úterý 7. října 2014

Patizonová polévka se sušenými rajčaty

Hustá a sytá polévka, která mixuje chutě podzimu a léta. Ideální jako pracovní oběd v nabytém dni.

A chraň vás ruka páně do ní cpát vývar z kostky nebo smetanu!



1 patizón
5 sušených rajčat
1 červená cibule
2 lžíce olivového oleje
muškátový oříšek
nové koření
sůl
pepř

pokrájená sušená rajčata
dýňová semínka

1) Na oleji jsem si opekla cibuli a poté přihodila na kostky pokrájený oloupaný a vydlabaný patizón a sušená rajčata.
2) Zeleninu jsem opepřila, přisypala nastrouhaný muškátový oříšek a vše chvíli smažila.
3) Poté jsem zalila horkou vodou, osolila a přidala nové koření (ve vajíčku na čaj) a vařila do změknutí.
4) Nakonec jsem vše rozmixovala a před podáváním posypala semínky a pokrájenými rajčaty.


Žádné komentáře :

Okomentovat

Kdo je Krkavčí matka?

Moje fotka

Aniž by v tom byl záměr, jdu celý život mimo hlavní proud. 
Narozdíl od svého 15letého já se za to dnes už nestydím.

Mám víc dětí než rukou. Gréta, Marián a Janek se jmenují.
Ty děti, ne ruce.

Když děti spí, píšu blog a FB Krkavčí matka.
A protože jsou všichni tři dobří spáči po mamince, napsala jsem po nocích ještě

Miluju les, nohy v teple a mého muže Honzu, který na mě čeká v nebi.
Děsí mě pobytové zájezdy, snahy o škatulkování a nesmířliví lidé se zavřenými hlavami.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...