úterý 18. listopadu 2014

Africká směs

No dobře, v Africe by si tohle jídlo asi neuvařili. Ale je to jenom proto, že oproti původnímu záměru jsem se v surovinách a jejich počtu trochu rozvášnila. Nic to ale nemění na tom, že by se z jednoho hrnce nakrmila jedna středně velká somálská vesnice. Nebo dvacet mých kolegů, na které tohle jídlo zítra čeká.

Při vaření si improvizujte, jak chcete, ale určitě nevynechte koriandr. Koupila jsem ho na iTesco, ale nasrali mě, kluci. Dělala jsem objednávku 16. 11. v 23:45. Zarezervovala jsem si čas dovážky na 17. 11., protože měli skoro celý den nezabookováno. V rezervaci mi slíbili, že můžu strávit krásné dvě hodiny čučením na jejich stránky a utrácením těžce vydělaných love. Objednávku jsem dokončila 10 minut po půlnoci. A ejhle, najednou celé sváteční pondělí zabookované. Suchá hláška na webovkách mi stroze oznámila, že nejbližší čas dovozu nákupu je 18. 11.


Mezitím lednice zeje prázdnotou, děti pláčí hlady, hodnotový žebříček se přerovnává, Tesco brand se v mých očích propadá na dno.

No nic. Příště oželím zvýšené časové náklady na registraci, vynaložím "customer effort" a vyzkouším Rohlík.cz.




(pro 2 osoby)
1 velká cuketa
2 velké mrkve
1 hrnek cizrny
1 hrnek rýže
4 lžíce rajčatového protlaku
2 hrsti arašídů (nepražené, nesolené)
pár snítek koriandru
3 lžíce oleje
koření: sůl, chili, uzená paprika, kari, zázvor

1) Uvařila jsem si cizrnu.

2) Na oleji jsem si rychle osmažila všechno koření, přidala na půlkolečka pokrájenou mrkev a arašídy, po chvíli podlila trochou vody, přidala rajský protlak a nechala cca 15 minut klokotat.
3) Do hrnce jsem nakonec přihodila cuketu a koriandr a nechala znovu chvilinku vařit, dokud cuketa nezměkla a koriandr nezavadl.
4) Přimíchala jsem cizrnu a hotovou směs podávala s rýží.

Žádné komentáře :

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...