úterý 30. září 2014

Hrušková chia pěna

Taky jste už narazili na chia semínka a říkali jste si, co všichni s tím předraženým mákem mají?




Inu, je to totiž mák kouzelný. Přes noc ho namočte a máte z něj rosolnaté cosi, co vypadá jako jikry nakladené do žabího hlenu.

Tím jsem vás asi nepřesvědčila. Ale kdo nic nezkusí, nic nezažije. My jsme zařadili chia semínka do jídelníčku asi před rokem a nemůžeme si je vynachválit.

Tady dávám všanc jeden z nejlepších snídaňových receptů, jaký znám. Ideální je si ho připravit den předem a ráno jenom otevřít sklenici, zamíchat a dlabat a dlabat.

Na 1l sklenici (snídaně pro 4 lidi)
1/2 hrnku chia semínek
1 hrnek (rostlinného) mléka
1 velká hruška
1 broskev
1 banán
50 ml vody
Lžíce másla
Lžíce cukru
2 lžičky skořice
Špetka nastrouhaného muškátového oříšku
4 vrchovaté lžíce jogurtu
Müsli kolik se vejde do zbytku sklenice (my máme doma müsli od Mixit a jiné už ani nekupujeme)

1) Chia semínka jsem zalila mlékem, promíchala a nechala přes noc odstát v lednici.
2) Hrušku i broskev jsem oloupala, osmahla na rozpuštěném másle, přidala vodu, cukr, skořici a muškátový oříšek a podusila doměkka.¨
3) V mixéru jsem podušené ovoce spolu s banánem rozmixovala na kaši a poté zlehka vmíchala jogurt.
4) Ovocnou směs jsem navršila na nabobtnalá semínka, dala vychladit přes noc a ráno zasypala müsli.

Žádné komentáře :

Okomentovat

Kdo je Krkavčí matka?

Moje fotka

Aniž by v tom byl záměr, jdu celý život mimo hlavní proud. 
Narozdíl od svého 15letého já se za to dnes už nestydím.

Mám víc dětí než rukou. Gréta, Marián a Janek se jmenují.
Ty děti, ne ruce.

Když děti spí, píšu blog a FB Krkavčí matka.
A protože jsou všichni tři dobří spáči po mamince, napsala jsem po nocích ještě

Miluju les, nohy v teple a mého muže Honzu, který na mě čeká v nebi.
Děsí mě pobytové zájezdy, snahy o škatulkování a nesmířliví lidé se zavřenými hlavami.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...