úterý 11. listopadu 2014

Boureki s kešu "sýrem"

Jídlo, které jsem viděla v různých variantách. Vždycky se tam motá cuketa, brambory a čerstvý kozí sýr. Doma mi zbyla ještě dýně, takže tam zahučela taky. Sýr jsem nahradila jogurtem rozmixovaným s kešu oříšky.

Pokud nevyváříte pro 20 kolegů jako já, pak je to i rychlé jídlo. Já jsem si samozřejmě řádně zaloupala pár kilo brambor a dýní, abych nevyšla ze cviku. Tady ale uvádím recept na pekáč cca 20x30 cm.


Inspirace třeba zde, ale stačí zagooglit a najdete toho spoustu.



1 menší hokaido dýně

6 brambor
1 velká cuketa
250 g listového těsta
sůl
pepř
olivový olej

500 g bílého jogurtu

250 g kešu ořechů
Muškátový květ

1) Dýni, brambory a cukety jsem oloupala a nakrájela na plátky.

2) Těsto jsem vyválela a rozdělila na dvě půlky. Jednou jsem vyložila olejem vymazané dno pekáče.
3) V mixéru jsem si rozmixovala jogurt s kešu oříšky a trochou muskátového květu a vyrobila si tak rychlý kešu "sýr".
4) Na těsto jsem nakladla střídavě brambory, cuketu a dýni, každou vrstvu zeleniny trochu posolila a opepřila. Na závěr jsem na zeleninové patro nalila kešu sýr (mně se do pekáčku 20x30 vešly dvě patra).
5) Nakonec jsem vše přiklopila druhou půlkou vyváleného těsta a zalila zbytkem kešu sýru.
6) Veledílo jsem šoupla do trouby rozpálené na 180 stupňů a pekla dokud kešu sýr nezezlátl a zelenina nebyla měkká.

Žádné komentáře :

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...