středa 24. září 2014

Obří Raffaelo

Kdysi dávno - a možná ještě teď, jen už nemám televizi, abych to posoudila - se nás snažila reklama přesvědčit vyhublou hopkající baletkou, že po bonbónech Raffaelo nepřibereme ani gram. Nikdo z nás ale neviděl, co by se stalo, kdyby baletka sežrala celou krabici těch zpropadených bonbónů, kterým jsem totálně podlehla.



Protože jsem zjistila, že nejsem zdaleka sama, kdo se nechal zlákat kombinací chuti "mandle, křehké oplatky, lahodného krému a nadýchané vrstvy kokosu", přidávám dlouho slibovaný recept na Raffaelo koláč.

Takže dost řečí a doufám, že "Raffaelo to řekne za mě".

Těsto
250g celozrnné mouky
80g rozpuštěného másla
40g třtinového cukru
2 lžíce kokosového oleje
1 vejce
1 prášek do pečiva

Náplň
1/2 kokosového pudingu
3 lžíce bílého jogurtu
2dl mléka
2 lžíce třtinového cukru
1 lžíce kokosového oleje
1 vejce

Na ozdobení
hrst blanšírovaných mandlí
3 lžíce strouhaného kokosu
1 lžíce kokosového oleje

1) Na těsto jsem si smíchala všechny ingredience, až vznikla mazlavá drobenka, kterou jsem prsty vtlačila po dně i cca 2cm do výšky po stranách do koláčové formy vyložené pečícím papírem.
2) Jogurt, puding, cukr a mléko jsem si smíchala a krátce povařila. Po uvaření jsem vmíchala ještě  vejce a lžíci kokosového oleje. Náplň jsem nalila na koláč.
3) Do polotekuté náplně jsem zasázela mandle a vše zasypala drobenkou vytvořenou z kokosu a kokosového oleje.
4) Pekla jsem asi 40min na 180st.

2 komentáře :

  1. A aka velka je tato forma na pecenie? Myslis, ze by sa to dalo upiect aj v silikonovych muffinovych formickach? A la samostatne porcie.. (Proste taku formu nemam :P )
    LFP

    OdpovědětVymazat
  2. Je to klasická forma - myslím 28 cm. Rozdělení na menší porce by určitě šlo, ale nevím, jestli ty silikonové košíčky nejsou moc měkké. Zkus to, přinejhorším těsto upečeš třeba v dortové formě :)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...