úterý 7. října 2014

Patizonová polévka se sušenými rajčaty

Hustá a sytá polévka, která mixuje chutě podzimu a léta. Ideální jako pracovní oběd v nabytém dni.

A chraň vás ruka páně do ní cpát vývar z kostky nebo smetanu!



1 patizón
5 sušených rajčat
1 červená cibule
2 lžíce olivového oleje
muškátový oříšek
nové koření
sůl
pepř

pokrájená sušená rajčata
dýňová semínka

1) Na oleji jsem si opekla cibuli a poté přihodila na kostky pokrájený oloupaný a vydlabaný patizón a sušená rajčata.
2) Zeleninu jsem opepřila, přisypala nastrouhaný muškátový oříšek a vše chvíli smažila.
3) Poté jsem zalila horkou vodou, osolila a přidala nové koření (ve vajíčku na čaj) a vařila do změknutí.
4) Nakonec jsem vše rozmixovala a před podáváním posypala semínky a pokrájenými rajčaty.


Žádné komentáře :

Okomentovat

Kdo je Krkavčí matka?

Moje fotka

Vždycky jsem byla ve spoustě věcí "ta divná". 
Narozdíl od svého 15letého já se za to dnes už nestydím.

Mám víc dětí než rukou. Gréta, Marián a Janek se jmenují.
Ty děti, ne ruce.

Když děti spí, píšu blog a FB Krkavčí matka.
A protože jsou všichni tři dobří spáči po mamince, napsala jsem po nocích ještě

Miluju les, nohy v teple a mého muže Honzu, který na mě čeká v nebi.
Děsí mě pobytové zájezdy, snahy o škatulkování a nesmířliví lidé se zavřenými hlavami.

A že jsem žena opravdická a nevirtuální se můžete přesvědčit na mých besedách. Těším se na viděnou!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...