sobota 13. září 2014

10 minutový chléb z ořechů a sušeného ovoce

Tenhle chleba je úplná lahůdka. Za 10 minut je v troubě, žádné kynutí, žádné velké vážení nebo odměřování. Recept unese různé poměry surovin, stačí +- držet váhy doporučené níže.

A co je na něm nejlepší? Že vydrží narozdíl od kupovaného strašně dlouho. Třetí či čtvrtý den je dokonce skoro lepší než hned po upečení, zabalený v utěrce v chlebníku vydrží i týden. Ale kdo by tak dlouho čekal, že?




0,5l černého nebo ovocného čaje
200g (celozrnné) mouky
250g sušeného ovoce (datle, fíky, rozinky)
200g ořechů (lískové, vlašské, para, mandle)
50g semínek (dýňové, slunečnicové, sezamové, konopné)
1 prášek do pečiva
1 vejce

1) Horkým čajem jsem si zalila sušené ovoce. Po zchladnutí (stačí tak, aby se vejce nezdrclo) jsem vmíchala vajíčko.
2) V jiné míse jsem si smíchala mouku, prášek do pečiva, oříšky a větší část semínek.
3) Namočené ovoce a smíchané suché suroviny jsem spojila, těsto vlila do formy na biskupský chlebíček vyložené pečícím papírem, posypala zbytkem předem namočených semínek a dala na hodinu péct do trouby předehřáté na 175 st.

Žádné komentáře :

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...