pobytové zájezdy, snahy o škatulkování a nesmířliví lidé se zavřenými hlavami.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...