úterý 4. listopadu 2014

Datlový chléb

Tak nějak tuším, že teď je trendy pěstovat si doma kvásek, hodiny čumákovat a pak stvořit Chléb s velkým Ch.

Ale na to nemám čas.

Přidávám tedy recept na další ze svých snídaňových chlebů, který máte v troubě za 10 minut. Sprinteři i dřív.


500 ml černého čaje
200 g celozrnné mouky
1/2 prášku do pečiva
100 g datlí (sušené, vypeckované)
100 g kešu oříšků
1 vejce
hrst konopných semínek
hrst sezamových semínek

1) Datle jsem nasekala na menší kousky a zalila je horkým čajem.

2) Smíchala jsem mouku, prášek do pečiva, kešu a oboje semínka.
3) Do suché směsi jsem přidala vejce a datle zalité čajem.
4) Vzniklé těsto jsem rozetřela do pečícím papírem vyložené zapékací misky a dala na 1 hodinu péct do trouby na 175 st.

Žádné komentáře :

Okomentovat

Kdo je Krkavčí matka?

Moje fotka

Aniž by v tom byl záměr, jdu celý život mimo hlavní proud. 
Narozdíl od svého 15letého já se za to dnes už nestydím.

Mám víc dětí než rukou. Gréta, Marián a Janek se jmenují.
Ty děti, ne ruce.

Když děti spí, píšu blog a FB Krkavčí matka.
A protože jsou všichni tři dobří spáči po mamince, napsala jsem po nocích ještě

Miluju les, nohy v teple a mého muže Honzu, který na mě čeká v nebi.
Děsí mě pobytové zájezdy, snahy o škatulkování a nesmířliví lidé se zavřenými hlavami.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...