sobota 6. září 2014

Ostružinový burákový dort s mascarpone

Marjánek slavil první narozeniny a protože je to dítě naprosto všežravé a už pár měsíců hltá vše včetně kachny s knedlíkem nebo thajského curry, nebyl důvod mu dělat miminovský dort z piškotů, zakysané smetany a nakládaných mandarinek.



Korpus
(na malou dortovou formu o průměru 18cm)
80g žitné mouky
50g buráků (nesolených)
40g třtinového cukru
1 vejce

Náplň
150g mascarpone
125g bílého jogurtu
2 lžíce medu
1 lžíce burákového másla
hrst ostružin + další na ozdobu

1) Z mouky, namletých burských oříšků, třitnového cukru a vajíčka jsem si smíchala těsto, které jsem natlačila do malé dortové formy vyložené pečícím papírem. Je potřeba ho vytlačit i do krajů (cca 3 cm vysoko), aby pak korpus držel náplň. Těsto jsem popíchala vidličkou a dala péct na 30 minut do předem vyhřáté trouby na 180 st.

2) Po upečení jsem dala korpus chladit. Korpus ještě trochu lehne, z trouby vytažený vypadá hodně nafouklý.

3) Na náplň jsem si rozmixovala všechny ingredience v růžový krém, rozetřela ho do korpusu, pokladla zbylými ostružinami a dala chladit.

Žádné komentáře :

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...