pondělí 15. září 2014

Žampiony se zeleným pestem a pečenou pohankou

V troubě rychleji, než řeknete žampióóón.



Žampiony se zeleným pestem
(pro 3 osoby)

16 žampiónů
3 hrsti polníčku
2 stroužky česneku
šťávu z půlky citrónu
hrst kešu ořechů
sůl
pepř
parmezán
olivový olej

1) Žampiony jsem oloupala, vydlabala jim nohu a vyskládala je kloboukem dolů do pekáčku vymazaného olivovým olejem. Žampióny jsem opepřila, osolila a i z vrchu zakapala olejem.
2) Z polníčku, česneku, kešu, šťávy z citrónu, soli a pepře jsem si umixovala pesto, kterým jsem naplnila žampióny.
3) Navrch jsem žampióny plněné pestem posypala parmezánem a dala na 15 minut péct do trouby rozpálené na 200 st.

Pečená pohanka
300g pohanky
6 lžic pesta z polníčku (viz výše)
3 rajčata
3 lžíce rajského protlaku
olivový olej

Pohanku jsem uvařila podle návodu, promíchala s pestem, pokrájenými rajčaty, rajčatovým protlakem a trochou oleje a dala na 20 minut zapéct do trouby na 180 st.

Žádné komentáře :

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...