Jídlo, které jsem viděla v různých variantách. Vždycky se tam motá cuketa, brambory a čerstvý kozí sýr. Doma mi zbyla ještě dýně, takže tam zahučela taky. Sýr jsem nahradila jogurtem rozmixovaným s kešu oříšky.
Pokud nevyváříte pro 20 kolegů jako já, pak je to i rychlé jídlo. Já jsem si samozřejmě řádně zaloupala pár kilo brambor a dýní, abych nevyšla ze cviku. Tady ale uvádím recept na pekáč cca 20x30 cm.
Inspirace třeba zde, ale stačí zagooglit a najdete toho spoustu.
1 menší hokaido dýně
6 brambor
1 velká cuketa
250 g listového těsta
sůl
pepř
olivový olej
500 g bílého jogurtu
250 g kešu ořechů
Muškátový květ
1) Dýni, brambory a cukety jsem oloupala a nakrájela na plátky.
2) Těsto jsem vyválela a rozdělila na dvě půlky. Jednou jsem vyložila olejem vymazané dno pekáče.
3) V mixéru jsem si rozmixovala jogurt s kešu oříšky a trochou muskátového květu a vyrobila si tak rychlý kešu "sýr".
4) Na těsto jsem nakladla střídavě brambory, cuketu a dýni, každou vrstvu zeleniny trochu posolila a opepřila. Na závěr jsem na zeleninové patro nalila kešu sýr (mně se do pekáčku 20x30 vešly dvě patra).
5) Nakonec jsem vše přiklopila druhou půlkou vyváleného těsta a zalila zbytkem kešu sýru.
6) Veledílo jsem šoupla do trouby rozpálené na 180 stupňů a pekla dokud kešu sýr nezezlátl a zelenina nebyla měkká.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku
(
Atom
)
Kdo je Krkavčí matka?

-
Veronika Hurdová
- Vždycky jsem byla ve spoustě věcí "ta divná".Narozdíl od svého 15letého já se za to dnes už nestydím.Mám víc dětí než rukou. Gréta, Marián a Janek se jmenují.Ty děti, ne ruce.Když děti spí, píšu blog a FB Krkavčí matka.A protože jsou všichni tři dobří spáči po mamince, napsala jsem po nocích ještěMiluju les, nohy v teple a mého muže Honzu, který na mě čeká v nebi.Děsí mě pobytové zájezdy, snahy o škatulkování a nesmířliví lidé se zavřenými hlavami.A že jsem žena opravdická a nevirtuální se můžete přesvědčit na mých besedách. Těším se na viděnou!

Hokaido se neloupe
OdpovědětVymazat