středa 15. října 2014

Ricotta dort s arašídy a brusinkami

Doma se už nějakou dobu válela ricotta, tak jsem se rozhodla ji zlikvidovat, než mi přijde sama naproti.
Za 10 minut bylo "upečeno".


Na malou dortovou formu (průměr 16 cm)

200g ricotty
125g tvarohu
125g bílého jogurtu
2 lžíce javorového sirupu
1 malý hrnek arašídů (loupaných, nesolených)
1 malý hrnek sušených brusinek
1 malý hrnek špaldových vloček
3 lžíce kokosového oleje
Maliny na ozdobu

1) Do mixéru jsem dala arašídy, brusinky, vločky a kokosový olej. Rozmixovala jsem na hrubou drobenku.
2) 3/4 směsi jsem vtlačila na dno malé dortové formy (zbytek zůstane na ozdobu).
3) Ricottu, tvaroh a jogurt jsem osladila javorovým sirupem, promíchala a navrstvila na drobenkový základ.
4) Dort jsem posypala zbytkem drobenkové směsi, pokladla malinami a dala přes noc ztuhnout do ledničky.

Žádné komentáře :

Okomentovat

Kdo je Krkavčí matka?

Moje fotka

Aniž by v tom byl záměr, jdu celý život mimo hlavní proud. 
Narozdíl od svého 15letého já se za to dnes už nestydím.

Mám víc dětí než rukou. Gréta, Marián a Janek se jmenují.
Ty děti, ne ruce.

Když děti spí, píšu blog a FB Krkavčí matka.
A protože jsou všichni tři dobří spáči po mamince, napsala jsem po nocích ještě

Miluju les, nohy v teple a mého muže Honzu, který na mě čeká v nebi.
Děsí mě pobytové zájezdy, snahy o škatulkování a nesmířliví lidé se zavřenými hlavami.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...