sobota 11. října 2014

Batátové noky se zeleným pestem

Většinou píšu nějaké líbezné úvodní slovo. Dneska nebudu psát nic. Tohle je prostě tak dobré jídlo, že žádné promo nepotřebuje.



Batátové noky
(2 porce)
1 středně velký batát
pohanková mouka (cca stejné množství jako je objem batátu)
celozrnná mouka (cca stejné množství jako je objem batátu)
2 pořádné lžíce tvarohu
2 vejce
Muškátový květ
Skořice
Pepř

Petrželovo - rukolové pesto
2 hrsti hladkolisté petržele
2 hrsti rukoly
2 hrsti slunečnicových semínek
1 dl lněného (nebo jiného rostlinného) oleje
1 lžíce agáve sirupu
Sůl
Pepř

Na ozdobení: Lístky petržele a rukoly, parmazán.

1) Oloupaný pokrájený batát uvařila doměkka a rozmačkala na kaši šťouchadlem na brambory.
2) K batátové kaši jsem přidala vejce, tvaroh a koření a postupně přisypávala obě mouky, než vzniklo spojité, mírně lepivé těsto.
3) Z těsta jsem si lžící odkrajovala velké noky a házela do vroucí vody. Když vyplavou na hladinu, jsou hotové.
4) Na pesto jsem si rozmixovala všechny ingredience. Batáty s pestem jsem dozdobila rukolovými a petrželovými lístky a posypala nastrouhaným parmazánem.

Noky jsou dobré i druhý den, když se opečou na másle.


1 komentář :

Kdo je Krkavčí matka?

Moje fotka

Aniž by v tom byl záměr, jdu celý život mimo hlavní proud. 
Narozdíl od svého 15letého já se za to dnes už nestydím.

Mám víc dětí než rukou. Gréta, Marián a Janek se jmenují.
Ty děti, ne ruce.

Když děti spí, píšu blog a FB Krkavčí matka.
A protože jsou všichni tři dobří spáči po mamince, napsala jsem po nocích ještě

Miluju les, nohy v teple a mého muže Honzu, který na mě čeká v nebi.
Děsí mě pobytové zájezdy, snahy o škatulkování a nesmířliví lidé se zavřenými hlavami.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...