pondělí 20. října 2014

Batátová polévka s bulgurem

Batáty jsou skvělé. Dají se upravit na tisíc způsobů od zmzliny po noky a nikdy nemůžete šlápnout vedle. Jako třeba s touhle polévkou, která je tak hustá a sytá, že v s přehledem nahradí i hlavní jídlo.



1 batát

1 cibule
2 lžíce másla
1 velký stroužek česneku
plechovka krájených rajčat i s nálevem
2 lžíce burákového másla
1 hrnek bulguru
1 lžička uzené papriky
1/2 lžičky chilli
3 bobkové listy
sůl
pepř

1) Na másle jsem si osmažila nadrobno nasekanou cibuli, poté přidala uzenou papriku, chilli, na kostičky nakrájený oloupaný batát a prolisovaný stroužek česneku a ještě chvíli míchala a opékala.

2) Poté jsem vše zalila vodou, přidala krájená rajčata i s nálevem, sůl, pepř a bobkové listy a vařila cca 10 minut.
3) Po 10 minutách jsem přidala bulgur a vařila asi dalších 10 minut.
4) Cca 2 minuty před koncem jsem do polévky vmíchala arašídové máslo, které jí dodá kromě specifické chuti i krásný krémovitý charakter.

Žádné komentáře :

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...