pátek 29. srpna 2014

Mátovocitrónový kešu koláč s jahodami

Koláčů není nikdy dost. Tak ještě jeden rychlý recept, dokud je na zahrádce dost máty a jahody jsou ještě sem tam k dostání.




























Na korpus
115g celozrnné mouky
100g mletých kešu ořechů natural
Šťáva z půlky citrónu
2 vejce
125g jogurtu
3 lžíce medu
Pár nadrobno pokrájených lístků máty
1/2 prášku do pečiva

Na náplň
125g jogurtu
Šťáva z půlky citrónu
Jahody a máta na ozdobení

1) Troubu jsem si předehřála na 180 stupňů.
2) Na korpus jsem si smíchala všechny ingredence a těsto rozetřela do koláčové formy vyložené pečícím papírem.
3) Na náplň jsem si smíchala jogurt z citrónem a natřela jej na korpus.
4) Ozdobila jsem jahodami a mátovými lístky a dala péct na 35 minut.

Pozor na mátu, je dost aromatická, tak to s ní nepřežeňte.

Žádné komentáře :

Okomentovat

Kdo je Krkavčí matka?

Moje fotka

Aniž by v tom byl záměr, jdu celý život mimo hlavní proud. 
Narozdíl od svého 15letého já se za to dnes už nestydím.

Mám víc dětí než rukou. Gréta, Marián a Janek se jmenují.
Ty děti, ne ruce.

Když děti spí, píšu blog a FB Krkavčí matka.
A protože jsou všichni tři dobří spáči po mamince, napsala jsem po nocích ještě

Miluju les, nohy v teple a mého muže Honzu, který na mě čeká v nebi.
Děsí mě pobytové zájezdy, snahy o škatulkování a nesmířliví lidé se zavřenými hlavami.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...