čtvrtek 4. září 2014

Raw štrůdelník

Když může být trdelník, co by nemohl být štrůdelník. S trdelníkem nemá sice snad kromě skořice vůbec nic společného, ale proč si nevymyslet vlastní název pro koláč, který kombinuje všechny chutě štrůdlu, které máte rádi. Tahle verze navíc v raw variantě.

Tak hurá do něj.




Korpus
1 velké jablko
70g ovesných vloček
4 lžíce vlašských ořechů
70g rozinek
3 lžíce kokosového oleje


Náplň
1 jablko
1 hruška
Šťáva z 1/2 citrónu
Lžička skořice
Lžíce agávového sirupu (není nutné)
Vlašské ořechy na ozdobu

1) V mixéru jsem si rozdrtila vločky a ořechy. Když byly napadrť, přisypala jsem k nim rozinky a pokrájené oloupané jablko a mixovala, dokud se z nich nestala lepivá kompaktní hmota. Pokud je těsto stále drobivé (záleží na velikosti jablka), přidejte kokosový olej, který všechno hezky spojí.
2) Těsto na korpus jsem natlačila do malé dortové formy (cca 18 cm) a dala chladit.
3) Mezitím jsem si tyčovým mixérem na pyré rozmixovala oloupané a pokrájené jablko s hruškou. Do pyré jsem přimíchala šťávu z citrónu (aby jablka úplně nezhnědla), skořici a pokud se vám to bude zdát málo sladké, přidejte ještě agáve sirup nebo med.
4) Pyré jsem navrstvila a rozetřela na korpus, dozdobila celými vlašskými ořechy a dala přes noc chladit.

Žádné komentáře :

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...