pondělí 15. září 2014

Tykve pečené v muškátové omáčce

Tohle je sice nenápadné, ale velmi dobré a rychle hotové jídlo, které je spásou, když čas tlačí a lednice zeje prázdnotou.



na 2 porce

1 cuketa
1/2 muškátové dýně
1/2 patizónu
1/2 lilku
250ml smetany na vaření
3 vejce
Sůl
Pepř
Muškátový oříšek
Dýňová semínka
Olivový olej
Dýňový olej

1) Cuketu, lilek a oloupanou dýni s patizónem jsem si nakrájela na kousky, přesypala do pekáčku a promíchala se solí, pepřem a olivovým olejem.
2) Dala jsem péct do trouby do poloměkka (asi 20 minut na 180 st).
3) Před dopečením jsem zalila smetanou s rozkvedlanými vejci a dochucenou solí, pepřem a muškátovým oříškem.
4) Vše jsem navrch zasypala dýňovými semínky obalenými v dýňovém oleji a dala ještě asi na 10 minut zapéct, dokud vajíčko neztuhlo.

Žádné komentáře :

Okomentovat

Kdo je Krkavčí matka?

Moje fotka

Vždycky jsem byla ve spoustě věcí "ta divná". 
Narozdíl od svého 15letého já se za to dnes už nestydím.

Mám víc dětí než rukou. Gréta, Marián a Janek se jmenují.
Ty děti, ne ruce.

Když děti spí, píšu blog a FB Krkavčí matka.
A protože jsou všichni tři dobří spáči po mamince, napsala jsem po nocích ještě

Miluju les, nohy v teple a mého muže Honzu, který na mě čeká v nebi.
Děsí mě pobytové zájezdy, snahy o škatulkování a nesmířliví lidé se zavřenými hlavami.

A že jsem žena opravdická a nevirtuální se můžete přesvědčit na mých besedách. Těším se na viděnou!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...