středa 15. října 2014

Dýňové lasagne

Dýňové lasagne nejsou zrovna nejobjevnější objev, to přiznávám.
Ale v rámci pravidelného středečního firemního stravování měl dobré ohlasy. A vzhledem k tomu, že jsem dostala i žádosti na recept, tak to možná za klasiku považuju jen já.

Dávám tedy jeden ze svých receptů na tuhle zeleninovou variantu lasagní. Fotka není nic moc, ale o to lépe chutnají.



Nebudu dávat množství. Kupte si balík lasagní, jednu dýni a skládejte vrstvy, dokud nezaplníte zapékací misku.

lasagne
1 hokaido dýně
slunečnicový olej
parmazán
1/2 litru mléka
3 lžíce másla
hladká mouka
muškátový oříšek
skořice
sůl
pepř

1) Dýni jsem si oloupala, nakrájela na kousky, zakapala olejem a 1/2 hodiny pekla na 175 st.
2) Upečenou dýni jsem rozmačkala šťouchadlem na brambory a do dýňové kaše přidala muškátový oříšek a skořici.
3) Z másla a mouky jsem si připravila jíšku, zalila mlékem, přidala strouhaný muškátový oříšek, skořici, sůl a pepř a uvařila hustý bešamel.
4) Do máslem vymyzyné misky jsem kladla postupně vrstvu lasagní, dýňové kaše, bešamelu a parmazánu. Poslední vrstva je parmazán. Lasagne je potřeba před pečením zalít bešamelem tak, aby ani kousek nekoukal, jinak se spálí dočerna.
5) Pekla jsem v předehřáté trouběasi 30 minut na 180 st, dokud bešamel nezačal zlátnout.

Žádné komentáře :

Okomentovat

Kdo je Krkavčí matka?

Moje fotka

Vždycky jsem byla ve spoustě věcí "ta divná". 
Narozdíl od svého 15letého já se za to dnes už nestydím.

Mám víc dětí než rukou. Gréta, Marián a Janek se jmenují.
Ty děti, ne ruce.

Když děti spí, píšu blog a FB Krkavčí matka.
A protože jsou všichni tři dobří spáči po mamince, napsala jsem po nocích ještě

Miluju les, nohy v teple a mého muže Honzu, který na mě čeká v nebi.
Děsí mě pobytové zájezdy, snahy o škatulkování a nesmířliví lidé se zavřenými hlavami.

A že jsem žena opravdická a nevirtuální se můžete přesvědčit na mých besedách. Těším se na viděnou!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...