sobota 1. listopadu 2014

Kapustičková smažená rýže

Tak tohle ne, říkáte si. Tohle je jasný školňojídelnový rizoto. Jen ho zasypat eidamem. Rozhodně nic, do čeho by stálo za to investovat čas, peníze, nebo chuťové pohárky.
Omyl, milánkové. Nemůžete být dál od pravdy.

Harmonie chutí je sice otřepané slovní spojení, ale tohle je fakt super. Připomíná mi to časy, když jsme ještě brouzdali s mužem drahým po zemích dalekých.

Pokud jste ke kapustičkám ještě nenašli cestu, nedivím se vám. Taky nesnáším ty rozvařené zelené hlavy, které do nás zamlada ve škole cpali.
Tady ale chutnají úplně jinak! Tak jim dejte šanci.


200 g jasmínové rýže
15 kapustiček
4 střední mrkve
3 hrsti nesolených burských oříšků
2 šalotky
1 velký stroužek česneku
4 cm čerstvého zázvoru
1 hrst čerstvé bazalky
2 + 2 lžíce kokosového oleje

1) Rýži jsem si uvařila a nechala okapat a vychladnout.
2) Ve wok pánvi jsem si rozpálila 2 lžíce oleje a osmažila na něm na čtvrtky nakrájené kapustičky, na půlměsíčky nakrájené mrkve a burské oříšky. Celé to trvá asi 10 minut, než zelenina změkne. Pak jsem si ji dala stranou.
3) Do pánve jsem přilila zbylé dvě lžíce oleje a osmažila na něm asi 2 minuty nadrobno pokrájený česnek, šalotky a zázvor.
4) Nakonec jsem k základu v pánvi přimíchala rýži, zeleninu a natrhané lístky bazalky a smažila, dokud rýže trochu nezhnědla.

3 komentáře :

  1. Mnam mnam... :) aj s mandlami miesto arasidov a bez cerstvej bazalky..
    LFP

    OdpovědětVymazat
  2. Zajimavy napad s mandlemi. Osobne mi ale prisly buraky neprekonatelne, sedly mi do vsech tech chuti.

    OdpovědětVymazat
  3. Buraky boli zozrane predosly vecer.. len tak... :D
    Musela som improvizovat...
    LFP

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...