úterý 4. listopadu 2014

Datlový chléb

Tak nějak tuším, že teď je trendy pěstovat si doma kvásek, hodiny čumákovat a pak stvořit Chléb s velkým Ch.

Ale na to nemám čas.

Přidávám tedy recept na další ze svých snídaňových chlebů, který máte v troubě za 10 minut. Sprinteři i dřív.


500 ml černého čaje
200 g celozrnné mouky
1/2 prášku do pečiva
100 g datlí (sušené, vypeckované)
100 g kešu oříšků
1 vejce
hrst konopných semínek
hrst sezamových semínek

1) Datle jsem nasekala na menší kousky a zalila je horkým čajem.

2) Smíchala jsem mouku, prášek do pečiva, kešu a oboje semínka.
3) Do suché směsi jsem přidala vejce a datle zalité čajem.
4) Vzniklé těsto jsem rozetřela do pečícím papírem vyložené zapékací misky a dala na 1 hodinu péct do trouby na 175 st.

Žádné komentáře :

Okomentovat

Kdo je Krkavčí matka?

Moje fotka

Vždycky jsem byla ve spoustě věcí "ta divná". 
Narozdíl od svého 15letého já se za to dnes už nestydím.

Mám víc dětí než rukou. Gréta, Marián a Janek se jmenují.
Ty děti, ne ruce.

Když děti spí, píšu blog a FB Krkavčí matka.
A protože jsou všichni tři dobří spáči po mamince, napsala jsem po nocích ještě

Miluju les, nohy v teple a mého muže Honzu, který na mě čeká v nebi.
Děsí mě pobytové zájezdy, snahy o škatulkování a nesmířliví lidé se zavřenými hlavami.

A že jsem žena opravdická a nevirtuální se můžete přesvědčit na mých besedách. Těším se na viděnou!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...