středa 15. října 2014

Dýňové lasagne

Dýňové lasagne nejsou zrovna nejobjevnější objev, to přiznávám.
Ale v rámci pravidelného středečního firemního stravování měl dobré ohlasy. A vzhledem k tomu, že jsem dostala i žádosti na recept, tak to možná za klasiku považuju jen já.

Dávám tedy jeden ze svých receptů na tuhle zeleninovou variantu lasagní. Fotka není nic moc, ale o to lépe chutnají.



Nebudu dávat množství. Kupte si balík lasagní, jednu dýni a skládejte vrstvy, dokud nezaplníte zapékací misku.

lasagne
1 hokaido dýně
slunečnicový olej
parmazán
1/2 litru mléka
3 lžíce másla
hladká mouka
muškátový oříšek
skořice
sůl
pepř

1) Dýni jsem si oloupala, nakrájela na kousky, zakapala olejem a 1/2 hodiny pekla na 175 st.
2) Upečenou dýni jsem rozmačkala šťouchadlem na brambory a do dýňové kaše přidala muškátový oříšek a skořici.
3) Z másla a mouky jsem si připravila jíšku, zalila mlékem, přidala strouhaný muškátový oříšek, skořici, sůl a pepř a uvařila hustý bešamel.
4) Do máslem vymyzyné misky jsem kladla postupně vrstvu lasagní, dýňové kaše, bešamelu a parmazánu. Poslední vrstva je parmazán. Lasagne je potřeba před pečením zalít bešamelem tak, aby ani kousek nekoukal, jinak se spálí dočerna.
5) Pekla jsem v předehřáté trouběasi 30 minut na 180 st, dokud bešamel nezačal zlátnout.

Žádné komentáře :

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...