úterý 22. července 2014

Dahl z červené čočky pro Spokojené pupky

A máme tu druhý díl nekonečného seriálu Spokojené pupky aneb žere celé NMS.



 K obědu jsme na zítra s Gréticí navařily dahl z červené čočky - typické indické jídlo, které jsem trochu transformovala.

Inspiraci jsem čerpala zde.



V průběhu vaření mi kolegové posílali fotky svých hladových obličejů, abych měla motivaci.

Také jsem zjistila, že i můj největší prádelní hrnec má co dělat, aby pobral 20 porcí.



Recept na 1 porci:

Na lžíci kokosového oleje jsem si osmažila cibuli a zasypala po lžičce kmínem, masala kořením, uzenou paprikou, červenou paprikou a kurkumou. Přimíchala jsem nasekaný stroužek česneku, 150g červené čočky a zalila horkou vodou tak, aby hladina vody byla tak 1cm nad čočku a nechala probublávat.

Potom jsem přidala spařené oloupané rajče nasekané na kousky, nasekané 2 cm zázvoru, lžíci rajského pyré, trochu kokosového mléka a malou hrst strouhaného kokosu.

Celou nádheru jsem dochutila solí a těsně předtím, než se čočka dovařila, jsem do ní hodila velkou hrst čerstvého špenátu a nechala ho zvadnout.

Podává se s rýží nebo indickými plackami.


3 komentáře :

  1. krasne.. akurat mas prehodene pismenka ;) dhal
    LFP

    OdpovědětVymazat
  2. Co ta nudle u nosu? To je jako příloha?

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...