Inspiraci jsem čerpala zde.
V průběhu vaření mi kolegové posílali fotky svých hladových obličejů, abych měla motivaci.
Také jsem zjistila, že i můj největší prádelní hrnec má co dělat, aby pobral 20 porcí.
Recept na 1 porci:
Na lžíci kokosového oleje jsem si osmažila cibuli a zasypala po lžičce kmínem, masala kořením, uzenou paprikou, červenou paprikou a kurkumou. Přimíchala jsem nasekaný stroužek česneku, 150g červené čočky a zalila horkou vodou tak, aby hladina vody byla tak 1cm nad čočku a nechala probublávat.
Potom jsem přidala spařené oloupané rajče nasekané na kousky, nasekané 2 cm zázvoru, lžíci rajského pyré, trochu kokosového mléka a malou hrst strouhaného kokosu.
Celou nádheru jsem dochutila solí a těsně předtím, než se čočka dovařila, jsem do ní hodila velkou hrst čerstvého špenátu a nechala ho zvadnout.
Podává se s rýží nebo indickými plackami.
krasne.. akurat mas prehodene pismenka ;) dhal
OdpovědětSmazatLFP
a co ty víš, co jsem vařila :-P
OdpovědětSmazatCo ta nudle u nosu? To je jako příloha?
OdpovědětSmazat