neděle 31. srpna 2014

Pečená rajčata plněná quinou s parmezánovou čepicí

Strašně ráda vařím ze zbytků. 

Jak už jsem psala zde, nejsem hipsterská matka, abych courala každý druhý den po náplavce bosá s proutěným košíkem a slamákem na hlavě a zásobovala lednici zaručeně lokální bio zeleninou, kterou prodejce před hodinou koupil v Kauflandu.

Není proto divu, že asi tak třetí den poté, co nakoupím v Kauflandu (ba ne, v Albertu, protože je za barákem), zeje lednice prázdnotou, povadlými saláty a okurkami, které mají to lepší už za sebou.

Na druhou stranu mám dobře zásobenou spíž. Spousta luštěnin, ořechů, semínek, sušených plodů a dalších dobrot, které mě nikdy nezklamou, když je nouze.



Tak tomu bylo i včera, kdy se na mě koukala z ledničky trochu krabatá rajčata s pomačkanou paprikou. Neyl čas na hrdinství a vznikl z toho tenhle luxusní recept.

8 rajčat
150g (červené) quinoy
50g ovesných vloček 
1 bílá nebo červená paprika
1 lžička uzené papriky
Pepř
Sůl
Olivový olej
Parmezán

1) Troubu jsem si předehřála na 200 st. (pokud máte funkci gril, tak super).
2) Quinou jsem uvařila podle návodu.
3) Rajčatům jsem ufikla vršek a vydlabala vnitřek, který jsem nasekala spolu s paprikou na kousky, hodila do mísy a promíchala s kořením a vločkami.
4) K okořeněné zelenině jsem přidala uvařenou quinou a touto smsí naplnila rajčata, která jsem dala do pekáčku vymaštěného olivovým olejem. Zbylou směs, co se nevešla do rajčat, jsem rozprostřela volně do pekáčku.
5) Celé veledílo jsem zasypala parmezánem a dala na půl hodiny péct, než se z rajčat stali svraštělí stařečkové.

Žádné komentáře :

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...