pátek 12. září 2014

Rebarborový koláč s pudinkem

Jsem úchyl na sladké. Mohla bych jíst cukr bagrovací lžící a zacucávat to jesenkou. Nicméně když už peču sladké, snažím se, aby to nebyla ultra prasárna. Mám ale jednu výjimku. Rebarborový koláč.



Je už sice po sezóně, ale v Intersparu jsem objevila rebarboru. Asi z Číny či co. Ale co. Projednou nebudeme podporovat lokální producenty a zaprasíme dvojnásob. Aneb jak říkám při beachi. Když už zkazit dva balóny, tak ideálně v jedné výměně.

Těsto
250g hladké mouky
40g třtinového cukru
1 lžíce prášku do pečiva
80g změklého másla
1 vejce

Náplň
3 vrchovaté lžíce bílého jogurtu
1/2 vanilkového pudinku
3 lžíce cukru
2dl vody
1 vejce
Lžíce másla
0,5 kg rebarbory + hrst cukru

1) Rebarboru jsem si oloupala a nakrájela na kostky. Pokud je čerstvá a mladá, tak ji není potřeba loupat vůbec. Dala jsem si kostičky do mísy, zasypala hrstí cukru a promíchala.
2) V robotu jsem uhnětla těsto ze všech ingrediencí. Je trochu sypké, ale to nevadí. Vysypala jsem ho do pečícím papírem vyložené koláčové formy a rukou uhňácala do tenké placky, která se trochu po okrajích zvedá (stačí 2cm vysoký okraj).
3) Na náplň jsem si v jogurtu rozmíchala pudink a cukr, přilila vodu a pomalu přivedla k varu. Do horkého pudinku jsem přimíchala vejce a lžíci másla a nalila na připravené těsto.
4) Pudink jsem zasypala rebarborou a dala péct asi na 40 minut.

Žádné komentáře :

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...