pondělí 6. října 2014

Hrušková raw kaše

Kaše mám fakt ráda. Bůhvíproč je nevařím častěji. Asi z ranní lenosti.




Pravdou je, že když byly děti menší a cpala jsem je instantními kašemi určenými pro batolata, tajně i netajně jsem jim ujídala. Dost mě ale děsilo, jak jsou strašně sladké. Jak jim pak máte v roce a půl vysvětlit, že jabko je kámoš?

Nechci z toho dělat organizované spiknutí výrobců dětské výživy, ale podle mě si pěstují bandu cukrových závisláků, kteří odmítají jíst cokoli jiného, než instantní prášek zalitý horkou vodou.

Marně se mě snažila doktorka přesvědčit, že sunar a kaše jsou z mléka krav žijících ve sterilních podmínkách a měla bych je dětem dávat hlavně proto, že obsahují spoustu vitamínů a minerálů.

Prdlačky. Nikdo mi nevymluví, že pestrou vyváženou stravu nahradí kaše z prášku.

Tak abych tady nemlela naprázdno, nabízím snídaňovou alternativu na hruškovou raw kaši.

Hrušková raw kaše

2 velké zralé oloupané hrušky bez jadřinců
100g ovesných vloček
100g mandlí
50g rozinek
2 lžíce kakaa
1/2 lžičky zázvoru

Vše jsem rozmixovala a dala přes noc vychladit.
Pokud dáváte dětem, naboostujte vločky na úkor mandlí.

Žádné komentáře :

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...