středa 15. října 2014

Ricotta dort s arašídy a brusinkami

Doma se už nějakou dobu válela ricotta, tak jsem se rozhodla ji zlikvidovat, než mi přijde sama naproti.
Za 10 minut bylo "upečeno".


Na malou dortovou formu (průměr 16 cm)

200g ricotty
125g tvarohu
125g bílého jogurtu
2 lžíce javorového sirupu
1 malý hrnek arašídů (loupaných, nesolených)
1 malý hrnek sušených brusinek
1 malý hrnek špaldových vloček
3 lžíce kokosového oleje
Maliny na ozdobu

1) Do mixéru jsem dala arašídy, brusinky, vločky a kokosový olej. Rozmixovala jsem na hrubou drobenku.
2) 3/4 směsi jsem vtlačila na dno malé dortové formy (zbytek zůstane na ozdobu).
3) Ricottu, tvaroh a jogurt jsem osladila javorovým sirupem, promíchala a navrstvila na drobenkový základ.
4) Dort jsem posypala zbytkem drobenkové směsi, pokladla malinami a dala přes noc ztuhnout do ledničky.

Žádné komentáře :

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...