úterý 14. října 2014

Ořechovo-banánový koláč

Ještě tak před rokem jsem byla fanouškem Albert magazínu a Apetitu, které mají společné to, že je vedla či vede kulihvězda Dita Pecháčkovic.
Osobně proti ní nic nemám. Je svá, vařit umí, dělá co ji baví.



Poslední dobou mě ale recepty z těchto periodik vůbec nebaví. Z většiny mě začne pálit žáha a těžknout žaludek, jen se podívám na obrázek nebo na ingredience.

Když tam není slanina nebo parmazán, jako by recept nebyl.
Ve sladkém je zase většinou víc cukru než mouky. A že je tam té mouky spousta.

Zjistila jsem ale, že mě k takovým receptům baví vymýšlet alternativy, které by se daly jíst.

A tak vznikl tenhle výborný koláč, z původní inspirace zde.

Na těsto
1,5 hrnku celozrnné mouky
1/3 hrnku třtinového cukru
1/2 hrnku oleje z vlašských ořechů
1 žloutek
špetka soli

Na náplň
3 banány
1/3 hrnku smetany
3 lžičky medu
2 lžičky burákového másla
2 hrsti vlašských ořechů

1) Na těsto jsem si smíchala všechny ingredience v lepivou drobenku, kterou jsem prsty natlačila do pečícím papírem vyložené koláčové formy, zvedla cca 2 cm po okrajích a dala na 10 minut předpéct do trouby na 180 st.

2) Na náplň jsem si rozmačkala v míse vidličkou banány, přidala smetanu, med a burákové máslo. Nakonec jsem přimíchala ořechy, naplnila koláč a dala dopéct na 35 minut.

Žádné komentáře :

Okomentovat

Kdo je Krkavčí matka?

Moje fotka

Vždycky jsem byla ve spoustě věcí "ta divná". 
Narozdíl od svého 15letého já se za to dnes už nestydím.

Mám víc dětí než rukou. Gréta, Marián a Janek se jmenují.
Ty děti, ne ruce.

Když děti spí, píšu blog a FB Krkavčí matka.
A protože jsou všichni tři dobří spáči po mamince, napsala jsem po nocích ještě

Miluju les, nohy v teple a mého muže Honzu, který na mě čeká v nebi.
Děsí mě pobytové zájezdy, snahy o škatulkování a nesmířliví lidé se zavřenými hlavami.

A že jsem žena opravdická a nevirtuální se můžete přesvědčit na mých besedách. Těším se na viděnou!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...