pátek 28. listopadu 2014

Pro Mikuláše: Ricottová citrónová srdíčka

Bez vajec, bez tuku, bez cukru. Aby nám Mikuláš nevykynul.
První z receptů na vánoční cukroví je tu.


těsto
175 g celozrnné mouky
130 g ricotty
60 g bílého jogurtu
šťáva z 1/2 citrónu
3 lžíce agáve sirupu

promazání
šťáva z 1/2 citrónu
3 lžíce strouhaného kokosu
3 lžíce medu

1) Ingredience na těsto jsem si hezky rukama uhnětla, těsto rozválela a během napravování škod po Grétce s vykrajovátky v obou tlapkách jsem zachránila pár srdíček, která se dala použít a dát do trouby.
2) Srdíčka jsem pekla 10 minut v troubě vyhřáté na 200 stupňů.
3) Po vychladnutí jsem je slepila k sobě mišmašem z citrónové šťávy, kokosu a medu.

Žádné komentáře :

Okomentovat

Kdo je Krkavčí matka?

Moje fotka
Vždycky jsem byla ve spoustě věcí "ta divná". Narozdíl od svého 15letého já se za to dnes už nestydím. Mám víc dětí než rukou. Gréta, Marián a Janek se jmenují. Ty děti, ne ruce. Když děti spí, píšu blog Krkavčí matka. A protože jsou všichni tři dobří spáči po mamince, napsala jsem po nocích ještě 12 KNÍŽEK pro dospěláky i pro děti. Miluju les, nohy v teple a mého muže Honzu, který na mě čeká v nebi. Děsí mě pobytové zájezdy, snahy o škatulkování a nesmířliví lidé se zavřenými hlavami.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...