úterý 9. září 2014

Kořenová zelenina pečená na medu a česneku s polentou

Rychlý a na suroviny nenáročný oběd. Všechno se jen smíchá, naskládá do pekáče a další jídlo pro Spokojené pupky je na světě. Jen bych už pomalu měla začít zaměstnávat nějakou pomocnou kuchyňskou sílu. Škrabat 2 kila mrkve je fakt fakt otročina :-)



Kořenová zelenina pečená na medu a česneku
(na 2 porce)
4 mrkve
2 petržele
4 stroužky česneku
5 lžic másla
5 lžic medu

1) Zeleninu a česnek jsem si oloupala, nakrájela na větší kousky a dala do pekáčku.
2) V kastrolu jsem rozpustila máslo s medem a nalila ho na zeleninu a trochu pomíchala.
3) Pekla jsem v troubě na 200st asi 35 minut.

Polenta
1 hrnek polenty
1,5 hrnku podmáslí
1 lžíce prášku do pečiva
něco zeleného (třeba pažitka)
sůl
pepř

Všechny ingredience jsem si smíchala v hustou kaši a rozetřela do pekáče vyloženého pečícím papírem. Pekla jsem na 200st asi 20 minut, ale radši to hlídejte, záleží hodně na tlouštce těsta.

Žádné komentáře :

Okomentovat

Kdo je Krkavčí matka?

Moje fotka

Aniž by v tom byl záměr, jdu celý život mimo hlavní proud. 
Narozdíl od svého 15letého já se za to dnes už nestydím.

Mám víc dětí než rukou. Gréta, Marián a Janek se jmenují.
Ty děti, ne ruce.

Když děti spí, píšu blog a FB Krkavčí matka.
A protože jsou všichni tři dobří spáči po mamince, napsala jsem po nocích ještě

Miluju les, nohy v teple a mého muže Honzu, který na mě čeká v nebi.
Děsí mě pobytové zájezdy, snahy o škatulkování a nesmířliví lidé se zavřenými hlavami.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...