pondělí 24. listopadu 2014

Granátové čokokokosové košíčky z cukety

Nevím, jestli jste zažili někdy ten pocit, že jste přemoukovaní. Stává se mi totiž čím dál častěji, že nemůžu pečivo ani vidět. Mouka je i v těstovinách, krutonech v salátu a v sušenkách.

Nejsem cvok, ani militantní odmítač pšeničného zla. Zatím mi nikdo alergii na mouku nediagnostikoval (i když možná to bude tím, že jsem u praktického lékaře nebyla přes deset let).

S cuketou už jsme tu nasladko jednou čarovali v podobě cuketového dortu pro moji sestřičku k třicátinám. Tentokrát si můj hlad na sladké ale žádal něco rychlejšího, co bych si mohla dát za půl hodiny ke kafi.

Přísahám, nejdelší na tom bylo vyškrabat to pitomé granátové jabko. Určitě na to bude existovat nějaký trik. Asi budu muset zagooglit. A protože jsem v hledání poměrně pomalá, vy si zatím upečte tyhle šťavnaté košíčky.





200 g cukety
2 řádky tmavé čokolády
100 g granátového jablka
1 vejce
4 lžíce medu
1 lžíce kokosového koleje
70 g strouhaného kokosu
2 lžíce holandského kakaa

1) V mixéru na smoothie jsem si rozsekala cuketu (já nevím, proč všude píšou, že se má všechno strouhat na struhadle, když to jde milionkrát rychleji).
2) Čokoládu jsem nožem nasekala na malé kousky, ale když pak sem tam kousnete v košíčku do většího kousku, určitě se na svoji nedůslednost při přípravě zlobit nebudete.
3) Cuketu a čokoládu jsem smíchala s dalšími ingrediencemi, naplnila jimi košíčky na muffiny (kdybych já si pamatovala, kolik jich bylo, ale odhaduji tak 6-8) a dala péct na 20 minut do trouby na 180 stupňů.

Košíčky jsou trochu mokré, takže příště zkusím cuketu předem trochu vyždímat.

Advent už klepe na vrátka, takže příště se pustím už do cukroví.

Žádné komentáře :

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...