pondělí 15. září 2014

Tykve pečené v muškátové omáčce

Tohle je sice nenápadné, ale velmi dobré a rychle hotové jídlo, které je spásou, když čas tlačí a lednice zeje prázdnotou.



na 2 porce

1 cuketa
1/2 muškátové dýně
1/2 patizónu
1/2 lilku
250ml smetany na vaření
3 vejce
Sůl
Pepř
Muškátový oříšek
Dýňová semínka
Olivový olej
Dýňový olej

1) Cuketu, lilek a oloupanou dýni s patizónem jsem si nakrájela na kousky, přesypala do pekáčku a promíchala se solí, pepřem a olivovým olejem.
2) Dala jsem péct do trouby do poloměkka (asi 20 minut na 180 st).
3) Před dopečením jsem zalila smetanou s rozkvedlanými vejci a dochucenou solí, pepřem a muškátovým oříškem.
4) Vše jsem navrch zasypala dýňovými semínky obalenými v dýňovém oleji a dala ještě asi na 10 minut zapéct, dokud vajíčko neztuhlo.

Žádné komentáře :

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...