úterý 11. listopadu 2014

Boureki s kešu "sýrem"

Jídlo, které jsem viděla v různých variantách. Vždycky se tam motá cuketa, brambory a čerstvý kozí sýr. Doma mi zbyla ještě dýně, takže tam zahučela taky. Sýr jsem nahradila jogurtem rozmixovaným s kešu oříšky.

Pokud nevyváříte pro 20 kolegů jako já, pak je to i rychlé jídlo. Já jsem si samozřejmě řádně zaloupala pár kilo brambor a dýní, abych nevyšla ze cviku. Tady ale uvádím recept na pekáč cca 20x30 cm.


Inspirace třeba zde, ale stačí zagooglit a najdete toho spoustu.



1 menší hokaido dýně

6 brambor
1 velká cuketa
250 g listového těsta
sůl
pepř
olivový olej

500 g bílého jogurtu

250 g kešu ořechů
Muškátový květ

1) Dýni, brambory a cukety jsem oloupala a nakrájela na plátky.

2) Těsto jsem vyválela a rozdělila na dvě půlky. Jednou jsem vyložila olejem vymazané dno pekáče.
3) V mixéru jsem si rozmixovala jogurt s kešu oříšky a trochou muskátového květu a vyrobila si tak rychlý kešu "sýr".
4) Na těsto jsem nakladla střídavě brambory, cuketu a dýni, každou vrstvu zeleniny trochu posolila a opepřila. Na závěr jsem na zeleninové patro nalila kešu sýr (mně se do pekáčku 20x30 vešly dvě patra).
5) Nakonec jsem vše přiklopila druhou půlkou vyváleného těsta a zalila zbytkem kešu sýru.
6) Veledílo jsem šoupla do trouby rozpálené na 180 stupňů a pekla dokud kešu sýr nezezlátl a zelenina nebyla měkká.

1 komentář :

Kdo je Krkavčí matka?

Moje fotka

Vždycky jsem byla ve spoustě věcí "ta divná". 
Narozdíl od svého 15letého já se za to dnes už nestydím.

Mám víc dětí než rukou. Gréta, Marián a Janek se jmenují.
Ty děti, ne ruce.

Když děti spí, píšu blog a FB Krkavčí matka.
A protože jsou všichni tři dobří spáči po mamince, napsala jsem po nocích ještě

Miluju les, nohy v teple a mého muže Honzu, který na mě čeká v nebi.
Děsí mě pobytové zájezdy, snahy o škatulkování a nesmířliví lidé se zavřenými hlavami.

A že jsem žena opravdická a nevirtuální se můžete přesvědčit na mých besedách. Těším se na viděnou!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...