pondělí 20. října 2014

Batátová polévka s bulgurem

Batáty jsou skvělé. Dají se upravit na tisíc způsobů od zmzliny po noky a nikdy nemůžete šlápnout vedle. Jako třeba s touhle polévkou, která je tak hustá a sytá, že v s přehledem nahradí i hlavní jídlo.



1 batát

1 cibule
2 lžíce másla
1 velký stroužek česneku
plechovka krájených rajčat i s nálevem
2 lžíce burákového másla
1 hrnek bulguru
1 lžička uzené papriky
1/2 lžičky chilli
3 bobkové listy
sůl
pepř

1) Na másle jsem si osmažila nadrobno nasekanou cibuli, poté přidala uzenou papriku, chilli, na kostičky nakrájený oloupaný batát a prolisovaný stroužek česneku a ještě chvíli míchala a opékala.

2) Poté jsem vše zalila vodou, přidala krájená rajčata i s nálevem, sůl, pepř a bobkové listy a vařila cca 10 minut.
3) Po 10 minutách jsem přidala bulgur a vařila asi dalších 10 minut.
4) Cca 2 minuty před koncem jsem do polévky vmíchala arašídové máslo, které jí dodá kromě specifické chuti i krásný krémovitý charakter.

Žádné komentáře :

Okomentovat

Kdo je Krkavčí matka?

Moje fotka

Vždycky jsem byla ve spoustě věcí "ta divná". 
Narozdíl od svého 15letého já se za to dnes už nestydím.

Mám víc dětí než rukou. Gréta, Marián a Janek se jmenují.
Ty děti, ne ruce.

Když děti spí, píšu blog a FB Krkavčí matka.
A protože jsou všichni tři dobří spáči po mamince, napsala jsem po nocích ještě

Miluju les, nohy v teple a mého muže Honzu, který na mě čeká v nebi.
Děsí mě pobytové zájezdy, snahy o škatulkování a nesmířliví lidé se zavřenými hlavami.

A že jsem žena opravdická a nevirtuální se můžete přesvědčit na mých besedách. Těším se na viděnou!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...