pondělí 18. srpna 2014

Musaka z červené čočky

Mám ráda klasickou musaku, ale poslední dobou čím dál tím hůř snáším maso. V rámci odmasovávání jsem vytvořila tuhle variaci na musaku ve vegetariánské podobě, která je snad ještě lepší než ta tradiční.


























pro 3 osoby

3 velké mrkve
2 bílé papriky
200 g červené čočky
1 cibule
5 brambor s červenou slupkou
1 cuketa
bylinky
1 lžička sladké červené papriky
1 lžička uzené červené papriky (mají např. v Tescu)
sůl
pepř
olivový olej

1) Předehřála jsem si troubu na 190 st.
2) Na 2 lžících oleje osmažila cibuli a přidala sladkou i uzenou papriku.
3) Přimíchala jsem do cibule na plátky nakrájenou mrkev a čočku, vše obalila ve směsi koření a přidala ne malé kousky pokrájenou bílou papriku.
4) Zalila jsem horkou vodou, dosolila a 15 minut vařila.
5) Mezitím jsem si v míse promíchala na tenké plátky nakrájené brambory, cuketu, bylinky, sůl, pepř a olivový olej.
6) Do vymazaného pekáčku jsem kladla postupně vrstvy brambor, cukety a čočkové směsi. Poslední vrstva jsou brambory.
7) Dala jsem péct na cca 40 minut, dokud brambory nezezlátly.

2 komentáře :

  1. Skusala som.. Budem varit zas, ale pridam nejaky syr a mozno trochu chilly do cocky..
    LFP

    OdpovědětVymazat
  2. kreativě se meze nekladou. chilli je fajn, sýr k čočce bych já osobně nedávala, ale obecně ho dávám málokam, takže když ti to tak bude chutnat víc, proč ne :)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...