pondělí 13. října 2014

Ořechovo-banánový koláč

Ještě tak před rokem jsem byla fanouškem Albert magazínu a Apetitu, které mají společné to, že je vedla či vede kulihvězda Dita Pecháčkovic.
Osobně proti ní nic nemám. Je svá, vařit umí, dělá co ji baví.



Poslední dobou mě ale recepty z těchto periodik vůbec nebaví. Z většiny mě začne pálit žáha a těžknout žaludek, jen se podívám na obrázek nebo na ingredience.

Když tam není slanina nebo parmazán, jako by recept nebyl.
Ve sladkém je zase většinou víc cukru než mouky. A že je tam té mouky spousta.

Zjistila jsem ale, že mě k takovým receptům baví vymýšlet alternativy, které by se daly jíst.

A tak vznikl tenhle výborný koláč, z původní inspirace zde.

Na těsto
1,5 hrnku celozrnné mouky
1/3 hrnku třtinového cukru
1/2 hrnku oleje z vlašských ořechů
1 žloutek
špetka soli

Na náplň
3 banány
1/3 hrnku smetany
3 lžičky medu
2 lžičky burákového másla
2 hrsti vlašských ořechů

1) Na těsto jsem si smíchala všechny ingredience v lepivou drobenku, kterou jsem prsty natlačila do pečícím papírem vyložené koláčové formy, zvedla cca 2 cm po okrajích a dala na 10 minut předpéct do trouby na 180 st.

2) Na náplň jsem si rozmačkala v míse vidličkou banány, přidala smetanu, med a burákové máslo. Nakonec jsem přimíchala ořechy, naplnila koláč a dala dopéct na 35 minut.

Žádné komentáře :

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...