Většinou píšu nějaké líbezné úvodní slovo. Dneska nebudu psát nic. Tohle je prostě tak dobré jídlo, že žádné promo nepotřebuje.
Batátové noky
(2 porce)
1 středně velký batát
pohanková mouka (cca stejné množství jako je objem batátu)
celozrnná mouka (cca stejné množství jako je objem batátu)
2 pořádné lžíce tvarohu
2 vejce
Muškátový květ
Skořice
Pepř
Petrželovo - rukolové pesto
2 hrsti hladkolisté petržele
2 hrsti rukoly
2 hrsti slunečnicových semínek
1 dl lněného (nebo jiného rostlinného) oleje
1 lžíce agáve sirupu
Sůl
Pepř
Na ozdobení: Lístky petržele a rukoly, parmazán.
1) Oloupaný pokrájený batát uvařila doměkka a rozmačkala na kaši šťouchadlem na brambory.
2) K batátové kaši jsem přidala vejce, tvaroh a koření a postupně přisypávala obě mouky, než vzniklo spojité, mírně lepivé těsto.
3) Z těsta jsem si lžící odkrajovala velké noky a házela do vroucí vody. Když vyplavou na hladinu, jsou hotové.
4) Na pesto jsem si rozmixovala všechny ingredience. Batáty s pestem jsem dozdobila rukolovými a petrželovými lístky a posypala nastrouhaným parmazánem.
Noky jsou dobré i druhý den, když se opečou na másle.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku
(
Atom
)
Kdo je Krkavčí matka?

- Veronika Hurdová
- Vždycky jsem byla ve spoustě věcí "ta divná". Narozdíl od svého 15letého já se za to dnes už nestydím. Mám víc dětí než rukou. Gréta, Marián a Janek se jmenují. Ty děti, ne ruce. Když děti spí, píšu blog Krkavčí matka. A protože jsou všichni tři dobří spáči po mamince, napsala jsem po nocích ještě 12 KNÍŽEK pro dospěláky i pro děti. Miluju les, nohy v teple a mého muže Honzu, který na mě čeká v nebi. Děsí mě pobytové zájezdy, snahy o škatulkování a nesmířliví lidé se zavřenými hlavami.

Opravdu výborné! :)
OdpovědětVymazat