úterý 9. září 2014

Kořenová zelenina pečená na medu a česneku s polentou

Rychlý a na suroviny nenáročný oběd. Všechno se jen smíchá, naskládá do pekáče a další jídlo pro Spokojené pupky je na světě. Jen bych už pomalu měla začít zaměstnávat nějakou pomocnou kuchyňskou sílu. Škrabat 2 kila mrkve je fakt fakt otročina :-)



Kořenová zelenina pečená na medu a česneku
(na 2 porce)
4 mrkve
2 petržele
4 stroužky česneku
5 lžic másla
5 lžic medu

1) Zeleninu a česnek jsem si oloupala, nakrájela na větší kousky a dala do pekáčku.
2) V kastrolu jsem rozpustila máslo s medem a nalila ho na zeleninu a trochu pomíchala.
3) Pekla jsem v troubě na 200st asi 35 minut.

Polenta
1 hrnek polenty
1,5 hrnku podmáslí
1 lžíce prášku do pečiva
něco zeleného (třeba pažitka)
sůl
pepř

Všechny ingredience jsem si smíchala v hustou kaši a rozetřela do pekáče vyloženého pečícím papírem. Pekla jsem na 200st asi 20 minut, ale radši to hlídejte, záleží hodně na tlouštce těsta.

Žádné komentáře :

Okomentovat

Kdo je Krkavčí matka?

Moje fotka

Vždycky jsem byla ve spoustě věcí "ta divná". 
Narozdíl od svého 15letého já se za to dnes už nestydím.

Mám víc dětí než rukou. Gréta, Marián a Janek se jmenují.
Ty děti, ne ruce.

Když děti spí, píšu blog a FB Krkavčí matka.
A protože jsou všichni tři dobří spáči po mamince, napsala jsem po nocích ještě

Miluju les, nohy v teple a mého muže Honzu, který na mě čeká v nebi.
Děsí mě pobytové zájezdy, snahy o škatulkování a nesmířliví lidé se zavřenými hlavami.

A že jsem žena opravdická a nevirtuální se můžete přesvědčit na mých besedách. Těším se na viděnou!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...