úterý 22. července 2014

Dahl z červené čočky pro Spokojené pupky

A máme tu druhý díl nekonečného seriálu Spokojené pupky aneb žere celé NMS.



 K obědu jsme na zítra s Gréticí navařily dahl z červené čočky - typické indické jídlo, které jsem trochu transformovala.

Inspiraci jsem čerpala zde.



V průběhu vaření mi kolegové posílali fotky svých hladových obličejů, abych měla motivaci.

Také jsem zjistila, že i můj největší prádelní hrnec má co dělat, aby pobral 20 porcí.



Recept na 1 porci:

Na lžíci kokosového oleje jsem si osmažila cibuli a zasypala po lžičce kmínem, masala kořením, uzenou paprikou, červenou paprikou a kurkumou. Přimíchala jsem nasekaný stroužek česneku, 150g červené čočky a zalila horkou vodou tak, aby hladina vody byla tak 1cm nad čočku a nechala probublávat.

Potom jsem přidala spařené oloupané rajče nasekané na kousky, nasekané 2 cm zázvoru, lžíci rajského pyré, trochu kokosového mléka a malou hrst strouhaného kokosu.

Celou nádheru jsem dochutila solí a těsně předtím, než se čočka dovařila, jsem do ní hodila velkou hrst čerstvého špenátu a nechala ho zvadnout.

Podává se s rýží nebo indickými plackami.


3 komentáře :

Kdo je Krkavčí matka?

Moje fotka

Vždycky jsem byla ve spoustě věcí "ta divná". 
Narozdíl od svého 15letého já se za to dnes už nestydím.

Mám víc dětí než rukou. Gréta, Marián a Janek se jmenují.
Ty děti, ne ruce.

Když děti spí, píšu blog a FB Krkavčí matka.
A protože jsou všichni tři dobří spáči po mamince, napsala jsem po nocích ještě

Miluju les, nohy v teple a mého muže Honzu, který na mě čeká v nebi.
Děsí mě pobytové zájezdy, snahy o škatulkování a nesmířliví lidé se zavřenými hlavami.

A že jsem žena opravdická a nevirtuální se můžete přesvědčit na mých besedách. Těším se na viděnou!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...