pátek 29. srpna 2014

Mátovocitrónový kešu koláč s jahodami

Koláčů není nikdy dost. Tak ještě jeden rychlý recept, dokud je na zahrádce dost máty a jahody jsou ještě sem tam k dostání.




























Na korpus
115g celozrnné mouky
100g mletých kešu ořechů natural
Šťáva z půlky citrónu
2 vejce
125g jogurtu
3 lžíce medu
Pár nadrobno pokrájených lístků máty
1/2 prášku do pečiva

Na náplň
125g jogurtu
Šťáva z půlky citrónu
Jahody a máta na ozdobení

1) Troubu jsem si předehřála na 180 stupňů.
2) Na korpus jsem si smíchala všechny ingredence a těsto rozetřela do koláčové formy vyložené pečícím papírem.
3) Na náplň jsem si smíchala jogurt z citrónem a natřela jej na korpus.
4) Ozdobila jsem jahodami a mátovými lístky a dala péct na 35 minut.

Pozor na mátu, je dost aromatická, tak to s ní nepřežeňte.

Žádné komentáře :

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...