úterý 12. srpna 2014

Morocan Tagine pro Spokojené pupky

Takováhle jídla mám ráda. Spousta zeleniny, koření, sladko-pálivá chuť a málo práce.

V originále má být s jehněčím masem, ale držíme vegetariánskou tajli, takže nevinný beránek dnes nezahyne.

18 porcí na zítra navařeno. 

Děkuji svému drahému muži, že mě zítra při cestě do ZOO odveze do práce jako královnu ze Sáby, protože se mi ta taška začíná nějak pronášet.
Tak nebo tak - oba skončíme nakonec mezi opičáky.



Inspirace zde


Na 4 porce

4 mrkve
4 hrsti cizrny v suchém stavu
1 velká cuketa
1 lilek
1 cibule
1 stroužek česneku
1 lžíce medu
1 hrst sušených datlí
1 lžička koření: skořice, sladká paprika, uzená paprika, zázvor, chilli, kari
sůl

1) Přes noc jsem si dala namáčet cizrnu a pak ji hodinu vařila v jiné vodě, než kde byla namočená.
2) Na lžíci oleje a lžíci másla jsem si osmažila nakrájenou cibuli, česnek a obalila ji v koření.
3) Poté jsem přidala na kousky nakrájenou mrkev, přidala med a dusila pod poklicí do poloměkka, občas podlila vodou.
4) Nakonec jsem přidala na kostky nakrájenou cuketu, lilek (oboje se šlupkou) a nasekané datle, dosolila a ještě chvíli podusila tak, aby vše změklo a mrkev se nerozblemcla.
5) Do zeleninové směsi jsem přimíchala uvařenou cizrnu.
6) Podává se s kuskusem, bulgurem nebo rýží.

Žádné komentáře :

Okomentovat

Kdo je Krkavčí matka?

Moje fotka

Vždycky jsem byla ve spoustě věcí "ta divná". 
Narozdíl od svého 15letého já se za to dnes už nestydím.

Mám víc dětí než rukou. Gréta, Marián a Janek se jmenují.
Ty děti, ne ruce.

Když děti spí, píšu blog a FB Krkavčí matka.
A protože jsou všichni tři dobří spáči po mamince, napsala jsem po nocích ještě

Miluju les, nohy v teple a mého muže Honzu, který na mě čeká v nebi.
Děsí mě pobytové zájezdy, snahy o škatulkování a nesmířliví lidé se zavřenými hlavami.

A že jsem žena opravdická a nevirtuální se můžete přesvědčit na mých besedách. Těším se na viděnou!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...