pondělí 15. září 2014

Žampiony se zeleným pestem a pečenou pohankou

V troubě rychleji, než řeknete žampióóón.



Žampiony se zeleným pestem
(pro 3 osoby)

16 žampiónů
3 hrsti polníčku
2 stroužky česneku
šťávu z půlky citrónu
hrst kešu ořechů
sůl
pepř
parmezán
olivový olej

1) Žampiony jsem oloupala, vydlabala jim nohu a vyskládala je kloboukem dolů do pekáčku vymazaného olivovým olejem. Žampióny jsem opepřila, osolila a i z vrchu zakapala olejem.
2) Z polníčku, česneku, kešu, šťávy z citrónu, soli a pepře jsem si umixovala pesto, kterým jsem naplnila žampióny.
3) Navrch jsem žampióny plněné pestem posypala parmezánem a dala na 15 minut péct do trouby rozpálené na 200 st.

Pečená pohanka
300g pohanky
6 lžic pesta z polníčku (viz výše)
3 rajčata
3 lžíce rajského protlaku
olivový olej

Pohanku jsem uvařila podle návodu, promíchala s pestem, pokrájenými rajčaty, rajčatovým protlakem a trochou oleje a dala na 20 minut zapéct do trouby na 180 st.

Žádné komentáře :

Okomentovat

Kdo je Krkavčí matka?

Moje fotka

Vždycky jsem byla ve spoustě věcí "ta divná". 
Narozdíl od svého 15letého já se za to dnes už nestydím.

Mám víc dětí než rukou. Gréta, Marián a Janek se jmenují.
Ty děti, ne ruce.

Když děti spí, píšu blog a FB Krkavčí matka.
A protože jsou všichni tři dobří spáči po mamince, napsala jsem po nocích ještě

Miluju les, nohy v teple a mého muže Honzu, který na mě čeká v nebi.
Děsí mě pobytové zájezdy, snahy o škatulkování a nesmířliví lidé se zavřenými hlavami.

A že jsem žena opravdická a nevirtuální se můžete přesvědčit na mých besedách. Těším se na viděnou!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...