čtvrtek 23. října 2014

Lilkové lasagne s květákovým bešamelem

Prosím vás, jdou nějak vyfotit lasagne, aby vypadaly k jídlu? Asi bych potřebovala profi fotografa, který by to odedřel za mě.

Ale co. Já taky nejsem fotogenická, ale ve skutečnosti jsem krásná a milá holka. A takhle nějak je to i s tímhle vypečeným kouskem, který rozhodně budu péct častěji.


A i když jsem to napoprvé přešvihla s pepřem, tak chutnalo i dětem.


Chtěla jsem si nechat patentovat název "květákový bešamel", ale nějaká "pani" už to vymyslela za mě - se spoustou eidamu, salámu, másla a mouky. Tak ať si to sežere (salám i ten název).



1 lilek

1 malý květák
Lasagne
2 vejce
150ml rajského protlaku
strouhaný parmezán
Sůl
Pepř
Olej na vymazání

1) Lilek jsem si podélně nakrájela na co nejtenčí plátky, osolila a nechala chvíli vypotit. Kapičky jsem pak otřela utěrkou (vypotí se z něho to hořké, takže pokud vám lilek doposud moc nechutnal, pak to mohlo být proto, že ho kuchař nenechal vypotit).


2) Mezitím jsem si květák rozebrala na malé kousky bez tvrdých stonků, ve slané vodě uvařila doměkka, slila, rozmačkala šťouchadlem na brambory a přidala vejce.


3) Osušené lilky jsem opepřila a potřela rajským protlakem.


4) Pak už jsem jen do olejem vymazané misky skládala postupně lasagne, květákový bešamel, lilek a každý lilek ještě zasypala parmezánem, ale není to nutné.


5) Pekla jsem na 180 stupňů cca 45 minut.

2 komentáře :

  1. Bolo to vyborne..aj napriek tomu, ze som vahala ci dat surove ci uvarene lasagne a na kolko stupnov a ako dlho to piect.. Chutilo aj muzovi..
    LFP

    OdpovědětVymazat
  2. Lasagne se dávají surové a dobu pečení jsem doplnila, ale nevím, jestli náhodou na každé krabičce se nepíše něco jiného.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...