úterý 30. září 2014

Hrušková chia pěna

Taky jste už narazili na chia semínka a říkali jste si, co všichni s tím předraženým mákem mají?




Inu, je to totiž mák kouzelný. Přes noc ho namočte a máte z něj rosolnaté cosi, co vypadá jako jikry nakladené do žabího hlenu.

Tím jsem vás asi nepřesvědčila. Ale kdo nic nezkusí, nic nezažije. My jsme zařadili chia semínka do jídelníčku asi před rokem a nemůžeme si je vynachválit.

Tady dávám všanc jeden z nejlepších snídaňových receptů, jaký znám. Ideální je si ho připravit den předem a ráno jenom otevřít sklenici, zamíchat a dlabat a dlabat.

Na 1l sklenici (snídaně pro 4 lidi)
1/2 hrnku chia semínek
1 hrnek (rostlinného) mléka
1 velká hruška
1 broskev
1 banán
50 ml vody
Lžíce másla
Lžíce cukru
2 lžičky skořice
Špetka nastrouhaného muškátového oříšku
4 vrchovaté lžíce jogurtu
Müsli kolik se vejde do zbytku sklenice (my máme doma müsli od Mixit a jiné už ani nekupujeme)

1) Chia semínka jsem zalila mlékem, promíchala a nechala přes noc odstát v lednici.
2) Hrušku i broskev jsem oloupala, osmahla na rozpuštěném másle, přidala vodu, cukr, skořici a muškátový oříšek a podusila doměkka.¨
3) V mixéru jsem podušené ovoce spolu s banánem rozmixovala na kaši a poté zlehka vmíchala jogurt.
4) Ovocnou směs jsem navršila na nabobtnalá semínka, dala vychladit přes noc a ráno zasypala müsli.

Žádné komentáře :

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...